Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

H Μαίρη Χρονοπούλου ανεβαίνει πάλι στο σανίδι μετά από δύο δεκαετίες

Θα συμμετέχει στο έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Η Μαίρη Χρονοπούλου επιστρέφει στο θέατρο, έπειτα από δύο δεκαετίες, για να πάρει μέρος στην παράσταση «Η Αυλή των Θαυμάτων».

  • Από τον
    Γιάννη Αρμουτίδη

Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου είπε το μεγάλο «ναι» και θα τη δούμε στο εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που θα παρουσιαστεί με τη μορφή μιούζικαλ, με τη σφραγίδα του σολίστ και συνθέτη Στέφανου Κορκολή και τη σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου Χρήστου Σουγάρη.

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στους στίχους, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου στη δραματουργία και ο Φωκάς Ευαγγελινός στις χορογραφίες συμπληρώνουν τη δημιουργική ομάδα της παράστασης, που αποτελεί μία συμπαραγωγή του πολιτιστικού οργανισμού Λυκόφως και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Αν και πέρασε πρόσφατα μία περιπέτεια με την υγεία της, η Μαίρη Χρονοπούλου αποδέχτηκε την πρόταση να ανέβει και πάλι στο σανίδι και νιώθει πολύ χαρούμενη γι’ʼ αυτό. Στο εν λόγω πρότζεκτ θα συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, και με τη Γλυκερία, η οποία θα παίξει για πρώτη φορά στο θέατρο.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του νέου ανεβάσματος της θεατρικής ιστορίας του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που πρωτοπαρουσιάστηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1957 από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία του ιδίου του συγγραφέα, θα δούμε σημαντικές μορφές της σύγχρονης υποκριτικής τέχνης, όπως οι: Ρούλα Πατεράκη, Ηλίας Λογοθέτης, Γιώργος Γάλλος, Βασίλης Μπισμπίκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου.

Τα θεατρικά δρώμενα εξελίσσονται σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας τη δεκαετία του 1950. Στα δωμάτια μίας αυλής, στον συνοικισμό του Βύρωνος, κατοικούν άτομα και οικογένειες που ανήκουν στη λαϊκή τάξη, έχουν όμως διαφορετική προέλευση. Ο γερο-Ιορδάνης με τη γυναίκα του και τα παιδιά του είναι Μικρασιάτες πρόσφυγες. Η κυρά Αννετώ, χήρα με κόρη παντρεμένη στην Αγγλία. Ο Στέλιος, Αθηναίος ονειροπόλος με πολλές αδυναμίες και η γυναίκα του Ολγα, γεννημένη στην προεπαναστατική Ρωσία. Η Βούλα κι ο Μπάμπης, αντρόγυνο που εναλλάσσει τα χαϊδολογήματα με τα μαλλιοτραβήγματα. Η Μαρία, γυναίκα ναυτικού που τη βασανίζει η μοναξιά της. Η Ντόρα, νέα γυναίκα ανύπαντρη, που όμως δεν ξέρει τι θα πει μοναξιά. Στους παραπάνω ενοίκους θα προστεθεί αργότερα και ο Στράτος, υδραυλικός στο επάγγελμα, που θα σηκώσει τρικυμία στο αισθηματικό τέλμα της μικρής αυλικής κοινωνίας. Η πρεμιέρα του έργου είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιανουαρίου του 2022 στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής.

Η περιπέτεια με την υγεία της και οι δύο εισαγωγές στο «Σωτηρία»

237469107 1378904382506862 1570130559761104312 n

Ηταν παραμονές του φετινού Δεκαπενταύγουστου, όταν έγινε γνωστό μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram πως η Μαίρη Χρονοπούλου εισήχθη, εκτάκτως, στην Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία». «Από την περασμένη Πέμπτη είχα φρικτούς πόνους σε όλο μου το σώμα. Μυαλγίες ανεπανάληπτες κι ένας οξύς πόνος στο στήθος, αφόρητος. Επίσης, βαρύς βήχας, έχασα σχεδόν τελείως τη φωνή μου και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Αφού είχα κορεσμό 82, πανικόβλητη, έκανα αμέσως μοριακό τεστ Covid-19. Ευτυχώς, μετά από αρκετές ώρες απεδείχθη αρνητικό» είχε περιγράψει τότε η αγαπημένη ηθοποιός, συμπληρώνοντας πως, επειδή τα συμπτώματα της ήταν έντονα, είχε επικοινωνήσει με τους γιατρούς της στο νοσοκομείο, οι οποίοι και συνέστησαν τότε την εισαγωγή της.

239004375 2705148843121049 3232707821960066315 n

Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, πάντως, η Μαίρη Χρονοπούλου βγήκε από το νοσοκομείο, όπου, όμως, επέστρεψε λίγες ημέρες αργότερα. Συγκεκριμένα, στις 18 Αυγούστου ο δημοσιογράφος και φίλος της ηθοποιού Γιάννης Αρμουτίδης πληροφόρησε τον κόσμο, μέσα από αναρτήσεις του στα social media, πως είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο ξανά στο Σωτηρία, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως τα αίτια που οδήγησαν εκεί τη Μαίρη Χρονοπούλου τού ήταν άγνωστα. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε δημοσιεύσει και κάποιες φωτογραφίες της ηθοποιού πάνω σε καροτσάκι, στις οποίες φαινόταν εξαντλημένη.

Ευτυχώς, τα πράγματα πήγαν κατ’ ευχήν και τη δεύτερη φορά και η Μαίρη Χρονοπούλου επέστρεψε σπίτι της, ενώ το 2022 κάνει και θεατρικό comeback.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...