Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Η Ευρυδίκη μιλά για τη συναυλία που έδωσε μια ανάσα από τον πύρινο εφιάλτη στη Δαδιά

H Ευρυδίκη στις στάχτες του πένθους

Με μια πετυχημένη συναυλία μπροστά στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης, στο εμβληματικό σημείο αναφοράς της πόλης, και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο του εορτασμού της ναυτικής εβδομάδας, η Ευρυδίκη -με απόλυτη ενσυναίσθηση του εφιάλτη της πυρκαγιάς που κατέκαψε το μεγαλύτερο οικολογικό πάρκο της Ευρώπης, το δάσος της Δαδιάς, στον Εβρο- έκλεισε την ετήσια καθιερωμένη γιορτή της παραθαλάσσιας πόλης του θρακικού πελάγους.

  • ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΜΟΥΤΙΔΗ

Η προγραμματισμένη συναυλία της Ευρυδίκης για το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου -ήταν και η τελευταία για τον εορτασμό της ναυτικής εβδομάδας- διήρκεσε λιγότερο, κατόπιν ανακοίνωσης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει σε χιλιάδες στρέμματα του μεγαλύτερου οικολογικού πάρκου της Ευρώπης, στο δάσος της Δαδιάς, στον Εβρο, αλλά και με απόλυτο σεβασμό στο έργο του ανθρώπινου δυναμικού που αγωνιζόταν και αγωνίζεται για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ο δήμαρχος, μιλώντας στο φινάλε της ναυτικής εβδομάδας, τόνισε ότι συμπίπτει με μια πολύ μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά που αποτελεί τοπικό πένθος. Αναφερόμενος στην προγραμματισμένη συναυλία της Ευρυδίκης δήλωσε: «Προκειμένου να ανταποκριθούμε στις σημαντικές υποχρεώσεις που έχουμε ως Δήμος Αλεξανδρούπολης, ανάμεσα στο Δημόσιο, στην καλλιτέχνιδα και στην ομάδα των ανθρώπων που βγάζει ψωμί από τις καλλιτεχνικές αυτές εκδηλώσεις, θα ξεκινήσει η συναυλία κανονικά… πιο σύντομης διάρκειας». Επίσης, είπε ότι η συναυλία αυτή στέλνει ηχηρό μήνυμα ενσυναίσθησης και συμπαράστασης προς τους πυροσβέστες που αγωνίζονται από γη και αέρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η «Espresso» επικοινώνησε αμέσως με την τραγουδίστρια, η οποία βρισκόταν στο ξενοδοχείο της. «Είναι αλήθεια ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ζήτησε την τροποποίηση του χρόνου διάρκειας της συναυλίας λόγω πένθους εξαιτίας των πυρκαγιών. Η απόφασή του μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και με απόλυτο σεβασμό ακολουθούμε όσα έχουν ανακοινωθεί» μας είπε η Ευρυδίκη.

sel 14 15 f2 Ο δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως Ιωάννης Ζαμπούκης ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Θοδωρής Βουρδόλης και η λαμπερή Ευρυδίκη

Η Ευρυδίκη και οι μουσικοί της ανέβηκαν -για λιγότερη ώρα- στη σκηνή, για να χαρίσουν μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια τους στον κόσμο της Αλεξανδρούπολης, λέγοντας με τον τρόπο αυτό «ευχαριστώ» σε όλους όσοι μάχονται για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Πάρα πολύ όμορφη και εκρηκτική στη σκηνή, μόλις ολοκλήρωσε το πρώτο της τραγούδι -κρατώντας χαμηλούς τόνους- ευχαρίστησε το κοινό, στέλνοντας ένα παγκόσμιο μήνυμα για την ασφάλεια του πλανήτη από τις πυρκαγιές. «Περίμενα την αποψινή μας συνάντηση με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία. Όμως αυτή η τεράστια οικολογική καταστροφή που συμβαίνει δίπλα μας μάς αγγίζει όλους.

Στέκομαι δίπλα στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θοδωρή Βουρδόλη και στηρίζω την απόφασή τους για αναστολή της αποψινής εκδήλωσης, και έχω την ανάγκη να πω τα εξής: Ο πλανήτης μας είναι το σπίτι μας και τα δάση μας το οξυγόνο μας. Πρέπει κάποια στιγμή οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε χρέος να τα προστατεύουμε, γιατί έτσι προστατεύουμε τις ζωές μας και το μέλλον μας σ’ αυτή τη γη. Εύχομαι το καλύτερο και σύντομα να ανταμώσουμε κάτω από καλύτερες συνθήκες. Επειδή όμως είμαστε εδώ και είστε κι εσείς εδώ, θα σας αφιερώσω λίγα τραγούδια, με την ευχή το αύριο που ξημερώνει να είναι πιο φωτεινό και πιο χαρούμενο για όλους».

Η Ευρυδίκη δεν έριξε λάδι στη φωτιά, παρά φούντωσε τη σπίθα για τον αγώνα προστασίας κατά του πύρινου δαίμονα που κατατρώει την Ελλάδα και ολόκληρο τον πλανήτη. Με τη μεγαλειώδη στάση ζωής και ανατροπής πρωταγωνίστησε στην -ίσως- πιο αντιπυρική συναυλία του καλοκαιριού.

Κανένας εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -και φυσικά ο δήμαρχος- δεν κάθισε στη θέση του για να παρακολουθήσει τη συναυλία. Τίμησαν όλοι την ερμηνεύτρια διακριτικά, όρθιοι, σε ένδειξη συμπαράστασης στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Εβρου από τις πυρκαγιές, αλλά και σεβασμού απέναντι στον αγώνα των δυνάμεων πυρόσβεσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...