Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Σοκαρισμένοι ο Θωμάς και η Νατάσα Λιακουνάκου με τη σύλληψη του γιου τους για κλοπή

Έκλεψε $500.000 σε bitcoins

Σοκ προκάλεσε η σύλληψη στο Λας Βέγκας για κλοπή 500.000 δολαρίων σε bitcoins του 23χρονου Φιλίππου Λιακουνάκου, γιου του Θωμά Λιακουνάκου, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο εξοπλιστικών.

783A9179

Ο Φίλιππος Λιακουνάκος, λίγο πριν αποφοιτήσει από πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, βρέθηκε ενώπιον του αναπληρωτή εισαγγελέα της κομητείας Κλαρκ, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες κλοπής άνω των 100.000 δολαρίων, χρήσης της ταυτότητας άλλου προσώπου για την πρόκληση οικονομικής ζημιάς και παράνομης κακουργηματικής πράξης που αφορά ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή διαβίβαση ηλεκτρονικών δεδομένων.

4840 ZEYG LIAKOYNAKOY GAVALAS 14042010Ο Τζιμ Σουίτιν έκανε λόγο «για μια πολύ εξελιγμένη, οργανωμένη και μελετημένη κλοπή», καθώς, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Φίλιππος Λιακουνάκος, αφού ερεύνησε το ιστορικό πολυεκατομμυριούχων της Νότιας Νεβάδα, προσέγγισε και εξαπάτησε έναν αρχάριο έμπορο κρυπτονομισμάτων, αποσπώντας του ποσό έως και 500.000 δολαρίων σε μορφή bitcoins τον Νοέμβριο του 2020.

Ο 23χρονος, ωστόσο, δεν χρησιμοποίησε το αληθινό του όνομα, αλλά πλαστογράφησε την ταυτότητα ενός συνεργάτη του θύματος. Το θύμα προχώρησε σε καταγγελία, ωστόσο η αστυνομία δεν κατάφερε να βρει άκρη, μέχρι που ο Λιακουνάκος επικοινώνησε εκ νέου μαζί του τον επόμενο μήνα για ακόμα μία συναλλαγή, ύψους 999.900 δολαρίων, σε bitcoins.2413 24022009

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους μέσω της κρυπτογραφημένης εφαρμογής chat Telegram, το θύμα απέσπασε ένα e-mail από τον απατεώνα, το οποίο οδήγησε τις Αρχές στα ίχνη του Λιακουνάκου, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε τελικά ένταλμα σύλληψης.
Ο δικηγόρος του, Τζος Τόμτσεκ, υπογράμμισε τον πρότερο έντιμο βίο του 23χρονου γιου του Θωμά και της Νατάσας Λιακουνάκου, ωστόσο ο Σουίτιν ζήτησε να οριστεί η εγγύηση στα 250.000 δολάρια, λέγοντας πως οι Αρχές ερευνούν ακόμη το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες απάτες.

f1 Filippos Liakounakos

Ήδη, κατά το παρελθόν, ο επαγγελματίας παίκτης πόκερ Νταν Φλέισμαν είχε κατηγορήσει δημόσια στο twitter τον Λιακουνάκο ότι είχε εξαπατήσει τον πρώην νικητή του WSOP Κολόσους Κορντ Γκαρσία για 600.000 δολάρια.9312 NATASA LIAKOYNAKOY 162010

Η σύλληψη του Φίλιππου Λιακουνάκου αποτέλεσε σοκ για τους γονείς του, Θωμά και Νατάσα, οι οποίοι μόλις πριν από δύο χρόνια κατάφεραν να αφήσουν οριστικά πίσω τους τη μεγάλη δικαστική περιπέτεια του 73χρονου επιχειρηματία για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε συλληφθεί το 2015 για μίζες 2.000.000 ευρώ και είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια κάθειρξης. Στη συνέχεια υπήρξε αναστολή της ποινής του, ενώ μέχρι τον Ιούλιο του 2020 είχε αθωωθεί για όλες τις κατηγορίες σε βάρος του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...