Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

1821 στη Νέα Υόρκη με Εύζωνες, χαρλεάδες «Leventes» και σέξι dj!

Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, δημοτικά τραγούδια, γαλανόλευκες σημαίες, χαρλεάδες «Leventes», σέξι dj με καυτό σορτσάκι να καβαλά δίτροχες κούκλες, ελληνικό φαγητό στο εστιατόριο Avra Madison, στο Σέντραλ Παρκ, πολυτελής δεξίωση στο «Νew York Hilton», αλλά και… Μαρίνα Πατούλη!

Αυτό ήταν το «μενού» της παρέλασης της ομογένειας στην καρδιά του Μανχάταν για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με την 5η Λεωφόρο να θυμίζει Ελλάδα!

Τρία χρόνια μετά την τελευταία παρέλαση -λόγω της πανδημίας που παρέλυσε τους μηχανισμούς των ανοιχτών εκδηλώσεων- η ομογένεια επέστρεψε με μια μεγαλειώδη παρέλαση σε έναν από τους πιο φημισμένους δρόμους του Μανχάταν, με τους βουλευτές Σάββα Αναστασιάδη (Ν.Δ. – πρόεδρος της Επιτροπής Αποδήμων), Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ) και Ευαγγελία Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ) να δίνουν το «παρών»! Μαζί τους ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

FUhUSSKWIAAuztE FUhlfEoWAAAycVT

Πάνω από 80 σύλλογοι, σωματεία και κοινότητες απηύθυναν ευρύ κάλεσμα στα μέλη τους, με αποτέλεσμα 30.000 Ελληνοαμερικανοί κάθε ηλικίας να παρελάσουν στην αμερικανική μεγαλούπολη, η οποία ήταν ντυμένη στα γαλανόλευκα, με το μήνυμα που έστειλαν να είναι ξεκάθαρο: Ο Ελληνισμός είναι «παρών»!

Ανάμεσά τους, οι μεγάλοι τελετάρχες, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, το Ελληνικό Συμβούλιο (Hellenic Caucus) του Κογκρέσου, με εκπροσώπηση από τη συμπρόεδρό του Κάρολιν Μαλόνι, η ομογενής βουλευτής της Νέας Υόρκης Νικόλ Μαλλιωτάκη και η χρυσή μας ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά. Ακόμη και η Μαρίνα Πατούλη παρέλασε ως επίτιμη καλεσμένη!

anastasiadis

«Είναι μια πολύ μεγάλη τιμή για εμένα. Ο πατέρας μου ήρθε σε αυτήν τη χώρα ως ένας φτωχός μετανάστης και τώρα η κόρη του δεν είναι μόνο ομοσπονδιακή βουλευτής αλλά παρέλασε στην 5η Λεωφόρο ως μεγάλη τελετάρχης της ελληνικής παρέλασης. Είμαι πολύ περήφανη για την κληρονομιά μας, για τη συνεισφορά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας σε αυτή» δήλωσε περήφανη η Νικόλ Μαλλιωτάκη.

IMG 5A101626F57C 1 scaled

«Παρακολούθησα τη μεγαλειώδη παρέλαση των Ελλήνων της Νέας Υόρκης. Μία γιορτή του Ελληνισμού με χιλιάδες κόσμου, ενήλικες και παιδιά, να παρελαύνει στην 5η Λεωφόρο. Νωρίτερα τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου. Ηταν μία συγκλονιστική εμπειρία» λέει στη στήλη ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Οι Ελληνες βουλευτέςπαρέστησαν και στη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας το πρωί της Κυριακής, ενώ το βράδυ του Σαββάτου είχε προηγηθεί το επίσημο δείπνο, με ελληνικούς χορούς και τραγούδια στο «Χίλτον» της Νέας Υόρκης, παρουσία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Στα… παραλειπόμενα της παρέλασης, αυτή που έκλεψε την παράσταση ήταν η dj Αντζελα Παντελή, που άφησε το Ντουμπάι και επέστρεψε στη «βάση» της στη Νέα Υόρκη για να δώσει το «παρών»! Η διάσημη Ελληνίδα dj εμφανίστηκε με καυτό σορτσάκι και μπότες μαζί με τα μέλη της Λέσχης Χαρλεάδων «Leventes» και δεν παρέλειψε να ποζάρει με ναζιάρικη διάθεση πάνω στις μηχανές κρατώντας ελληνικές σημαίες!

patouli

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...