Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Η Δέσποινα Μοίρου, «πρέσβειρα» της Ελλάδας στο Χόλιγουντ, ζει την απόλυτη καταξίωση και επιβράβευση

«Η Αμερική ανταμείβει!»

Η διεθνής ηθοποιός, μέλος και επίσημα πια της Ακαδημίας των Οσκαρ, σαγήνευσε άπαντες και ο Αλ Πατσίνο συγκινήθηκε που έφτασε στα κορυφαία βραβεία η μαθήτριά του

Η Δέσποινα Μοίρου, «πρέσβειρα» της Ελλάδας στο Χόλιγουντ, ζει την απόλυτη καταξίωση και επιβράβευση, μιας και η ακαδημία των Οσκαρ 2022 επέλεξε την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί «Tango Shalom» στις 200 ταινίες της! Έτσι, η Ελληνίδα σταρ, που έγινε επίτιμο μέλος της Ακαδημίας των Οσκαρ (ύστερα από πρόταση της Ρενέ Τέιλορ), έζησε τη μεγάλη βραδιά των βραβείων, που σημαδεύτηκε από το πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Γουιλ Σμιθ, ενώ η συνάντησή της με τον δάσκαλό της Αλ Πατσίνο έγινε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού! Η Δέσποινα Μοίρου σε συνέντευξή της στην «Espresso» από το Λος Αντζελες μιλά για όσα έζησε τη μεγάλη βραδιά, αλλά και όσα συνέβησαν πίσω από τα φλας και τις κάμερες!

Ποια ήταν η πιο κορυφαία στιγμή που ζήσατε και σας συγκίνησε περισσότερο τη βραδιά των Οσκαρ;

Τοπ στιγμή στα φετινά Οσκαρ για εμένα ήταν η παρουσία τριών θρύλων: του σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα με τους αστέρες Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ ντε Νίρο για να γιορτάσουν τη μεγάλη επέτειο, μιας και «Ο Νονός» κλείνει 50 χρόνια από την αρχική του προβολή! Το γεγονός ότι είδα τον δάσκαλό μου Αλ Πατσίνο επί σκηνής, με την ίδια ενέργεια, χαρά και την έντονη προσωπικότητα που τον χαρακτηρίζει, με χαροποίησε πάρα πολύ. Φυσικά βλέποντάς τον μαζί με τον Κόπολα και τον Ρόμπερτ ντε Νίρο και γνωρίζοντας εκ των έσω την ιστορία του φιλμ -ο δάσκαλός μου μας είχε κάνει ολόκληρη ανάλυση κάτω από ποιες συνθήκες γυρίστηκε «Ο Νονός» και τι αγώνα έδωσε να πάρει τον ρόλο- ένιωσα ένα τεράστιο δέος και θαυμασμό! Νιώθω τόσο ευλογημένη στη ζωή μου που πήρα μαθήματα υποκριτικής από αυτόν τον τεράστιο ηθοποιό που λέγεται Αλ Πατσίνο! Βλέποντάς τον ξανά στα Οσκαρ συγκινήθηκα και αναγνώρισα για ακόμα μία φορά γιατί είναι τόσο σπουδαίος! Τον λατρεύω! Φυσικά στο πάρτι μετά μιλήσαμε και του αποκάλυψα το σενάριό μου για μια μαύρη κωμωδία με τον τίτλο «Ο Θεός να σε ευλογεί, Αλ Πατσίνο», που θα είναι μια ταινία για τη ζωή του τεράστιου αυτού ηθοποιού.

Φ2 2

Πώς νιώθετε που όχι μόνον παρευρεθήκατε στα Οσκαρ, αλλά είστε πια και επίσημα μέλος της Ακαδημίας;

Είχα τη χαρά να τύχω θερμής υποδοχής από τον αντιπρόεδρο του θεσμού Λάρι Καράζεφσκι! Είναι πολύ μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα νιώθω μια πληρότητα, γιατί έχω εργαστεί πολύ σκληρά τα τελευταία οκτώ χρόνια! Η Αμερική ανταμείβει!

Πώς νιώσατε όταν η φίλη σας Τζέσικα Τσάστεϊν κέρδισε το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου;

Την αγαπημένη μου Τζέσικα Τσάστεϊν, την οποία γνωρίζω ήδη από το 2015, τη θεωρώ εξαιρετικό ταλέντο! Χάρηκα πολύ για τη νίκη της, την ψήφισα και εγώ ως καλύτερη γυναικεία ερμηνεία!

φ5

Ποιος σας εντυπωσίασε στα φετινά Οσκαρ;

Συνάντησα τον καταπληκτικό άνθρωπο, πρώτα πρώτα, και έπειτα καλλιτέχνη, τον Σάμουελ Τζάκσον! Είναι ένας ηθοποιός που ονειρεύομαι να παίξω μαζί του, τον θεωρώ πολύ ξεχωριστό.

Σας είδαμε χαμογελαστή και ενθουσιασμένη με τον Κουίνσι Τζόουνς στο πάρτι των Οσκαρ! Πώς ήταν η συνάντησή σας;

Τον συνάντησα στο πάρτι του Ελτον Τζον και, ναι, τον θαυμάζω πολύ! Μου εξομολογήθηκε πετώντας και λίγες ελληνικές λέξεις ότι μία από τις γυναίκες του ήταν Ελληνίδα! Τότε, λοιπόν, άρχισα και εγώ αστεία στα ελληνικά και τα αγγλικά! Οταν του είπα για την ταινία που παίζω, με έκανε μέλος του ιδρύματός του! Αυτό ήταν και μια τεράστια έκπληξη για εμένα!

Πληροφορηθήκαμε ότι συνομιλήσατε με τον Τζέιμς Κάμερον, ενώ συναντηθήκατε και με την Κίρστεν Ντανστ!

Συγκλονίστηκα! Μάλιστα, μου περιέγραψε τις προετοιμασίες για τα γυρίσματα των νέων Αβαταρ! Λόγω της πανδημίας, μου εξηγούσε την καθυστέρηση όσον αφορά τα νέα του γυρίσματα, μια και ήθελε να κάνει Αβαταρ φιλμ back to back! Με την Κίρστεν Ντανστ έπαιξα μαζί της στην ταινία του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς και συγκινηθήκαμε πολύ με τις αναμνήσεις που είχαμε μαζί του. O Μπογκντάνοβιτς με ανακάλυψε και στην ίδια ταινία έπαιζα μαζί με την Κίρστεν! Ο χαμός του μας συγκλόνισε, και οι δύο μας νιώσαμε πόσο τυχερές ήμασταν που προλάβαμε και παίξαμε σε ταινία αυτού του πολύ μεγάλου σκηνοθέτη. Είμαι τυχερή και ευγνώμων!

Τι συνέβη, τελικά, με τον Γουίλ και τον Κρις Ροκ; Κάποιοι νόμιζαν ότι ήτανε στημένο, τι πιστεύετε;

Σαν stand up comedian λατρεύω τον Κρις Ροκ για το χιούμορ και την καλοσύνη του! Τολμώ να πω ότι ήταν τυχερός ο Γουίλ Σμιθ γιατί, αν ήταν κάποιος άλλος, μπορεί να μη διατηρούσε την ψυχραιμία του! Εγώ δίνω το «Οσκαρ ψυχραιμίας» στον Ροκ, γιατί με τη στάση που κράτησε και την αξιοπρέπειά του συνέχισε χαμογελαστός! Από την άλλη, η δουλειά ενός ηθοποιού είναι να ποιεί ήθος και σε αυτό ο Σμιθ διέπραξε κάτι φρικτό! Επίσης, πώς μπορείς να χτυπάς και μετά να βγαίνεις να μιλάς για ειρήνη και αγάπη; Ξεχνάς ότι αυτή τη στιγμή η γη ζει έναν πόλεμο. Τι μας διδάσκεις, λοιπόν; Υποκρισία, όχι υποκριτική. Τα λόγια μας πρέπει να συμβαδίζουν με τις πράξεις μας! Δεν ζήτησε καν συγγνώμη! Αυτό ας γίνει ένα μάθημα για τους νάρκισσους και εγωιστές ηθοποιούς, γιατί είναι απλά ένα επάγγελμα και στόχος μας είναι να ποιούμε ήθος, όχι να νομίζουμε ότι έχουμε εξουσία λόγω της φήμης μας.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...