Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Μαριάννα Μασάδη – Η Ελληνίδα σταρ που μαγεύει πρίγκιπες και γαλαζοαίματους

Με την «Αγια Νύχτα», δικά της σουξέ αλλά και Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ζαμπέτα και Χιώτη γοήτευσε τους υψηλούς προσκεκλημένους

Λίγο πριν από το lockdown σε ανεμβολίαστους πολίτες της Γερμανίας, στην ειδυλλιακή  και χιονισμένη  πόλη Tegernsee, με θέα την υπέροχη λίμνη, δόθηκε μια μοναδική συναυλία αγάπης, ενώνοντας τη γερμανική και την ελληνική πολιτιστική κουλτούρα και  μουσική με «ενορχηστρωτή» τη Μαριάννα Μασάδη.

Πρόκειται για την Ελληνογερμανίδα ερμηνεύτρια, την πρέσβειρα της ελληνικής μουσικής και ομορφιάς στη Βαυαρία, που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και ανοίγει πλέον τα φτερά της για να κατακτήσει και το ελληνικό κοινό. Αν και είχε προγραμματιστεί η μεγάλη συναυλία της Μαριάννας Μασάδη να δοθεί στις 28 Νοεμβρίου με δόξα και τιμή στο παλάτι του Tegernsee, που φιλοξενεί το Braustuberl, την επιτομή της βαυαρικής φιλοξενίας, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στη Γερμανία και ο φόβος των μεταλλάξεων άλλαξαν, αλλά δεν ματαίωσαν τα σχέδια της παθιασμένης ερμηνεύτριας. Το κονσέρτο της πραγματοποιήθηκε έστω και σε πιο κλειστό κύκλο: Οχι στον εμβληματικό πύργο της ονειρικής πόλης, αλλά στο δικό της «μικρό παλάτι», στο φιλόξενο σπίτι της, όπου η Μαριάννα Μασάδη βιώνει την προσωπική της ευτυχία στο πλευρό του αγαπημένου της συζύγου, του Γερμανού επιχειρηματία Ralf Kalbach, κορυφή στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε διεθνές επίπεδο. Το σαλόνι της βίλας του ζεύγους  Kalbach μετατράπηκε σε χρόνο dt σε μουσική σκηνή την πρώτη από τις τέσσερις Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς στη Γερμανία υπάρχει το έθιμο να ανάβουν το πρώτο από τα τέσσερα κεράκια ευλογίας. Μόλις άναψε το πρώτο κόκκινο, ευλογημένο κεράκι ξεκίνησε και το κονσέρτο της η Μαριάννα Μασάδη τραγουδώντας την «Αγια Νύχτα» και το «Μια ευχή», το νέο τραγούδι που έγραψε η καλλιτέχνις, σε μουσική της μαέστρου Ολγας Κουτσούκαλη, που ήρθε ειδικά για τη βραδιά στο Tegernsee από την Κέρκυρα, πολλές ακόμα χριστουγεννιάτικες επιτυχίες στα γερμανικά, στα αγγλικά και στην κυπριακή διάλεκτο, τιμώντας τους καλεσμένους της από όλο τον κόσμο. Στο δεύτερο μέρος την τιμητική τους είχαν ο Χατζιδάκις, ο Χιώτης, ο Ζαμπέτας,  τα σουξέ του Λέο Λέανδρος (που εμπιστεύτηκε στη Μαριάννα) και φυσικά ο Μίκης Θεοδωράκης, ο «μέντοράς» της, όπως η ίδια τον αποκαλεί, με τα τραγούδια του οποίου μεγάλωσε στην ξενιτιά, καθώς «ο Μίκης υπήρξε προσωπικός φίλος του πατέρα μου. Στις παιδικές μου αναμνήσεις υπάρχει ακόμα η εικόνα στο σπίτι μας να συζητά με τους γονείς μου, να συμμετέχει στα απλά οικογενειακά μας γλέντια» λέει.

F5 Η πριγκίπισσα Madeleine η Μαριαννα Μασαδη και η Μαεστρος Ολγα Κουτσουκαλη
Η πριγκίπισσα Madeleine ,η Μαριαννα Μασαδη και η Μαεστρος Ολγα Κουτσουκαλη

Όσο για τους καλεσμένους που κατάφεραν και έδωσαν το «παρών» -τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας με συνεχή rapid tests- ήταν το αφαν γκατέ του αριστοκρατικού και πανάκριβου θέρετρου Tegernsee, στην περιοχή Miesbach, 50 χιλιόμετρα από το Μόναχο, το οποίο έχουν επιλέξει ως τόπο κατοικία τους πρίγκιπες και γαλαζοαίματοι, απόγονοι των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, αλλά και Ρώσοι και Aραβες μεγιστάνες. Η Ελληνογερμανίδα Μαριάννα Μασάδη είναι πρώτα από όλα η φίλη των γαλαζοαίματων της περιοχής, τους οποίους «γιατρεύει» με τη βελούδινη φωνή και τα τραγούδια της. Ιδιαίτερη φιλία έχει αναπτύξει με τον πρίγκιπα Γεώργιο του Ανόβερο, που λατρεύει τη χώρα μας, καθώς είναι δισέγγονος από την οικογένεια της μητέρας του του βασιλιά Γεωργίου Α’ της Ελλάδας και δισέγγονος από τον πατέρα του του αυτοκράτορα της Γερμανίας Γουλιέλμου Β’, ο οποίος δυστυχώς λόγο κορονοϊού δεν κατάφερε να δώσει το «παρών». Τη Μαριάννα όμως και τους μουσικούς του private concert αποθέωσαν η  μεγάλη δούκισσα της Βαυαρίας Ελενα, ο πρίγκιπας Georg zu Bentheim – Steinfurt, η πριγκίπισσα Madeleine zu Bentheim und Steinfurt και ο βουλευτής, μέλος του πολιτειακού κοινοβουλίου της Βαυαρίας, Andreas Jackel. Από το Μόναχο, παρά τον κορονοϊό, τη συναυλία ευλογίας και αγάπης παρακολούθησαν ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαμαλούσης και ο αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς. Ο πατήρ Απόστολος Μαμαλούσης, βραβευμένος  για την προσφορά του στο διαθρησκευτικό διάλογο, αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της ερμηνεύτριας στο Μόναχο, ενώ συγκίνησε όλους τους καλεσμένους στη σύντομη ομιλία του, για τη σημασία της βραδιάς, στη μακρινή πόλη της Βαυαρίας, η οποία ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από τον Αγώνα της Ελληνικής Παλιγγενεσίας

F2 Μαριαννα Μασαδη πριγκίπισσα Madeleine πριγκιπα Georg zu Bentheim Steinfurt Δούκισσα Βαυαρίας Helena
Μαριαννα Μασαδη-πριγκίπισσα Madeleine- πριγκιπα Georg zu Bentheim-Steinfurt-Δούκισσα Βαυαρίας Helena

Στο τέλος της βραδιάς η ερμηνεύτρια προσκάλεσε τους Βαυαρούς γαλαζοαίματους στις 19 Δεκεμβρίου στην Κέρκυρα, στη συναυλία που θα δώσει στο Δημοτικό Θέατρο, πλαισιωμένη από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα «Ομόνοια», σε μουσική διεύθυνση Σπύρου Ράλλη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...