Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πώς η ηγεσία της σαϊεντολογίας είχε στα «όπα όπα» τον Τομ Κρουζ

Ένα «τάγμα» για τα καπρίτσια του διάσημου σταρ

Ένα ολόκληρο «τάγμα» είχε θέσει η σαϊεντολογία στην υπηρεσία του Τομ Κρουζ, στην προσπάθειά της να τον έχει στα «όπα όπα» και να ικανοποιεί όλα του τα καπρίτσια για να παραμείνει μέλος της, σύμφωνα με το βιβλίο «A Billion Years», που κυκλοφόρησε πρώην μέλος του.

Στο «Ενα δισεκατομμύριο χρόνια» ο Μάικ Ρίντερ, που ήταν μέλος της εκκλησίας της σαϊεντολογίας από παιδί, μέχρι που στα 52 του, το 2007, αποχώρησε, υποστηρίζει ότι, όταν ήταν 17 ετών, του ζητήθηκε να ενταχθεί στο Sea Org, σύμφωνα με την Page Six.
Οπως αναφέρει, πρόκειται για ένα θρησκευτικό τάγμα, εντός της σαϊεντολογίας, στο οποίο για να γίνεις μέλος πρέπει να υπογράψεις συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών για 1.000.000.000 χρόνια – εξού και ο τίτλος του βιβλίου.

Κατά τα λεγόμενά του, όταν ο Τομ Κρουζ έγινε το πιο προβεβλημένο μέλος της σαϊεντολογίας -την οποία, μάλιστα, ο ηθοποιός δεν έχει πει ποτέ δημόσια ότι εγκατέλειψε-, ο επικεφαλής της σαϊεντολογίας Ντέιβιντ Μισκαβίγκε έβαλε το τάγμα Sea Org να τον υπηρετεί.

2D8DC55E00000578 3280329 image a 1 1445308373682 1

Μέλη του τάγματος στάλθηκαν για να ανακαινίσουν και να επιπλώσουν το σπίτι του ηθοποιού στο Ασπεν και ακολούθως ο Μισκαβίγκε τα έστελνε συνεχώς «για να βοηθήσουν τον Τομ» στις δουλειές του, τονίζοντας ότι αυτές οι «δουλειές» ήταν αμέτρητες. Εκτός από δουλειές του σπιτιού, τα μέλη του Sea Org φέρεται ότι δούλεψαν για να εγκαταστήσουν ηχοσυστήματα τελευταίας τεχνολογίας στα σπίτια του Κρουζ στο Πασίφικ Παλισέιντς, στο Μπέβερλι Χιλς και στην Τέλουραϊντ. Εκαναν, επίσης, πάσης φύσεως εργασίες στο στέγαστρο για αεροπλάνα του Κρουζ στη Σάντα Μόνικα και τροποποιούσαν ανάλογα με τις επιθυμίες του ηθοποιού αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, λιμουζίνες και ένα τροχόσπιτο που του ανήκαν.

Ο Ρίντερ υποστηρίζει ότι η σαϊεντολογία έκανε τα πάντα για να κρατήσει για πάντα τον Τομ Κρουζ στις τάξεις της. Για να τον ικανοποιήσει όταν ερωτεύτηκε τη Νικόλ Κίντμαν παρενέβη για να πείσει την πρώτη του σύζυγο Μίμι Ρότζερς να του δώσει διαζύγιο.

Όταν όμως ο Κρουζ, υπό την επιρροή της Κίντμαν άρχισε να απομακρύνεται από τη σαϊεντολογία, την περίοδο που γύριζαν μαζί την ταινία «Μάτια ερμητικά κλειστά», αξιωματούχος της στάλθηκε για να τον τραβήξει ξανά στα δίχτυα της, αποξενώνοντάς τον από την Κίντμαν.

Από τότε η οργάνωση φέρεται ότι ικανοποιούσε όλα τα καπρίτσια του Κρουζ. Οπως όταν του έχτισαν επαγγελματικό γήπεδο ποδοσφαίρου για να εντυπωσιάσει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, τον οποίο ο Κρουζ προσπαθούσε να εντάξει στη σαϊεντολογία. Την περίοδο, δε, που ο ηθοποιός τα έφτιαξε με την Πενέλοπε Κρουζ, η οργάνωση ξόδεψε εκατομμύρια για να ανακαινίσει κτίριο στην Ισπανία για να ζήσουν. Τα λεφτά πήγαν χαμένα, καθώς το ζευγάρι χώρισε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...