Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 27 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Η υλική αναβάθμιση στον επαγγελματικό και τον οικονομικό...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Ο Γιώργος Καπουτζίδης στο στόχαστρο ιερέων για το βίντεο που αφορά γάμους ομοφυλοφίλων

Ιερείς βάζουν στο στόχαστρό τους τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος υπέγραψε το σενάριο στο σύντομο βίντεο για την προώθηση του γάμου ομοφύλων, και μάλιστα απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας την ομοφυλοφιλία «παρέκκλιση και διαστροφή της φύσεως» και «θανάσιμο, σαρκικό αμάρτημα».

4797 GIORGOS KAPOYTZIDIS 15032022

Το βίντεο εντάσσεται στην καμπάνια «Πες το ναι», με φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ Homo Evolution (HOMO), η οποία εκδίδει επίσης το free press «Antivirus». Σκοπός είναι η συλλογή υπογραφών για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Πρόκειται για ένα βίντεο που σε 62 δευτερόλεπτα παρουσιάζει ζευγάρια της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε τέσσερις διαφορετικές, ενδεικτικές εποχές (1952, 1974, 2004, 2022). Ο σκηνοθέτης του Θανάσης Τσιμπίνης «τοποθετεί» τα ζευγάρια σε σκηνές οικογενειακής θαλπωρής και σπιτικής ζεστασιάς, ενώ στο τρυφερό βίντεο, το σενάριο του οποίου υπογράφει ο Γιώργος Καπουτζίδης, ακούγεται η φράση «ήμασταν πάντα εδώ».kapoytzidis moutsinas

Ωστόσο, οι επτά ιερείς που συνέταξαν και απέστειλαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την επιστολή έχουν εντελώς διαφορετική οπτική.

«Τρίτο φύλο δεν υπάρχει»

«Ισχνές μειοψηφίες καλά οργανωμένες, με γερές προσβάσεις στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, πιέζουν εδώ και χρόνια κυβερνήσεις και κόμματα για νομοθετική αναγνώριση της σεξουαλικής τους παρέκκλισης» αναφέρουν στο κείμενο, δίνοντας σαφές στίγμα: «Οι χριστιανοί -ακόμη κι εκείνοι που διατηρούν χαλαρή σχέση με την Εκκλησία- γνωρίζουμε ότι ο Θεός δημιούργησε δύο φύλα, τον άνδρα και τη γυναίκα. Τρίτο φύλο δεν υπάρχει».3498 GIORGOS KAPOYTZIDIS KATERINA VRANA 28112021

Οι ιερείς αναφέρονται επίσης στη «φυσική τάξη που εγκαθίδρυσε ο Θεός», με την έλξη άνδρα προς τη γυναίκα και το αντίθετο, που οδηγεί στον γάμο και την τεκνοποίηση. «Η Εκκλησία ευλογεί αυτή την έγγαμη σχέση και θεωρεί την οικογένεια, που ο χριστιανικός γάμος εγκαινιάζει, μικρή “κατ οίκον” εκκλησία. Είναι πολύ φυσικό, λοιπόν, εκτός από τον ευλογημένο χριστιανικό γάμο, η Εκκλησία να μην αποδέχεται κανενός είδους άλλο γάμο για τα μέλη της, τους χριστιανούς» τονίζουν οι ιερείς και αναφέρονται με σκληρές εκφράσεις στην ομοφυλοφιλία και τη θέση της Εκκλησίας: «Η ομοφυλοφιλία δεν είναι θεμιτή σεξουαλική επιλογή, αλλά παρέκκλιση και διαστροφή της φύσεως. Είναι κατά τον λόγο του αποστόλου Παύλου βαρύ, θανάσιμο σαρκικό αμάρτημα, το οποίο, αν ο άνθρωπος που το διαπράττει δεν μετανοήσει, τον αποκλείει από τη βασιλεία του Θεού».

38 f2 9384 giorgos kapoytzidis 18062019
Ο Γιώργος Καπουτζίδης

Στην επιστολή-καμπάνια, που υπογράφουν οι ιερείς Γεώργιος Μπόκας, Δημ. Γεωργούλιας, Λ. Ρασσίνης, Γ. Ράπτης, Τιμόθεος Γεράρδος, Πλ. Αραβογιάνης, Ξεν. Γεωργιάδης, τονίζεται επίσης ότι η Εκκλησία σε καμιά περίπτωση δεν συναινεί η εκτροπή από τους νόμους της φύσης που όρισε ο Θεός να γίνει «ελεύθερη επιλογή» και «δικαίωμα» του ανθρώπου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...