Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Λίλιαν Αρχοντή: Κινείται νομικά η ηθοποιός καθώς έπεσε με τη κόρη της θύμα αστυνομικής βίας

Οι τρεις συνήγοροί της με ανακοίνωσή τους έκαναν γνωστό ότι η ηθοποιός κινήθηκε νομικά

Τη νομική οδό παίρνει τελικά η υπόθεση της σοκαριστικής καταγγελίας της ηθοποιού Λίλιαν Αρχοντή για ένστολη βία ενάντια στην ίδια και την κόρη της Χριστίνα Ιουστίνα, που έγινε γνωστή προχθές μέσω αποκλειστικού πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της «Espresso» και αναπαρήχθη από την πλειονότητα των ελληνικών ιστοσελίδων.

201910141249530.9345 XRISTINA ARXONTI LILIAN ARXONTI 12102019

Οπως ισχυρίστηκε, μιλώντας στην εφημερίδα μας, η τηλεοπτική «Φιόνα» της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς «Κωνσταντίνου και Ελένης» και η 22χρόνη κόρη της, που όταν ήταν μικρή είχε υποδυθεί την «Μπουλίτσα» στο «Καφέ της Χαράς», την Κυριακή 31 Ιουλίου υπέστησαν βάναυση συμπεριφορά από δύο αστυνομικούς σε πλατεία του κέντρου, κοντά στον Κολωνό. Σύμφωνα με την καταγγελία, μάλιστα, ο ένας έφτασε στο σημείο να ρίξει στο πεζοδρόμιο την 22χρονη και να την πατήσει με το πόδι του, ενώ αργότερα της τράβηξε το στήθος και τη χαστούκισε!

201907241031290.1036 SOFIA ARXONTI XARIS ROMAS LILIAN ARXONTI 2372019

Με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι Ελλη Ρούσσου, Αντώνιος Βαχαβιόλος και Γιάννης Απατσίδης αναφέρουν: «Συμπαραστεκόμαστε, ως συνήγοροι υπεράσπισης της Λίλιαν Αρχοντή, ηθοποιού, και της κόρης της, Χριστίνας Ιουστίνας Αρχοντή, φοιτήτριας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ηθοποιού, θυμάτων απρόκλητης και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας από αστυνομικό, ο οποίος, μάλιστα, κατασκεύασε σε βάρος τους τα γνωστά εγκλήματα της αντίστασης και της απείθειας, τα οποία διαχρονικά αποτελούν τον μανδύα της αξιόποινης δράσης αστυνομικών, οι οποίοι ενίοτε παραπλανούν ακόμη και εισαγγελικούς λειτουργούς χαλκεύοντας τα πραγματικά περιστατικά».

φ2 2022 08 10T091904.088

Oπως τονίζεται, μάλιστα, στη συνέχεια η υπόθεση θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες τον ερχόμενο Οκτώβριο. «Η παραβίαση των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων τους προκύπτει από το ίδιο το δικογραφικό υλικό και θα αναδειχθεί κατά την επ’ ακροατηρίω διαδικασία στις 18-10-2022, οπότε θα εξεταστούν πολλοί αψευδείς μάρτυρες, εκτός των άλλων και μέλη του ΣΕΗ.

Φ3 2022 08 10T091904.904Συγχρόνως, θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα και κάθε ένδικο μέσο για τη διερεύνηση και τον καταλογισμό των ευθυνών για τη βάναυση μεταχείρισή τους, με την επισήμανση ότι τόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όσο και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εκ του νόμου τη δέσμια αρμοδιότητα να ελέγχουν και να αξιολογούν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία» γράφουν από κοινού οι τρεις νομικοί και συνεχίζουν:

Λίλιαν Αρχοντή
«Ο τεταγμένος ρόλος της Αστυνομίας είναι η εγγυητική διασφάλιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, και ουχί η ενοχοποίηση αθώων πολιτών που προηγουμένως θυματοποιούν κατά την επιβολή του δόγματος “Νόμος και Τάξη”. Η παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών με κάθε μορφής βία αποτελεί αποκρουστική και καταδικαστέα πράξη που προσβάλλει την αξία του ατόμου, τραυματίζει τη δημοκρατική υπόσταση της κοινωνίας μας και υπονομεύει το κράτος δικαίου. Η ατιμωρησία και η θεσμική συγκάλυψη παρόμοιων περιστατικών, όπως έχει γίνει συχνά στο παρελθόν, οδηγεί με βεβαιότητα στην επανάληψή τους».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...