Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την Ντίνα Κώνστα – Αποτέφρωση χωρίς τελετή η τελευταία επιθυμία της

Απέραντη θλίψη αλλά και σεβασμός για τη μοναδική Ντίνα Κώνστα, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών το πρωί της Κυριακής, βυθισμένη στην άνοια, με την «Espresso» να αποκαλύπτει πρώτη την περιπέτεια της υγείας της. Η σπουδαία ηθοποιός έφυγε από αυτόν τον κόσμο στο ίδρυμα στο οποίο φιλοξενούνταν, με τις ανιψιές της να είναι πάντα στο πλευρό της.

φ7 1727356

Με την είδηση του θανάτου της θρυλικής «Ντένης Μαρκορά» ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος την αποχαιρέτησε όπως της έπρεπε, με την τελευταία της επιθυμία για αποτέφρωση χωρίς τελετή να γίνεται γνωστή και μέσω ανακοίνωσης από το ΣΕΗ. Μάλιστα, αντί στεφάνων, θα ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ) μέσω λογαριασμού που έχει δημιουργηθεί.

φ2 3511 LINA MENDONI 27062022

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «Η Ντίνα Κώνστα υπήρξε μία από τις σημαντικότερες καρατερίστες του ελληνικού θεάτρου. Στήριξε για χρόνια το Εθνικό Θέατρο με τις ερμηνείες της και στη συνέχεια έκανε μία άλλη δυναμική καριέρα στην τηλεόραση. Ερμηνεύοντας χαρακτηριστικούς ρόλους, κόντρα σε ό,τι είχε κάνει μέχρι τότε στο θέατρο, αλλά με το μοναδικό ταλέντο της, έγινε μία από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλείς ηθοποιούς της τηλεόρασης».

φ3 5625595

«Αποχαιρετώ με θλίψη την Ντίνα Κώνστα, την ηθοποιό, την αγωνίστρια, την υποψήφια με τον Συνασπισμό της Αριστεράς» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο twitter, για να συνεχίσει: «“Έφυγε”, αλλά έζησε όπως ήθελε να ζήσει. Και θα μείνει για πάντα πλάι μας μέσα από τους ρόλους που μας σημάδεψαν».

Και η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου με ανακοίνωσή της τόνισε πως «στο βλέμμα της Ντίνας Κώνστα, στις στιγμές που ταυτίστηκαν με την καλλιτεχνική της πορεία, κρύβονταν η γοητεία και η αντισυμβατικότητα αυτής της σπουδαίας ηθοποιού! Η Ντίνα Κώνστα ήταν πολλά διαφορετικά πράγματα μαζί.

Ηταν οι διαχρονικές ηρωίδες του κλασικού ρεπερτορίου που ενσάρκωσε, ήταν οι καλτ κωμικοί τηλεοπτικοί της ρόλοι -σπουδαίοι ρόλοι- που τη σύστησαν στο πλατύ κοινό. Ήταν οι συνεργασίες της με το Εθνικό, ήταν οι συναντήσεις της στο ”Βυζάντιο” με τον Τσαρούχη και όλα εκείνα τα ιερά τέρατα των γραμμάτων και της τέχνης, ήταν η φοίτησή της στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη με δασκάλα την Αρώνη, ήταν η πολιτική της δράση, η αριστερή οικογενειακή πολιτική της καταγωγή, ήταν η γεμάτη εμπειρίες ζωή της. Ηταν η “Φαύστα” του Μποστ»!

φ5 APOSTOLOY

Σύσσωμος, όμως, και ο καλλιτεχνικός κόσμος υποκλίθηκε στο μεγαλείο της, με τον έναν εκ των δημιουργών των «Δύο ξένων» Δημήτρη Αποστόλου να συγκινεί μέσω ανάρτησής του στο facebook: «Καλό ταξίδι, Ντίνα μου, Ντένη μου, Γιολάντα μου… Σ’ αγαπήσαμε με όλα τα “πρόσωπά” σου… Μας πήρες από το χέρι και δραπετεύσαμε μαζί σου εκεί που δεν μας πήγε ποτέ κανείς… Εκεί που η αλήθεια δεν λεγόταν τρέλα, ακρότητα, σουρεαλισμός, όπως μας μάθανε να τη λέμε εδώ… Λένε ότι η υποκριτική δίνει ευκαιρία να κρυφτείς πίσω από ένα πρόσωπο και να γίνεις κάποιος άλλος… Λάθος… Κι αυτό το πρόσωπο δικό σου ήταν… απλά το έδειξες εκεί και όταν έπρεπε… Πάντα είχες σωστό κριτήριο… Ποτέ δεν έκανες κάτι άστοχο και εκτός καιρού… Πίσω από το εύκολο γέλιο που μας χάρισες κρυβόταν για όσους κατάλαβαν και νιώθανε μια δύσκολη βαθιά εξομολόγηση που δεν τολμήσαμε να κάνουμε οι υπόλοιποι… Θα πούνε ότι θα μείνεις μέσα από τους ρόλους σου. Μέσα από τη συνέπειά σου σαν καλλιτέχνης και σκεπτόμενος άνθρωπος… θα πούνε ότι είναι μεγάλη απώλεια η φυγή σου...Θα πούνε τόσα που θα μοιάζουν πολύ με όσα είθισται σε τέτοιες στιγμές για ανθρώπους της αξίας σου. Εγώ θα σου πω ότι μπήκες στη μικρή ομάδα των αναντικατάστατων… ξεκουράσου, Ντίνα μου, Ντένη μου, Γιολάντα μου… Το αξίζεις περισσότερο από όλους».

φ6 ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ 1

Και η Εβελίνα Παπούλια, η Μαρίνα Κουντουράτου από τους «Δύο ξένους», την αποχαιρέτησε, όμως με τον δικό της τρόπο, γράφοντας στα social media: «Καλό ταξίδι, Ντίνα μου! Για εμένα αυτή η φωτογραφία είσαι εσύ! Το καθαρό βλέμμα, το τσιγάρο στο χέρι, το καυστικό χιούμορ, την ντόμπρα προσωπικότητα! Σ’ αγαπώ!!! Καλό ταξίδι, όμορφη… Με έμαθες τόσα πολλά! Σε ευχαριστώ».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...