Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Απατεώνες στο όνομα του Νταλάρα – Ζητούσαν χρήματα για να «βοηθήσουν» παιδάκι

Το «ευχαριστώ» της Άννας Νταλάρα στην «Espresso» που ξετύλιξε το κουβάρι της «κομπίνας»!

Θύμα νοσηρής διαδικτυακής απάτης έπεσε ο Γιώργος Νταλάρας, και μάλιστα από αδίστακτους απατεώνες που τολμούν ξεδιάντροπα να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες διασωληνωμένου ανήλικου παιδιού, προκειμένου, χρησιμοποιώντας το όνομα του δημοφιλούς τραγουδιστή, να εξαπατήσουν κόσμο και κοσμάκη!

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Με όσα αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso» αποδεικνύεται δυστυχώς για άλλη μια φορά πως τα «αρπακτικά» του διαδικτύου δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, έχοντας ως δόλωμα για τους βρομερούς σκοπούς τους τα προφίλ διάσημων Ελλήνων καλλιτεχνών στα social media. Αυτή τη φορά, δόλωμα για ανυποψίαστους πολίτες ήταν το ψεύτικο προφίλ ενός από τους πιο ευαίσθητους ερμηνευτές της Ελλάδας, του Γιώργου Νταλάρα.

Μια σειρά από φωτογραφίες με ένα διασωληνωμένο ανήλικο παιδί, καθώς και μια ψεύτικη έκκληση για βοήθεια ήταν αρκετά για να ζητήσει η οικογένεια του μεγάλου ερμηνευτή την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να αποτρέψει ανυποψίαστους Ελληνες από το να δώσουν τα 2.000 ευρώ που ζητούσαν οι απατεώνες, τάχα για να βοηθηθεί το μικρό αγόρι που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ολα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, όταν γνωστός μουσικός επικοινώνησε με την «Espresso» προκειμένου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το μήνυμα που του είχε έρθει στο κινητό του τηλέφωνο από προφίλ που παρουσιαζόταν ως του Γιώργου Νταλάρα. «Έχω ένα μικρό έργο στο οποίο εργάζομαι, αφορά τη διάσωση μιας ζωής, ενός παιδιού. Έχει διαγνωστεί με νεφρική νόσο και πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού για να επιβιώσει. Κάνω αυτή την ιδιωτική καμπάνια για το παιδί, ζητώντας βοήθεια από τους θαυμαστές μου με καλή καρδιά! Ελάτε μαζί μου σε αυτή τη μικρή αιτία να σώσουμε το παιδί. Αυτή είναι μια ιδιωτική καμπάνια που κάνω για τα παιδιά, θέλω να με εντάξετε και να με στηρίξετε σε αυτόν τον σκοπό με 2.000 ευρώ» έγραφε το μήνυμα των απατεώνων. Αμέσως, η «Espresso», στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, επικοινώνησε με τη σύζυγο του Γιώργου Νταλάρα, Άννα, και εκείνη, έκπληκτη, άκουγε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής όσα της αποκαλύπταμε αναφορικά με τον ιστό απάτης που είχαν υφάνει οι απατεώνες γύρω από τον σύζυγό της!

Η ίδια, σοκαρισμένη από όσα της είχαμε ήδη στείλει στο τηλέφωνό της, μας διαβεβαίωσε πως σε καμία περίπτωση το προφίλ αυτό δεν είναι το επίσημο του συζύγου της και πως πρόκειται για μια μεγάλη απάτη. Λίγη ώρα αργότερα, και μετά όσα της αποκαλύψαμε, αποφάσισε να στείλει όλα τα πειστήρια της απάτης στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να κατέβει η παράνομη σελίδα των απατεώνων, αλλά και να βρεθούν τα «αρπακτικά» που, στον βωμό του χρήματος, χρησιμοποίησαν μέχρι και την εικόνα ενός διασωληνωμένου ανήλικου παιδιού προκειμένου να εξαπατήσουν πολίτες που θα έδειχναν ανακλαστικά και θα στέκονταν έμπρακτα στο πλευρό του!

«Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την ενημέρωση και για τη βοήθεια που μας προσφέρατε σε όλο αυτό» ήταν μερικά από τα λόγια της Αννας Νταλάρα προς στην «Espresso», εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για το αν είχαν ήδη παγιδευτεί ανυποψίαστοι θαυμαστές του μεγάλου ερμηνευτή!

Nα σημειωθεί ότι χθες το μεσημέρι, μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso», για το οποίο, όπως προαναφέραμε, έλαβε γνώση η οικογένεια του ερμηνευτή, ανέβηκε στο επίσημο και γνήσιο προφίλ του Γιώργου Νταλάρα η εξής ανακοίνωση αναφορικά με την απάτη που στήθηκε εις βάρος του:

«ΠΡΟΣΟΧΗ! Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ψεύτικο προφίλ που χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα μου! Διαπράττει ΑΠΑΤΗ!!! Εκμεταλλεύεται δόλια την εικόνα ενός μικρού παιδιού για να αποσπάσει χρήματα για τη νοσηλεία του, εξαπατώντας ευαίσθητους ανθρώπους. Επαναλαμβάνω πως πρόκειται για κοινούς απατεώνες του Ποινικού Κώδικα. Έχει ήδη κινηθεί η νομική διαδικασία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Δυστυχώς, σημεία των καιρών…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...