Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Έφυγε η Κατερίνα Χατζηδιάκου – Η «κυρία Καίτη» που έγινε η Kathy Heyndels των Vips, γαλαζοαίματων και superstars

H «μαμά» των εγχώριων top models θα ράβει πλέον τις δημιουργίες της στο ατελιέ της στον Παράδεισο! Η Κατερίνα Χατζηδιάκου, που όλοι τη γνώριζαν εδώ και δεκαετίες ως Kathy Heyndels, έφυγε από τη ζωή έχοντας βάλει τη σφραγίδα της στον χώρο της μόδας, όπου έγραψε ιστορία με τις tailor made δημιουργίες για celebrities!

Η ζωή της Κατερίνας Χατζηδιάκου τα είχε όλα: λάμψη, επιτυχίες, λαμπερά ντεφιλέ στον κόσμο της haute couture, συναναστροφή με VIP’s και κυρίες των κοσμικών σαλονιών, επιδείξεις με τα ρούχα της, τα οποία φόρεσαν μέχρι και ιέρειες του διεθνούς μόντελινγκ, όπως η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα, αλλά και οικονομικές φουρτούνες που πέρασαν μέσα από τις… συμπληγάδες των πλειστηριασμών! Για 65 ολόκληρα χρόνια, όμως, η Kathy Heyndels ήταν μια «σταθερή αξία» στη μόδα.

201003221148530.3793 ISAVELA DARA 20032010

Στις Βρυξέλλες

Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 είχε ήδη αρχίσει να γίνεται γνωστή στους κύκλους της καλής κοινωνίας των Βρυξελλών, όπου ζούσε και δημιουργούσε σχεδιάζοντας μοναδικά φορέματα και νυφικά για την υψηλή πελατεία της. Eκεί κατάφερε να φτιάξει τον οίκο μόδας της, μέχρι που το 1983 παίρνει την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και την πόλη όπου γεννήθηκε, την Αθήνα. Το Κολωνάκι θα είναι το ορμητήριό της, με το ατελιέ της να βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής, όπου η καρδιά της μόδας χτυπούσε δυνατά!

201010141235460.0218 DIMITRA EGINITI 13102010 1

Η επιτυχία της, όμως, θα φέρει και το άνοιγμα και άλλων καταστημάτων και στα βόρεια προάστια των rich and famous. Οι δημιουργίες της λατρεύονται από τις Ελληνίδες celebrities. Δεν υπάρχει μοντέλο που να μη θέλει να περπατήσει σε ντεφιλέ που να έχει τη δική της σχεδιαστική υπογραφή, και αυτό θα εξακολουθήσει να γίνεται ακόμα και όταν ο γιος της Γιάννης Τόγκος ακολουθήσει τα δικά της χνάρια, εξελίσσοντας τον οίκο μόδας Kathy Heyndels στις αρχές της δεκαετίας του ʼ90. Τα νυφικά της ανάρπαστα στους κύκλους της καλής κοινωνίας, των μοντέλων, αλλά και όσων κοριτσιών έχουν την τύχη να παντρευτούν γόνο επιχειρηματικής ή εφοπλιστικής οικογένειας πηγαίνοντας μετά συστάσεων στο ατελιέ της.

Η εθνική μας σταρ

Επιχειρηματίες, τραγουδίστριες, ηθοποιοί -με πιο «φανατική» την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη- δίνουν το «παρών» στις επιδείξεις της και εκείνη πάντα με το χαμόγελο απολάμβανε με ταπεινότητα την αναγνώριση! Το όνομά της δέλεαρ και για ξένα μοντέλα, όπως η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα, που έκανε το ντεμπούτο της στη χώρα μας σε δικό της fashion show, και η Aντριάνα Λίμα, που πόζαρε για το κορυφαίο περιοδικό της Pωσίας, το «Numero Russia», με custom made φόρεμα από δαντέλα, στολισμένο με λωρίδες από δέρμα, κεντημένο με αλυσίδες και πούπουλα, από τον οίκο Kathy Heyndels.

201010141309110.7631 NATALIA DRAGOYMI 13102010

Οι δημιουργίες της μπήκαν σε παλάτια

Η πελατεία σιγά σιγά άρχισε να βγαίνει εκτός των ελληνικών συνόρων: Πριγκίπισσες της Σερβίας, της Σαουδικής Aραβίας και των Hνωμένων Aραβικών Eμιράτων φορούν δημιουργίες της, και το όνομά της μπαίνει σε παλάτια και σε κοσμικά γκαλά στο Παρίσι, στο Mόντε Kάρλο, στο Σεν Tροπέ και στη Νέα Υόρκη! Μέσα σε όλα αυτά κάποια στιγμή θα έρθουν και τα οικονομικά προβλήματα και ο εφιάλτης των πλειστηριασμών, με τον οίκο να χτυπιέται από τη διαρκή οικονομική κρίση και τις συνέπειες της πανδημίας όσον αφορά τα κέρδη.

201010141331060.7925 NATALIA DRAGOYMI 13102010

Η αρχή των προβλημάτων έγινε το 2012, με μια συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές που είχε εγκριθεί εκείνα τα χρόνια από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Aθηνών. Παρά τις συμφωνίες, η οικονομική στενότητα που αντιμετώπιζε η Kathy Heyndels εξακολουθούσε να… στοιχειώνει τα επιχειρηματικά όνειρά της, με αποτέλεσμα να βγει σε πλειστηριασμό το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται το κεντρικό κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Παρʼ όλα αυτά ο γιος της Γιάννης Τόγκος συνέχισε την πορεία του οίκου στον χώρο της μόδας, με την ίδια την Κατερίνα Χατζηδιάκου, την «κυρία Καίτη», όπως την αποκαλούσαν όλα τα μοντέλα και οι συνεργάτες, να έχει αποτραβηχτεί τα τελευταία χρόνια ήσυχα και διακριτικά από τα φώτα της δημοσιότητας.

201010141326250.7838 IVONI MPOSNIAK 13102010

Όπως ήσυχα και διακριτικά έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της ένα μεγάλο κεφάλαιο στο βιβλίο της ελληνικής μόδας… Τώρα πια θα βλέπει από ψηλά τον γιο της να ακολουθεί την πορεία της, έχοντας πάντα στο ατελιέ του ως οδηγό τη δημιουργικότητα και το ήθος της.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...