Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ο Αντώνης Λυμπέρης «έχασε» τελικά το παλάτι του στην Κηφισιά

Το ακίνητο-φιλέτο φημολογείται ότι πέρασε στα χέρια offshore της οικογένειας του Γιάννη Σαρακάκη

Αν και με νύχια και με δόντια τα τελευταία χρόνια προσπαθούσε να κρατήσει την πολυτελή βίλα του στην Κηφισιά, ο Αντώνης Λυμπέρης και η σύζυγός του Ελενα Μακρή αναγκάστηκαν τελικά να την εγκαταλείψουν, καθώς ήδη έχουν μετακομίσει σε μία εξίσου πολυτελή βίλα στο Παλαιό Ψυχικό, αλλά στο ενοίκιο αυτή τη φορά (δίνοντας μάλιστα πενταψήφιο νούμερο!

Τέλος εποχής λοιπόν για ακόμα ένα ακίνητο-φιλέτο του lifestyle εκδότη, που αποκτήθηκε με δάνεια την εποχή της ευδαιμονίας. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα είχε εξελιχθεί σε θρίλερ ο πλειστηριασμός της ντιζαϊνάτης βίλας των 970 τετραγωνικών μέτρων με την ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα. Το ακίνητο-φιλέτο, σύμφωνα με τις φήμες που έχουν διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα στην κοσμική Αθήνα, έχει πλέον νέο ιδιοκτήτη, μία offshore με έδρα την Κύπρο, συμφερόντων -σύμφωνα με όσα φημολογούνται- της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας του Γιάννη Σαρακάκη, που το απέκτησε αντί 3.500.000 ευρώ!

Η βίλα επρόκειτο να βγει στις 7 Ιουλίου του 2021 σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, όμως δεν χρειάστηκε να χτυπήσει το σφυρί, καθώς, αφενός, λόγω της πανδημίας, η πλατφόρμα e-auction ήταν «σε αναστολή», αφετέρου, ο ιδιοκτήτης της Αντώνης Λυμπέρης συναίνεσε στην πώληση, καθώς το ακίνητο βαρύνεται με προσημειώσεις υποθήκης πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για «μία διώροφη οικία μετά του οικοπέδου της, το οποίο βρίσκεται στην Κηφισιά, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του Δήμου Κηφισιάς, στη θέση Κεφαλάρι, στο υπ’ αριθ. 192 Ο.Τ. του Δήμου Κηφισιάς, επί των οδών Ξενίας 22 και Αύρας».

Στο οικόπεδο των 2,5 στρεμμάτων υπήρχε διώροφη οικία, που είχε ανεγερθεί το 1964.
Αρχικά το ζεύγος Λυμπέρη νοίκιαζε τη βίλα, την οποία αγόρασε το 1994, αλλά στη συνέχεια προχώρησε σε ριζική ανακαίνιση του σπιτιού, αλλά και στην επέκτασή του, ενώ τη μοναδικού γούστου εσωτερική διακόσμηση επιμελήθηκε η ίδια η Ελενα Μακρή-Λυμπέρη με την καθοδήγηση διεθνούς φήμης Ελληνίδας ντιζάινερ.

Δεξιώσεις

Τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους της βίλας, με τους κήπους που παρέπεμπαν σε βασιλικά ανάκτορα, δόθηκαν μεγαλειώδεις δεξιώσεις και πάρτι των ιδιοκτητών, γιορτάζοντας γενέθλια και επετείους, παρουσία της αθηναϊκής high society.
Σύμφωνα με την 3795/1989 οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Αγίας Παρασκευής, το πρώην ανάκτορο του εκδότη Αντώνη Λυμπέρη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 58,40 τ.μ. και αποθήκη 108 τ.μ.

Στο ισόγειο, εμβαδού 398 τ.μ., βρίσκονται η εμβληματική είσοδος με τη μαρμάρινη σκάλα, σαλόνι, τραπεζαρία, γραφείο, καθιστικό, κουζίνα, λουτρό, WC και τα υπνοδωμάτια του βοηθητικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, στην έκθεση κατάσχεσης αναφερόταν: «Το ισόγειο, επιπλέον του γυμναστηρίου, αποτελείται από δύο χώρους σαλονιού με τζάκια, τραπεζαρίες, κουζίνα με καθιστικό και αποθήκη τροφίμων, χώρο πλυντηρίου, δύο δωμάτια υπηρεσίας με WC, χολ με γκαρνταρόμπα και WC, καθώς και σκάλα επικοινωνίας με τους υπόλοιπους ορόφους». Στον πρώτο όροφο των 345 τ.μ. υπάρχουν το κύριο υπνοδωμάτιο, που έχει dressing room και λουτρό, άλλα πέντε υπνοδωμάτια, τρία λουτρά, σκάλα επικοινωνίας με τους υπόλοιπους ορόφους, διάδρομος, ημιυπαίθριος χώρος και δύο εξώστες προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου.

Η πέργκολα, η οποία έχει προσαρτηθεί στον κυρίως χώρο, έχει κυρία χρήση ως χώρος γυμναστηρίου. Στον ακάλυπτο χώρο και παραπλεύρως της πισίνας των 100 τ.μ. υπάρχει κεραμοσκεπές κτίσμα, το οποίο χρησιμοποιείται ως καθιστικό – χώρος ξεκούρασης των λουομένων, συνολικής επιφάνειας 360 τ.μ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...