Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Σούλα Αθανασιάδου: Στο τελευταίο αντίο ήταν μόλις επτά άτομα

Η κηδεία της τελέστηκε παρουσία μόνο επτά ανθρώπων!

Η Σούλα Αθανασιάδου δεν μένει πια εδώ. Έφυγε αθόρυβα από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες, χωρίς να το μάθει κανείς από το καλλιτεχνικό ή το δημοσιογραφικό σινάφι.

σαδψφγη

Η γνωστή ηθοποιός, η οποία έχει μείνει στη μνήμη του μέσου Ελληνα τηλεθεατή ως «Μάχη» από τα θρυλικά τηλεοπτικά «Εγκλήματα» του ΑΝΤ1, πέθανε τον Απρίλιο, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, σε ηλικία 93 ετών και η κηδεία της τελέστηκε στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης, παρουσία μόνο επτά ανθρώπων, κυρίως φίλων και συγγενών της. Οπως έγινε γνωστό, τα τελευταία χρόνια έπασχε από τη νόσο Αλτσχάιμερ, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζει πάντα τους οικείους της, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας λόγω ηλικίας.

σελ 18 19 φ3 soula

Η είδηση για τον θάνατό της έγινε γνωστή προχθές, με τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα να δηλώνει ότι ο ίδιος είχε προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση μέσα από το facebook περίπου έναν μήνα μετά το δυσάρεστο γεγονός, όταν το είχε πληροφορηθεί και ο ίδιος, χωρίς όμως να αναπαραχθεί από τα μέσα ενημέρωσης. «Είχαν συμπέσει πολλά άλλα θέματα τότε» είπε χαρακτηριστικά, πιθανολογώντας ότι γι’ αυτό η είδηση της απώλειας της ηθοποιού δεν κυκλοφόρησε τότε στα media.

athanasiadou

Η Σούλα Αθανασιάδου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1929 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, ενώ στη συνέχεια της καριέρας της δίδαξε κιόλας υποκριτική στη δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1956 με την ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Οι άσσοι του γηπέδου» και τρία χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην «Αστέρω». Τη δεκαετία του 1960 έπαιξε σε άλλες δέκα ταινίες, με πιο γνωστές εκείνες της Φίνος το 1966, «Κοινωνία ώρα μηδέν» με τον Νίκο Κούρκουλο και «Στεφανία» με τη Ζωή Λάσκαρη. Η τελευταία της κινηματογραφική συμμετοχή καταγράφηκε το 2001 στην κοινωνική ταινία του Στράτου Τζίτζη «Σώσε με».

σελ 18 19 φ2 soyla athanasioy 2

Πολλές ήταν και οι τηλεοπτικές εμφανίσεις της Σούλας Αθανασιάδου, κυρίως σε δραματικούς ρόλους και συνήθως σε χαρακτήρες «μητέρας», «θείας» και «γιαγιάς». Στη σειρά της ΕΡΤ «Ο συμβολαιογράφος» ενσάρκωσε τη μητέρα του Παύλου Ροδίνη, τον οποίο υποδυόταν ο Γιάννης Φέρτης. Το 1994 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου στο «Μη φοβάσαι τη φωτιά» και την επόμενη χρονιά δούλεψαν πάλι μαζί στο σίριαλ «Απών». Το 1996 με τη συμμετοχή της στο «Λόγω τιμής», στον ρόλο της αγαπημένης θείας της Μάνιας (Χριστίνας Αλεξανιάν), η καριέρα της πήρε μεγάλη ώθηση και δύο χρόνια μετά εκτοξεύτηκε όταν ο Λευτέρης Παπαπέτρου τής χάρισε τον ρόλο της «Μάχης» στα «Εγκλήματα».

athanasiadou 1

Ακολούθησε ακόμη μία επιτυχημένη κωμωδία, η «Βότκα πορτοκάλι», όπου έπαιξε τη μητέρα του Ρένου Χαραλαμπίδη, ενώ το 2003 συνεργάστηκε πάλι με τη Μιρέλλα Παπακοικονόμου στη «Λένη», αναλαμβάνοντας τον ρόλο της τηλεοπτικής μητέρα της Κάτιας Δανδουλάκη. Τέλος, είχε παίξει για δύο σεζόν και στη δημοφιλή σειρά του ΑΝΤ1 «Θα βρεις το δάσκαλό σου», με τους Μάριο Αθανασίου, Ευδοκία Ρουμελιώτη και Σοφία Παυλίδου.

yuyuyu Η τελευταία, μάλιστα, την αποχαιρέτησε τρυφερά χθες μέσω Instagram, γράφοντας: «Καλό ταξίδι, αγαπημένη». Η αξέχαστη Σούλα Αθανασιάδου ήταν παντρεμένη με τον (επίσης ηθοποιό) Γιώργο Δάνη, με τον οποία πέρασε μια ευτυχισμένη ζωή μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος, το 1995.

Διαβάστε επίσης: Ο ΑΝΤ1 αποχαιρέτησε τη Σούλα Αθανασιάδου

Διαβάστε επίσης: Η Χριστίνα Τσάφου αποχαιρέτησε τη Σούλα Αθανασιάδου

Διαβάστε επίσης: Το αντίο της Σοφίας Παυλίδου στη Σούλα Αθανασιάδου

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...