Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Το ξέσπασμα της Καρύδα ενώ έδινε κατάθεση: «Να ρωτήσουμε αυτούς ποιος τους πλήρωσε να τον σκοτώσουν»

«Δεν γουστάρω να είμαι δίπλα τους...»

Με καθυστέρηση μιας ώρας εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η Βικτώρια Καρύδα, στη δίκη για τη δολοφονία του συζύγου της Γιάννη Μακρή το 2018 έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

«Γιατί πρέπει να πάω δίπλα τους; Δεν γουστάρω να είμαι δίπλα τους… (σ.σ.: στους κατηγορουμένους)», ανέφερε ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα, ενώ δέχθηκε παρατήρηση από την πρόεδρο: «Λέτε πολλά, κυρία μάρτυς. Δεν μιλάμε με αυτόν τον τρόπο εδώ».

Το θύμα δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του και σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί για την εν ψυχρώ εκτέλεσή του δύο αδέλφια βουλγαρικής καταγωγής, τα οποία αρνήθηκαν και χθες ενώπιον του Εφετείου τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η πολιτική αγωγή ανέφερε στο δικαστήριο ότι έχει υποβάλει αίτημα στις Φυλακές Κορυδαλλού, στην ΕΛ.ΑΣ. και τη Europol προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου βασικού μάρτυρα της υπόθεσης.

«Εγώ έλειπα από το σπίτι, είχα επίδειξη μόδας. Ο σύζυγός μου ήταν εκεί. Οταν μπήκε στο αυτοκίνητό του, είδα από την κάμερα αυτόν που σήμερα κάθεται πίσω μου (σ.σ.: τον πρώτο κατηγορούμενο) να πυροβολεί τον σύζυγό μου. Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας, είμαι μέσα στη μόδα, τον αναγνωρίζω. Τον αναγνώρισε και ο φίλος του που τον δολοφόνησαν» κατέθεσε.

καρυδα σημερινες 2

Πρόεδρος: Ποια είναι τα στοιχεία που σας δίνουν αυτή τη βεβαιότητα, ότι δηλαδή αυτός που πυροβόλησε τον άντρα σας είναι ο πρώτος κατηγορούμενος;

Β. Καρύδα: Εξείχε η κοτσίδα του από το καπέλο που φορούσε. Φορούσε μαύρα ρούχα…

Πρόεδρος: Τον άλλο κατηγορούμενο τον είδατε καθόλου;

Β. Καρύδα: Έτρεχε, τον είδαμε από τις κάμερες. Είδαμε ότι είχαν περάσει πολλά αυτοκίνητα από τον δρόμο έξω από το σπίτι, τα οποία είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι. Είχαν παραδώσει όλα τα αυτοκίνητα άπλυτα και έπλυναν μόνο αυτό με το οποίο δολοφόνησαν τον άνδρα μου. Η Αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο και από πού είχε αυτό νοικιαστεί. Ο δολοφόνος του άντρα μου έβγαλε εισιτήρια και έφυγε μετά τη δολοφονία.

Μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, η μάρτυρας είπε για τον πρώτο κατηγορούμενο: «Άρχισε να τον πυροβολεί και ο άντρας μου προσπαθούσε να σωθεί, αλλά τον πυροβόλησαν ξανά. Ο άνδρας μου τον έβλεπε συχνά όπου πήγαινε τον κατηγορούμενο. Το έλεγε και σε έναν φίλο του. Εκείνη την ημέρα πήγαινε στα εγκαίνια της εταιρίας σεκιούριτι που είχε ανοίξει με τον συνέταιρό του. Ο άνδρας μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα με κανέναν. Δεν υπήρχε κίνδυνος κανένας. Κυκλοφορούσε με μια βέσπα κι ένα Smart. Με τα παιδιά μαζί. Να ρωτήσουμε αυτούς ποιος τους πλήρωσε!» είπε η μάρτυρας, που ξέσπασε σε λυγμούς πριν συνεχίσει. «Ο σύζυγός μου είχε ένα πιστόλι που το βρήκα στο χρηματοκιβώτιο και το παρέδωσα στην Αστυνομία. Ήταν καινούργιο και χωρίς σφαίρες» είπε, εκτιμώντας ότι ο σύζυγός της είχε το όπλο για τους κλέφτες που έμπαιναν σε σπίτια της περιοχής.

Boulgaros 3

«Έχουμε δύο μικρά παιδιά. Ο κόσμος σκοτώνει ανθρώπους, τι να πρωτοφοβάσαι!» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Τον άνδρα μου τον αγαπούσε όλος ο κόσμος. Να βρούνε ποιοι τους πλήρωσαν!»

Υπεράσπιση: Ηταν γκάνγκστερ ο σύζυγός σας; Αυτό έγραψε μια εφημερίδα της Αυστραλίας.

Β. Καρύδα: Ο άνθρωπός μου ήταν ο καλύτερος άνθρωπος. Δεν ξέρω τι γράφουν οι εφημερίδες και ο καθένας. Δεν ξέρω την προηγούμενη ζωή του και τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Ο σύζυγός μου δεν είχε πρόβλημα με κανέναν.

Στη δίκη, που θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο, κατέθεσε επίσης ως μάρτυρας ο υπάλληλος του ξενοδοχείου στο οποίο έκλεισαν δωμάτιο οι δύο κατηγορούμενοι, αλλά και ένας μάρτυρας που αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για την εκτέλεση.

4605233

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...