Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Αλμπέρτα Τσοπανάκη: «Διέκοψαν ομιλία του Μητσοτάκη για να δείξουν τη σειρά μου»!

Η Αλμπέρτα Τσοπανάκη αποτελεί από τους θεμελιωτές της ελληνικής...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Φανή Δρακοπούλου: «Στην πίστα με τον Πάριο ήταν σαν να είδα τον Θεό»

H Φανή Δρακοπούλου αποτελεί αγαπημένη λαϊκή τραγουδίστρια, η οποία το 2006 έκανε το μεγάλο «μπαμ», με το τραγούδι της «Θέλω να τα πιω» να γίνεται το hit της χρονιάς!
Προερχόμενη από πολύτεκνη οικογένεια με πέντε αδέλφια, εξομολογείται τη μεγάλη αλλαγή που έγινε στη ζωή της από τη στιγμή που έγινε μητέρα αποκτώντας δίδυμα, αλλά και τον λόγο που αποφάσισε να αποσυρθεί δύο χρόνια από τα media για να αφιερωθεί στην οικογένειά της.

  • Από τον
    Βαγγέλη Καράλη

Η εντυπωσιακή τραγουδίστρια έπειτα από καιρό απουσίας για πρώτη φορά μιλάει στην «Espresso», ανακοινώνοντας την καλλιτεχνική της επιστροφή, τη στιγμή που ο σύζυγός της και η οικογένειά της αποτελούν για αυτήν το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής της!

Προέρχεσαι από μια πολύτεκνη οικογένεια με πέντε αδέλφια. Πώς θυμάσαι τα παιδικά σου χρόνια;

Ως νέα μαμά, παρατηρώ καθημερινά τα παιδιά μου να μεγαλώνουν με γοργούς ρυθμούς και υπάρχουν στιγμές που πιάνω τον εαυτό μου να νοσταλγεί τα δικά μου παιδικά χρόνια. Ηταν όλα πολύ απλά και όμορφα την εποχή που ήμουν παιδί. Που υπήρχε ανεμελιά, ελευθερία, αθωότητα. Θυμάμαι τον εαυτό μου και τα αδέρφια μου να παίζουμε ανέμελα στους δρόμους, στις αλάνες και στις γειτονιές μέχρι αργά το βράδυ και να ακούω τη φωνή της μαμάς μου να μας φωνάζει να μαζευτούμε! Θυμάμαι τον εαυτό μου να τραγουδά όλη μέρα, στο διάλειμμα του σχολείου, στο σπίτι, στη σκάλα του σπιτιού, ακόμη και όταν δεν μπορούσα σε κάποιο μέρος για κάποιον λόγο τραγουδούσα από μέσα μου! Τραγουδούσα γενικά παντού, ακόμη και στο κρεβάτι πριν με πάρει ο ύπνος.

thumbnail 3

Πώς θυμάσαι την πρώτη σου φορά που ανέβηκες στην πίστα;

Κάθε αρχή και δύσκολη; Ισως. Αυτό μπορεί να ισχύει ακόμη πιο πολύ στην περίπτωση τη δική μου, γιατί ήμουν παιδί. Το πρώτο κέντρο διασκέδασης όπου τραγούδησα στα 18 μου χρόνια ήταν στη Λάρισα και λεγόταν Prize, και κατόπιν για έναν χρόνο και σε άλλα μαγαζιά της ίδιας πόλης. Η εμπειρία μου αυτή ήταν το καλύτερο σχολείο, αφού βρέθηκα με ανθρώπους που με βοήθησαν και μου έμαθαν τόσο πολλά! Θυμάμαι όταν ανέβηκα πρώτη φορά στην πίστα δεν μπορούσα να συνηθίσω τα έντονα φώτα! Στο πώς θα τραγουδήσω και αν θα θυμάμαι τα λόγια είχα τρομερή αυτοπεποίθηση! Οταν κατάλαβα ότι είμαι λίγο πιο έτοιμη, αποφάσισα να πάω στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέμεινα για πέντε συνεχή έτη στο ίδιο μαγαζί.

Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2006, με το τραγούδι σου «Θέλω να τα πιω» να γίνεται νούμερο ένα hit. Πώς αντιμετώπισες τη δημοσιότητα που ήρθε στη ζωή σου;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω, γιατί δεν είχα εμπειρίες και οφείλω να πω ότι ήταν και είναι δύσκολο, στο πλαίσιο του φυσιολογικού, ειδικά για έναν άνθρωπο στα 24 που ήμουν εγώ, όταν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ξαφνικά βρισκόμουν σε όλες τις εκπομπές! Θυμάμαι ότι υπήρξαν και εκπομπές που με καλούσαν και δυο φορές την εβδομάδα, όπως το πρωινό της Ελένης Μενεγάκη! Ημουν κατά τα άλλα όμως πολύ χαρούμενη γιατί έκανα την πρώτη μου επιτυχία και το τραγούδι αυτό δημιούργησε διάθεση, χαρά και κέφι σε όλους!

φ5 Η τραγουδίστρια παιδάκι μαζί με την μητέρα της
Η τραγουδίστρια παιδάκι μαζί με την μητέρα της

Υπήρξαν δυσκολίες στην επαγγελματική σου καριέρα. Ανθρωποι που να θέλουν να σου βάλουν «τρικλοποδιές». Πώς το αντιμετώπισες;

Με τον καιρό, προς μεγάλη μου απογοήτευση, ανακαλύπτω πως, όταν πετυχαίνεις σε αυτό που κάνεις, το «σαμποτάζ» πολλαπλασιάζεται. Είναι αυτό το προφίλ του ανασφαλούς ανθρώπου που προσπαθεί να αναδειχθεί μειώνοντας τους άλλους. Πολλές φορές συμβαίνει αυτό που θεωρούμε εμείς αυτονόητο να ακούγεται σε άλλους μια μακρινή ουτοπία. Το να έχουμε καλές σχέσεις με τους συναδέλφους μας, για παράδειγμα, δεν είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις δουλειές. Είναι μέρος της δουλειάς μας ο ανταγωνισμός, αλλά στη δική μου περίπτωση τον εκλαμβάνω ως «κομπλιμέντο», γιατί θεωρώ ότι, όταν συμβαίνει αυτό, κάτι κάνω καλύτερα από κάποιον άλλο! Η δουλειά μου, ως δουλειά, έχει αρκετές δυσκολίες. Θεωρώ ότι, πέρα από τη χαρά ή την ευχαρίστηση που σου δίνει, είναι και αρκετά ψυχοφθόρα.

φ2 6
Στην πίστα, το 2011, με τον… θεό Γιάννη Πάριο

Για να αλλάξουμε κλίμα. Βλέπουμε πολλούς συναδέλφους σου να συμμετέχουν σε ριάλιτι. Ποια είναι η άποψή σου; Θα συμμετείχες;

Κάποια από αυτά τα ριάλιτι μου αρέσουν πολύ και κυρίως αυτά που αφορούν τη μουσική και το τραγούδι! Ναι, θα συμμετείχα και θα ήταν μια καινούργια εμπειρία για μένα! Τα ριάλιτι προσφέρουν στους θεατές την αίσθηση αυθεντικών αντιδράσεων και πραγματικών καταστάσεων, γεγονός που τα διαχωρίζει από τις σκηνοθετημένες μυθοπλαστικές τηλεοπτικές σειρές. Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα talent shows δίνουν μια ώθηση στους νέους καλλιτέχνες να γίνουν πιο αναγνωρίσιμοι στο ευρύ κοινό, που αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια μετέπειτα καριέρα. Από αυτά που έχω παρατηρήσει κατά καιρούς προχωράνε αρκετά τα παιδιά που ήδη είναι χρόνια στον χώρο του τραγουδιού, έχουν δηλαδή μια σχετική εμπειρία και, όταν βρεθούν σε ένα τέτοιο σόου, είναι πιο έτοιμα και πιο έμπειρα να διαχειριστούν κάποια πράγματα. Οταν ήδη είσαι καλός στη δουλειά σου και ενεργός και κατόπιν γίνεσαι και αναγνωρίσιμος, είναι ο καλύτερος τρόπος για να την εξελίξεις.

Εχεις συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της μουσικής βιομηχανίας. Γιάννης Πάριος, Σταμάτης Γονίδης, Βασίλης Καρράς, Νίκος Βέρτης και πολλοί άλλοι. Ποια συνεργασία σου ξεχωρίζεις και γιατί;

Ολες οι συνεργασίες μου ήταν πολύ σημαντικές για εμένα, σίγουρα καθεμία είχε να μου προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία και είχα να μάθω πολλά! Εκείνη όμως που ξεχωρίζω και αισθάνομαι πολύ τυχερή που μου συνέβη είναι η συνεργασία μου με τον τεράστιο αυτό καλλιτέχνη, τον Γιάννη Πάριο! Θυμάμαι τη στιγμή που βγήκα να τραγουδήσω μαζί του στη σκηνή και, όπως έχω ξαναπεί, ήταν σαν να συνάντησα τον ίδιο τον Θεό! Τον ευχαριστώ για όλα όσα έμαθα από εκείνον εκείνη τη μαγευτική σεζόν.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχεις αποφασίσει να αποτραβηχτείς από τα φώτα της δημοσιότητας και να αφιερωθείς στην οικογένειά σου. Πώς είναι η Φανή ως μαμά;

Αυτό που πιστεύω απόλυτα είναι ότι η μητρότητα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Λιγότερο επικριτικό, με πολύ μεγαλύτερη κατανόηση και ευαισθησία. Παρά τη μαυρίλα της εποχής, παρά τα νεύρα που σου προκαλούν όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω, μπορείς να γελάς! Γιατί το παιδί σου είναι καλά και γιατί ξέρεις πόσο ευτυχισμένο και ασφαλές το κάνει να νιώθει το γέλιο σου! Το γεγονός και μόνο ότι ανησυχείς για το αν είσαι καλή μαμά αποδεικνύει πως είσαι.

φ3 Από τον πολιτικό της γάμο με τον δικηγόρο Γιώργο Παπαδόπουλο
Από τον πολιτικό της γάμο με τον δικηγόρο Γιώργο Παπαδόπουλο

Εχει γραφτεί σε sites ότι αποφάσισες να αποσυρθείς οριστικά από τις πίστες και το τραγούδι. Ισχύει; Ετοιμάζεις το comeback σου;

Απορώ πραγματικά γιατί έχει γραφτεί αυτό και μάλιστα σε περίοδο καραντίνας! Επειτα από αρκετά χρόνια δουλειάς και αφού βρήκα τον άντρα της ζωής μου, ένιωσα την ανάγκη να κάνω οικογένεια και έτσι έκανα την παύση που χρειαζόμουν πολύ καιρό. Κατόπιν μας βρήκε ο ιός, και εγώ αλλά και όλοι οι συνάδελφοί μου βρεθήκαμε εκτός δουλειάς έτσι κι αλλιώς, και μάλιστα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, και ακόμη τα πράγματα δεν έχουν επανέλθει. Η απάντηση λοιπόν είναι όχι, δεν έχω αποσυρθεί. Ετοιμάζω τα νέα μου τραγούδια, καθώς και τις μελλοντικές εμφανίσεις μου.

Ο σύζυγός σου Γιώργος Παπαδόπουλος είναι γνωστός δικηγόρος των Αθηνών. Πώς έγινε η γνωριμία και πώς «έδεσε» η χημεία ανάμεσα σε δύο διαφορετικά επαγγέλματα;

Ο Γιώργος πάντα με θαύμαζε ως καλλιτέχνη, εγώ δεν τον γνώριζα, βρεθήκαμε στο σαλόνι της τότε δισκογραφικής μου εταιρίας, στην αναμονή για κάποιο ραντεβού, κι έτσι πιάσαμε την κουβέντα. Ηταν αυτό το «κλικ» που συνέβη και δεν χρειάστηκε να το ψάξουμε και πολύ. Πιστεύω ότι γίναμε ζευγάρι από το πρώτο δευτερόλεπτο. Το γεγονός ότι έχουμε διαφορετικά επαγγέλματα θεωρώ ότι είναι κάτι πολύ καλό, μαθαίνουμε πολλά και διαφορετικά πράγματα ο ένας από τον άλλον και αυτό είναι γοητευτικό.

Θα ήθελες να κάνεις και άλλα παιδάκια ή το κεφάλαιο της μητρότητας έκλεισε με τα δίδυμά σου;

Ο Θεός μού χάρισε με μια γέννα ένα αγόρι και ένα κοριτσάκι και αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα έχω όλα! Το λέω αυτό γιατί πολλά ζευγάρια προσπαθούν κι άλλες φορές για να πετύχουν το διαφορετικό φύλο από το προηγούμενο. Φαντάζομαι πως όλοι οι γονείς έχουν την περιέργεια για το πώς είναι να έχεις αγόρι ή κορίτσι! Εγώ, αν μου τύχαινε και τρίτο ή τέταρτο, θα τρελαινόμουν από χαρά!

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...