Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η καταγγελία του Πέτρου Ξεκούκη – SOS για τη Μονή του Αγίου Ιεροθέου

Τι καταγγέλλει στην «Espresso» ο ηθοποιός Πέτρος Ξεκούκης για την περιπέτεια με το Κτηματολόγιο στο μοναστήρι όπου ηγουμένη είναι η αδελφή του

Σε μια απίστευτη περιπέτεια ιδιοκτησιακού καθεστώτος, λόγω Κτηματολογίου, έχουν περιέλθει οι κάτοικοι των Μεγάρων, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί, εκτός από σπίτια, οικόπεδα, επιχειρήσεις, ακόμα και ιστορικά μοναστήρια.

Ο λόγος για την Ιερά Μονή του Αγίου Ιεροθέου, μία από τις παλαιότερες μονές της Ελλάδας, εκεί όπου ηγουμένη είναι η αδελφή του αξιαγάπητου ηθοποιού Πέτρου Ξεκούκη.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Ο Γολγοθάς τόσο για τη συγκεκριμένη μονή, όπου έχει αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό η ηγουμένη Ισιδώρα μαζί με άλλες περίπου 20 μοναχές, όσο και για τους κατοίκους της περιοχής άρχισε με την πρώτη ανάρτηση του Κτηματολογίου, όπου έκπληκτοι οι κάτοικοι αντίκρισαν στο έγγραφο που τους δόθηκε ότι περίπου 7.000 στρέμματα τα διεκδικεί το ελληνικό κράτος.

petros ksekoukis 5

«Είναι πραγματικά απίστευτο όλο αυτό που ζούμε στα Μέγαρα. Το ελληνικό κράτος διεκδικεί περιουσίες των συμπολιτών μου οι οποίες είναι εκατοντάδων ετών και πηγαίνουν από γενιά σε γενιά. Και ενώ το Ελληνικό Δημόσιο το 1833 πήρε όλη την εκκλησιαστική περιουσία, η οποία δόθηκε μετά με παραχωρητήρια στους κατοίκους των Μεγάρων, τώρα έρχεται ξανά ως διεκδικητής και τα ζητάει πίσω από τους πολίτες. Πρόκειται περί τρέλας» λέει στην «Espresso» ο Πέτρος Ξεκούκης, ο οποίος προσπαθεί να βοηθήσει κι εκείνος στην εξεύρεση λύσης προκειμένου να αποδείξει στο Ελληνικό Δημόσιο ότι τα κτήματα της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιεροθέου καθώς και μέρος των κτισμάτων ανήκουν στην ιστορική μονή, η οποία ιδρύθηκε το 1020.

7565 XRISTINA TSAFOY PETROS XEKOYKIS 22102020

«Στην ιερά μονή βρίσκεται ο τάφος του αγίου Ιεροθέου, οι πρώτοι μοναχοί καλλιεργούσαν τα κτήματά τους και από αυτά ζούσαν. Είναι δυνατόν να έρχεται το Δημόσιο και να αμφισβητεί την περιουσία της μονής, η οποία ανάγεται εκατοντάδες χρόνια πριν; Είναι δυνατόν να ζητούν συμβόλαια προ του 1860; Πραγματικά δεν το χωράει ανθρώπινος νους και αυτά δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα του κόσμου. Εγώ θα είμαι στο πλευρό όλων των συμπολιτών μου και το θέμα θα το φτάσουμε μέχρι τέλους όλοι μαζί» λέει φανερά εκνευρισμένος ο Πέτρος Ξεκούκης, ο οποίος καθημερινά δέχεται καταιγισμό τηλεφωνημάτων για εξεύρεση λύσης, λόγω της αναγνωρισιμότητάς του.petros_ksekoukis_1

Για την Ιστορία να αναφέρουμε πως η ιστορική Μονή του Αγίου Ιεροθέου έπαιξε σημαντικότατο ρόλο τόσο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας όσο και στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής, καθώς οι Μεγαρίτες πήγαιναν εκεί και έκρυβαν τα παιδιά τους, φοβούμενοι το παιδομάζωμα. Στην ίδια μονή για τέσσερα ολόκληρα χρόνια είχαν κρύψει επί γερμανικής Κατοχής και την παλιά ηθοποιό του ελληνικού κινηματογράφου Γκιζέλα Ντάλι (Αδαμαντία Μαυροειδή), η οποία είχε καταγωγή από τα Μέγαρα!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...