Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η «Espresso» τρύπωσε στα γυρίσματα της μίνι σειράς της ΕΡΤ «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου»

Άρχισαν τα γυρίσματα του συγκλονιστικού αυτοβιογραφικού διηγήματος του Γεωργίου Βιζυηνού «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου».

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Πρόκειται για τη δεύτερη από τις τρεις μίνι σειρές μυθοπλασίας (τεσσάρων επεισοδίων) που φέρουν τη σκηνοθετική υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη («Βαρδιάνος στα σπόρκα», «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» και «Κρίσιμες στιγμές»), οι οποίες είναι βασισμένες σε διηγήματα Ελλήνων λογοτεχνών και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

φ2 ERT 1320

Η τέταρτη μίνι σειρά (έξι επεισοδίων) έχει τον τίτλο «Αγάπη παράνομη» και φέρει την υπογραφή του Νίκου Κουτελιδάκη και της Ελένης Ζιώγα. H «Εspresso» βρέθηκε στα γυρίσματα, κατά τη διάρκεια των οποίων τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τον Covid-19, και έχει όλο το ρεπορτάζ! Τα γυρίσματα, λοιπόν, του «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» πραγματοποιούνται σε τοποθεσίες που μεταφέρουν την ατμόσφαιρα εποχής του διηγήματος, όπως το αρχοντικό των Μπενιζέλων και το μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» στην Πλάκα, καθώς και εκτός Αθήνας, στην Ξάνθη και στον Παλαιό Παντελεήμονα.

Στη σειρά αποτυπώνονται η βαθιά αγάπη της μητέρας για τον ξενιτεμένο της γιο Γιωργή και η οδύνη και η απελπισία της για τον ανεξήγητο θάνατο του άλλου της γιου, του Χρηστάκη. Η επιστροφή του ξενιτεμένου γλυκαίνει κάπως τον πόνο της, αλλά δεν γιατρεύει τον καημό της. Εξορκίζει τον Γιωργή και τον άλλο γιο της, τον Μιχαήλο, να ψάξουν να βρουν τον φονιά του αδελφού τους και να μην τον αφήσουν ανεκδίκητο.

φ4 ERT 1239

Φυσικά, αγνοεί τον φονιά του γιου της και τον αναζητεί εναγωνίως, τη στιγμή που ο προστατευόμενός της Τούρκος Κιαμήλ, τον οποίο είχε γιατροπορέψει σαν δικό της παιδί, επίσης δεν γνωρίζει ότι είναι αυτός που -άθελά του- έχει σκοτώσει τον γιο της ευεργέτιδάς του.

Τη σεναριακή διασκευή του διηγήματος υπογράφουν ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη. Τον ρόλο της κεντρικής ηρωίδας, της τραγικής μητέρας, ερμηνεύει η Τατιάνα Παπαμόσχου.

Ο Νικόλας Παπαγιάννης υποδύεται τον Κιαμήλ, ο Ευθύμης Γεωργόπουλος τον έναν γιο Μιχαήλο και ο Σόλων Τσούνης τον ξενιτεμένο γιο, Γιωργή.

φ1 ERT 1372

Η Ντίνα Μιχαηλίδου αναλαμβάνει τον ρόλο της Βαλινδέ, μητέρας του Κιαμήλ, και ο Μιχάλης Αρτεμισιάδης του ταχυδρόμου Χαραλαμπή. Ακόμα στη σειρά εμφανίζονται οι Μανταλένα Παπαδάτου (Ντεμέτ, αδερφή του Κιαμήλ), Ελενα Πιερίδου (Ναζιλέ, αρραβωνιαστικιά του Κιαμήλ), Δημήτρης Γεωργιάδης (Αχμέτ Εφέντης, ανακριτής, αδερφός του Κιαμήλ), Γιάννης Αρτεμισιάδης (Χρηστάκης, ο δολοφονημένος γιος), Κώστας Φλωκατούλας (δάσκαλος δερβίσηδων/σεΐχης) και Γιώργος Καφετζόπουλος (Ομάρ, αδερφός της Ναζιλέ).

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...