Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μαριάννα Καστανία: «Μου έπιασε το στήθος και…»

Η Μαριάννα Καστανία μιλά για το τραγούδι της «Γυναικεία ονόματα», με θέμα τη βία κατά των γυναικών, που ερμηνεύει με τη Νάντια Καραγιάννη, αλλά και για την παρενόχληση στα 22 της από πασίγνωστο πρωταγωνιστή

Η ηθοποιός Μαριάννα Καστανία, την οποία το κοινό έχει απολαύσει σε δεκάδες παραστάσεις και γνωστές σειρές, όπως «Λάμψη», «Καλημέρα Ζωή», «Το μπαράκι μας», «Ο Χάρης χώρισε τη Μαίρη» και πολλές άλλες, άνοιξε την καρδιά της στην «Espresso» με αφορμή το τραγούδι που έγραψε με τίτλο «Γυναικεία ονόματα», το οποίο μιλάει για τη βία κατά των γυναικών!

Aπό τον
Βαγγέλη Καράλη

Μάλιστα, η ίδια για πρώτη φορά ξαναφέρνει στη μνήμη της τη σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί από πασίγνωστο πρωταγωνιστή του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου, ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή! Η ηθοποιός ήταν η πρώτη που άνοιξε το ζήτημα του #ΜeΤoo, καταγγέλλοντας πριν από πολλά χρόνια τον συγκεκριμένο ηθοποιό.

Η Μαριάννα Καστανία, η οποία, αποδίδοντας φόρο τιμής στις κακοποιημένες γυναίκες έγραψε αυτό το τραγούδι σε μουσική του Δημήτρη Γαϊτάνη, ερμηνεύοντάς το μαζί με τη Νάντια Καραγιάννη, λέει χαρακτηριστικά: «Είναι πόνος ψυχής για το κοινωνικό γίγνεσθαι, η βία είναι ένα αγκάθι για όλες τις γυναίκες. Το 2012 ανέβασα την παράσταση “Αιδοίων Μονόλογοι”, που μιλούσε γι’ αυτή τη θανατική σιωπή που υπήρχε τόσα χρόνια για τις κακοποιημένες γυναίκες και επιτέλους ύστερα από πολλά χρόνια όλο αυτό το κίνημα απέκτησε μια μεγάλη δυναμική. Μέσα στην καραντίνα και βλέποντας όλα αυτά που συνέβαιναν γύρω μας έγραψα τους στίχους για το τραγούδι “Γυναικεία ονόματα”, που μιλάει για τη βία κατά των γυναικών. Τη μουσική συνέθεσε ο Δημήτρης Γαϊτάνης και μαζί μου τραγουδάει η Νάντια Καραγιάννη. Στην ουσία πρόκειται για ένα δραματοποιημένο τραγούδι που μοιάζει με ταινία μικρού μήκους. Αναφέρομαι σε γυναίκες που έχουν βιαστεί και έχουν κακοποιηθεί, είναι μια κραυγή απόγνωσης και αντίδρασης, που καταλήγει όμως σε μηνύματα ελπίδας και θάρρους για τα θύματα. Το τραγούδι θα παρουσιαστεί στην κινηματογραφική λέσχη Παύλου Παρασχάκη και θα ταξιδέψει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

f2 Μαριάνα Καστανία Νάντια Καραγιάννη

Η ηθοποιός καταθέτει τη δική της τραυματική εμπειρία όταν στα πρώτα της βήματα στην υποκριτική δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από πασίγνωστο πρωταγωνιστή του ελληνικού κινηματογράφου: «Ήταν στα ξεκινήματά μου, ήμουν 22 χρόνων και θα έπαιζα στο θέατρο μαζί με έναν από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, που ήταν και ο θιασάρχης της παράστασης, σε έργο του Σακελλάριου. Ήταν πολύ μεγαλύτερός μου, τουλάχιστον 40 χρόνια. Δεν θα ήθελα να αναφέρω το ονόμά του, γιατί έχει φύγει από τη ζωή και σέβομαι τη μνήμη του. Κάναμε μαζί πρόβες και πολλές φορές μού πρότεινε να με επιστρέψει σπίτι και να κάνουμε πρόβες στο σπίτι του, οπότε και αρνήθηκα. Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν σε μια πρόβα με έπιασε στο στήθος μου και άρχισα να τρέμω. Με ρώτησε τότε “έχεις μάθει να λένε κάτι εις βάρος μου;” και του απάντησα “όχι, δεν έχω ακούσει κάτι εις βάρος σας, αλλά και να ακούσω θα τους αποστομώσω, γιατί μέχρι τώρα μου έχετε φερθεί σαν κύριος”. Νευρίασε από την απάντησή μου και σηκώθηκε και έφυγε. Έτσι, λοιπόν, ακύρωσε το συμβόλαιό μου και δεν έπαιξα στην παράσταση. Πήγα και τον βρήκα και του είπα “είχες και το θράσος να με ρωτήσεις εάν λένε κάτι εις βάρος σου. Ντροπή σου”. Έβαλε στη θέση μου να παίξει μια κοπέλα που την είχε ερωμένη, αλλά τελικά δεν έγινε ποτέ ηθοποιός».

Mάλιστα, η ηθοποιός αποτελεί πρωτοπόρο του κινήματος #ΜeΤoo, καθώς πολλά χρόνια πριν βγήκε και μίλησε δημόσια για την παρενόχληση που είχε δεχτεί, προκαλώντας σοκ στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο.

«Με είχαν καλέσει να δώσω συνέντευξη σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό για να μιλήσω για την παράσταση χωρίς να γνωρίζουν ότι δεν θα συμμετέχω. Έτσι, λοιπόν, είπα όλα τα γεγονότα όπως είχαν γίνει, καταγγέλλοντας επώνυμα τον γνωστό πρωταγωνιστή. Είχε γίνει τότε ντόρος σε όλο το ελληνικό θέατρο. Ίσως το ότι μίλησα να έπαιξε ρόλο στην καριέρα μου, γιατί ήταν και άλλες εποχές, αλλά δεν το μετάνιωσα ποτέ» τονίζει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....