Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κάνιε Γουέστ: Ο εκκεντρικός ράπερ σχεδιάζει να ανοίξει το δικό του στούντιο...

Ο «θεοσεβούμενος» Κάνιε Γουέστ που κυκλοφορούσε τραγούδι με τίτλο...

«Akis’ Food Tour»: Χίος & Ψαρά: Δυο ακριτικοί θησαυροί εμπειριών και γεύσεων

Είστε έτοιμοι για ένα ακόμη ανατρεπτικό γαστρονομικό ταξίδι; Ένα...

54χρονη ασθενής στις ΗΠΑ απέκτησε «μηχανική καρδιά» και νεφρό γουρουνιού

Πρώτη φορά ασθενής με δύο σοβαρές παθήσεις στο τελικό...

Αυνανισμός κατά του… καρκίνου του προστάτη

Τελικά στο χέρι των ανδρών είναι να μειώσουν τον...

Χρήστος Παπασωτηρίου: Πώς η φωνή λαϊκών τραγουδιστών έγινε κορυφαίος ζαχαροπλάστης

Ο Χρήστος Παπασωτηρίου τη δεκαετία του '80 «σάρωνε» στις μεγάλες πίστες

Ξεκίνησε ως περιζήτητος μίμος στις πίστες της Θεσσαλονίκης, για να γίνει κορυφαίος ζαχαροπλάστης της νύμφης του Θερμαϊκού, κάνοντας ακόμη και τους celebrities να υποκύπτουν στους πιο «γλυκούς πειρασμούς»!

Η ζωή όμως του Χρήστου Παπασωτηρίου προτού «στρωθεί» με σοκολάτες, ζάχαρες και… μαρέγκες ήταν «πασπαλισμένη» με τα φώτα νυχτερινών κέντρων διασκέδασης πλάι σε ονόματα καλλιτεχνών με τους οποίους ο ίδιος ήταν αγαπημένος φίλος προτού καθιερωθεί ως επιτυχημένος επιχειρηματίας στον χώρο της ζαχαροπλαστικής.

Φ4 57

Έχοντας ως έμπνευση τον αδελφό του Αργύρη -πετυχημένος, ταλαντούχος και διάσημος ζαχαροπλάστης και αυτός-, ακολούθησε τον ίδιο δρόμο με εκείνον. Πριν όμως από αυτό η αξεπέραστη μίμηση της φωνής αλλά και των κινήσεων του Γιώργου Μαργαρίτη (με τον οποίο είναι στενοί φίλοι) τον είχε κάνει διάσημο και αγαπητό σε όλη την καλλιτεχνική σκηνή και της Θεσσαλονίκης.

Στις χρυσές δεκαετίες του λαϊκού τραγουδιού και των κονφερασιέ της πίστας δεν υπήρχε πρόγραμμα που να μη διεκδικούσε τον Χρήστο Παπασωτηρίου. Τη δεκαετία του ’80 ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους και ταλαντούχους μίμους στα μεγάλα μουσικά σχήματα! Εργάστηκε, ως πρωταγωνιστής και κορυφαίο όνομα -ανοίγοντας το ψυχαγωγικό πρόγραμμα των νυχτερινών κέντρων- στα μαγαζιά της πόλης και ειδικά κατά την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κυριολεκτικά αποθεωνόταν όχι μόνο από τους ντόπιους, αλλά και από τους Αθηναίους επισκέπτες που έτρεχαν να τον απολαύσουν όταν δεν ήταν στα περίπτερα της Έκθεσης! Οι προσκλήσεις για εμφανίσεις του σε εκδηλώσεις αλλά και σε προγράμματα ήταν αμέτρητες!

Φ2 ΞΕΓΥΡ 16

Οι Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελλαρίου, Κλειώ Δενάρδου, Γιάννης Πουλόπουλος, Βίκυ Μοσχολιού και Δούκισσα υπήρξαν μερικά από τα ιερά ονόματα του τραγουδιού με τα οποία συνεργάστηκε, έχοντας μάλιστα αποκτήσει και φιλική σχέση μαζί τους!

Και όταν για εκείνον έσβησαν τα φώτα της πίστας αποφάσισε να ανοίξει τα φώτα των εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής, με την πάροδο των ετών να γίνεται ιδιοκτήτης μιας εκ των πιο πετυχημένων επιχειρήσεων ζαχαροπλαστικής στη Θεσσαλονίκη, με την πρώτη εργοστασιακή του μονάδα πλέον να είναι έτοιμη να προμηθεύσει τις ζαχαρολιχουδιές του σε όλα τα ζαχαροπλαστεία του.

Στόχο, άλλωστε, της δραστηριότητας των επιχειρήσεών του δεν αποτελούν μόνο τα τρία μεγάλα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης, αλλά η επέκτασή τους -σε μορφή φρανσάιζ- σε όλη την Ελλάδα, με τη σκυτάλη να παραδίδεται στους δύο γιους του, τον Ακη και τον Θάνο.

Φ9 8

Προσκεκλημένοι στα ζαχαροπλαστεία του, όμοια με τις πολυτελέστατες πατισερί της Βιέννης, είναι διάσημοι ηθοποιοί, τραγουδιστές αλλά και πολιτικοί, ενώ συνεργάζεται -ως δημιουργός των γλυκών των πάρτι τους- με τις μεγαλύτερες θεατρικές παραγωγές! Χαρακτηριστικό είναι πως οι πιο πετυχημένες παραστάσεις του Μάρκου Σεφερλή σερβίρουν γλυκά Παπασωτηρίου επί σκηνής, αλλά και στα μεγάλα πάρτι μετά τις πρεμιέρες του. Όσο για τους διάσημους που γεύονται τους γλυκούς του πειρασμούς; Από τον Κώστα Μακεδόνα, τον Δημήτρη Πιατά και τα αδέλφια Διονυσίου έως τον Λευτέρη Πανταζή και τον Γιώργο Γερολυμάτο, η αφρόκρεμα του ελληνικού τραγουδιού έχει τις δικές τις… γλυκές αδυναμίες και πιο ειδικά στη σοκολατόπιτα, στις τάρτες, στα προφιτερόλ και τα τσουρέκια!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...