Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025

«Άγιος έρωτας»: Η Χλόη πληροφορείται τον θάνατο της Πετρούλας και τρέχει πίσω...

Η Χλόη πληροφορείται το θάνατο της Πετρούλας και τρέχει πίσω στον πατέρα Νικόλαο στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας»

Θεοφανία Παπαθωμά – Πασχάλης Τσαρούχας: Έξοδος με τον 19χρονο γιο τους

Ο Πασχάλης Τσαρούχας και η Θεοφανία Παπαθωμά υπήρξαν παντρεμένοι και έχουν αποκτήσει έναν γιο τον Αχιλλέα.

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Δεν σας βοηθούν ούτε η εγωκεντρική συμπεριφορά ούτε...

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Χρήστος Παπασωτηρίου: Πώς η φωνή λαϊκών τραγουδιστών έγινε κορυφαίος ζαχαροπλάστης

Ο Χρήστος Παπασωτηρίου τη δεκαετία του '80 «σάρωνε» στις μεγάλες πίστες

Ξεκίνησε ως περιζήτητος μίμος στις πίστες της Θεσσαλονίκης, για να γίνει κορυφαίος ζαχαροπλάστης της νύμφης του Θερμαϊκού, κάνοντας ακόμη και τους celebrities να υποκύπτουν στους πιο «γλυκούς πειρασμούς»!

Η ζωή όμως του Χρήστου Παπασωτηρίου προτού «στρωθεί» με σοκολάτες, ζάχαρες και… μαρέγκες ήταν «πασπαλισμένη» με τα φώτα νυχτερινών κέντρων διασκέδασης πλάι σε ονόματα καλλιτεχνών με τους οποίους ο ίδιος ήταν αγαπημένος φίλος προτού καθιερωθεί ως επιτυχημένος επιχειρηματίας στον χώρο της ζαχαροπλαστικής.

Έχοντας ως έμπνευση τον αδελφό του Αργύρη -πετυχημένος, ταλαντούχος και διάσημος ζαχαροπλάστης και αυτός-, ακολούθησε τον ίδιο δρόμο με εκείνον. Πριν όμως από αυτό η αξεπέραστη μίμηση της φωνής αλλά και των κινήσεων του Γιώργου Μαργαρίτη (με τον οποίο είναι στενοί φίλοι) τον είχε κάνει διάσημο και αγαπητό σε όλη την καλλιτεχνική σκηνή και της Θεσσαλονίκης.

Στις χρυσές δεκαετίες του λαϊκού τραγουδιού και των κονφερασιέ της πίστας δεν υπήρχε πρόγραμμα που να μη διεκδικούσε τον Χρήστο Παπασωτηρίου. Τη δεκαετία του ’80 ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους και ταλαντούχους μίμους στα μεγάλα μουσικά σχήματα! Εργάστηκε, ως πρωταγωνιστής και κορυφαίο όνομα -ανοίγοντας το ψυχαγωγικό πρόγραμμα των νυχτερινών κέντρων- στα μαγαζιά της πόλης και ειδικά κατά την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κυριολεκτικά αποθεωνόταν όχι μόνο από τους ντόπιους, αλλά και από τους Αθηναίους επισκέπτες που έτρεχαν να τον απολαύσουν όταν δεν ήταν στα περίπτερα της Έκθεσης! Οι προσκλήσεις για εμφανίσεις του σε εκδηλώσεις αλλά και σε προγράμματα ήταν αμέτρητες!

Οι Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελλαρίου, Κλειώ Δενάρδου, Γιάννης Πουλόπουλος, Βίκυ Μοσχολιού και Δούκισσα υπήρξαν μερικά από τα ιερά ονόματα του τραγουδιού με τα οποία συνεργάστηκε, έχοντας μάλιστα αποκτήσει και φιλική σχέση μαζί τους!

Και όταν για εκείνον έσβησαν τα φώτα της πίστας αποφάσισε να ανοίξει τα φώτα των εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής, με την πάροδο των ετών να γίνεται ιδιοκτήτης μιας εκ των πιο πετυχημένων επιχειρήσεων ζαχαροπλαστικής στη Θεσσαλονίκη, με την πρώτη εργοστασιακή του μονάδα πλέον να είναι έτοιμη να προμηθεύσει τις ζαχαρολιχουδιές του σε όλα τα ζαχαροπλαστεία του.

Στόχο, άλλωστε, της δραστηριότητας των επιχειρήσεών του δεν αποτελούν μόνο τα τρία μεγάλα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης, αλλά η επέκτασή τους -σε μορφή φρανσάιζ- σε όλη την Ελλάδα, με τη σκυτάλη να παραδίδεται στους δύο γιους του, τον Ακη και τον Θάνο.

Προσκεκλημένοι στα ζαχαροπλαστεία του, όμοια με τις πολυτελέστατες πατισερί της Βιέννης, είναι διάσημοι ηθοποιοί, τραγουδιστές αλλά και πολιτικοί, ενώ συνεργάζεται -ως δημιουργός των γλυκών των πάρτι τους- με τις μεγαλύτερες θεατρικές παραγωγές! Χαρακτηριστικό είναι πως οι πιο πετυχημένες παραστάσεις του Μάρκου Σεφερλή σερβίρουν γλυκά Παπασωτηρίου επί σκηνής, αλλά και στα μεγάλα πάρτι μετά τις πρεμιέρες του. Όσο για τους διάσημους που γεύονται τους γλυκούς του πειρασμούς; Από τον Κώστα Μακεδόνα, τον Δημήτρη Πιατά και τα αδέλφια Διονυσίου έως τον Λευτέρη Πανταζή και τον Γιώργο Γερολυμάτο, η αφρόκρεμα του ελληνικού τραγουδιού έχει τις δικές τις… γλυκές αδυναμίες και πιο ειδικά στη σοκολατόπιτα, στις τάρτες, στα προφιτερόλ και τα τσουρέκια!

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στην πίστα με πρώην και νυν ανάμεσα στους θαμώνες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η special guest live εμφάνιση που...

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...






Μποζουκια Αθηνα