Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Λευτέρης Λαζάρου – Επιτήδειοι έστησαν απάτη χρησιμοποιώντας το όνομα του

Τρώνε παραμύθι

Για δεύτερη φορά το όνομα του δημοφιλούς Λευτέρη Λαζάρου έγινε «εργαλείο» στα χέρια επιτήδειων, που εξασφαλίζουν παράνομο κέρδος παρασύροντας ανυποψίαστους πολίτες να… επενδύσουν!

Αυτή τη φορά οι απατεώνες χρησιμοποίησαν μία φωτογραφία του βραβευμένου σεφ, στην οποία έκαναν την απαιτούμενη επεξεργασία ώστε να φαίνεται πως κρατά στο χέρι του έναν λογαριασμό της ΔΕΗ και ως λεζάντα έγραψαν μια δήλωση που υποτίθεται ότι ήταν του γνωστού μάγειρα και προέτρεπε τον κόσμο να δώσει χρήματα στην επιχείρηση.

«Επένδυσα 250 ευρώ σε ένα νέο έργο της ΔΕΗ πριν από έναν μήνα και έχω ήδη λάβει την πρώτη μου επιταγή. Το συνιστώ σε όλους! Εγγραφείτε, ένας διαχειριστής θα σας καλέσει και θα σας πει πώς να ξεκινήσετε. Χρειάζεστε μόνο 15 με 20 λεπτά ελεύθερου χρόνου» ήταν τα λόγια που αποδίδονταν στον Λευτέρη Λαζάρου. Ο διάσημος σεφ αποκάλυψε στην «Εspresso» ότι έχει ήδη ενημερώσει τον δικηγόρο του για τη χρήση του ονόματος και της φωτογραφίας του και εκείνος απευθύνθηκε στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος ζητώντας να αποσυρθεί το συντομότερο δυνατόν η διαφήμιση από το διαδίκτυο.

φ2 1

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο γι’ αυτό. Χρειάζεται τεράστια προσοχή από τον κόσμο. Κάποιοι, για να βγάλουν εύκολα χρήμα, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν διάσημα πρόσωπα για να παρασύρουν πιο εύκολα τον κόσμο και να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη» είπε ο Λευτέρης Λαζάρου και συνέστησε προσοχή και στις απάτες που αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Είδατε τι γίνεται τελευταία με τα γραπτά μηνύματα που αποστέλλονται στους πολίτες και αρπάζουν τα χρήματά τους. Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ηλεκτρονικές απάτες με «δόλωμα» φωτογραφίες διάσημων προσώπων είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αρκετούς ανυποψίαστους πολίτες να παρασύρονται και να χάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Προκειμένου να «ψαρέψουν» θύματα, οι δράστες δημοσιοποιούν την εικόνα και μία υποτιθέμενη δήλωση κάποιου διάσημου, που δήθεν κατάφερε να αυξήσει τα έσοδά του χάρη σε μια «έξυπνη» επένδυση.

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει κάθε τόσο τους πολίτες για το φαινόμενο αυτό με αναρτήσεις της στο twitter και το facebook, απευθύνοντας έκκληση να δείχνουν μεγάλη προσοχή: «Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για οικονομική εξαπάτηση μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο υποτιθέμενων επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα και άλλα επενδυτικά προϊόντα από διάσημα πρόσωπα. Σκέψου δύο φορές πριν κάνεις κλικ».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...