Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Μένιος Φουρθιώτης: Στις 19 Σεπτεμβρίου στο σκαμνί για τις στημένες επιθέσεις με καλάσνικοφ

Μπελάδες για τον Μένιο Φουρθιώτη

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει ο Μένιος Φουρθιώτης στις 19 Σεπτεμβρίου για την υπόθεση των στημένων επιθέσεων έξω από το σπίτι του, στα βόρεια προάστια.

FOURTHIOTIS

Ο παρουσιαστής, σε βάρος του οποίου υπάρχουν και άλλες ανοιχτές έρευνες στη Δικαιοσύνη, κατά τους δικαστές που τον παραπέμπουν μαζί με τρία ακόμη πρόσωπα σε δίκη, έστηνε επιθέσεις σε βάρος του για να αιτηθεί στη συνέχεια την επαναφορά της αστυνομικής του φύλαξης.menios fourthiotis2

Ο Μενιος Φουρθιώτης βρίσκεται αντιμέτωπος με τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία, αλλά και με τα πλημμελήματα της ηθικής αυτουργίας στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

fourthiotisa

Το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου είναι «φωτιά» για τον παρουσιαστή, καθώς, εκτός από τις στημένες επιθέσεις, φέρεται ότι ασκούσε πιέσεις σε υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας Επίσημων και Ευπαθών Στόχων, στέλνοντάς τους «συνεχείς και επανειλημμένες ψευδείς μηνύσεις και εξώδικα», αλλά και καταθέτοντας μήνυση σε βάρος του ταξιάρχου της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επίσημων και Ευπαθών Στόχων και σε βάρος ενός ακόμη στελέχους της εν λόγω διεύθυνσης. Στο πολυσέλιδο βούλευμα γίνεται λόγος για αμοιβή από τον Φουρθιώτη προς τους δύο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του, προκειμένου αυτοί να εκτελέσουν τις δύο επιθέσεις που είχαν σημειωθεί έξω από το σπίτι του, η μία στις 16 και ή άλλη στις 23 Απριλίου του 2021.

menios 3

Η πρώτη επίθεση έγινε με τη χρήση καλάσνικοφ και η δεύτερη με τη χρήση και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. «Στο πλαίσιο της επιδίωξής του να επαναφέρει η αρμόδια διεύθυνση φύλαξης ευπαθών στόχων την αστυνομική φρουρά φύλαξης και προστασίας του, ως δήθεν ευπαθούς στόχου, με πρόθεση προκάλεσε σε περισσότερους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατόπιν προτροπών και οδηγιών και έναντι αμοιβής που υποσχέθηκε και τους κατέβαλε, την απόφαση να τελέσουν σοβαρές αξιόποινες πράξεις. (…) Ο κατηγορούμενος ενήργησε προκειμένου να εμφανιστεί ως δήθεν στόχος εγκληματιών που επιδιώκουν τη βλάβη ή τον θάνατό του» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δικαστές. Σχετικά με τη δεύτερη επίθεση που σημειώθηκε στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, στο σκεπτικό του βουλεύματος αναφέρεται ότι ο υπόδικος παρουσιαστής «προκάλεσε στους συγκατηγορούμενούς του, κατόπιν προτροπών και οδηγιών και έναντι αμοιβής που υποσχέθηκε και τους κατέβαλε, την απόφαση (…) να προμηθευτούν, κατασκευάσουν και να κατέχουν εκρηκτικό μηχανισμό (…), ο οποίος τοποθετήθηκε στη μεταλλική ηλεκτρονική θύρα της εισόδου κλειστού χώρου στάθμευσης της οικίας του, όπου και εξερράγη».

menios

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, μετά τις δήθεν επιθέσεις ο Μένιος Φουρθιώτης κατέφυγε στις αστυνομικές Αρχές για να τις καταγγείλει, υποστηρίζοντας ότι άγνωστοι «ήθελαν να προκαλέσουν βλάβη της περιουσίας του και της υγείας του ή ακόμα και τον θάνατό του». Επιπλέον, με τις κινήσεις του αυτές αποπειράθηκε «να τελέσει το αδίκημα της εκβίασης, αφού για να πετύχει τον επιδιωκόμενο σκοπό, ήτοι να θεωρηθεί από την αρμόδια Αρχή ευπαθής στόχος και να του χορηγηθεί εκ νέου φύλαξη του προσώπου του και της οικίας του, που η αρμόδια διεύθυνση είχε ήδη παύσει». Σημειώνεται ότι δύο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών της, στη Λεωφόρο Θησέως στις 16 Απριλίου 2021, όταν έπειτα από καταδίωξη ο ένας εκ των κατηγορουμένων έβγαλε από σάκο που έφερε μαζί του ένα καλάσνικοφ και πυροβόλησε τέσσερις τουλάχιστον φορές προς τους τρεις αστυνομικούς.

menios

Υπενθυμίζεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης αφέθηκε ελεύθερος τον Οκτώβριο του 2021, έπειτα από πέντε μήνες κράτησης στις Φυλακές Κορυδαλλού. Με διάταξη του ανακριτή αποφυλακίστηκε, με εγγυοδοσία 30.000 ευρώ και όρο την παρουσία του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τρεις φορές τον μήνα. Επίσης, του επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...