Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Πώς το love story του Γιώργου Μπακέλα και του συντρόφου του κατέληξε στον Πανάγιο Τάφο

Τι λέει στην «Espresso» ο Γιώργος Μπακέλας που φλερτάρει με το Γκίνες και αποτυπώνει στους καμβάδες του τα ιερά τέρατα του σινεμά

Χόλιγουντ, ακριβά αμάξια, καμβάδες με χρώμα και διαμάντια, βραβεύσεις, πασαρέλες, μόντελινγκ, όρκοι αγάπης με έναν άλλον άντρα και ιερό προσκύνημα στους Αγίους Τόπους!

Aπό τον Γιάννη Αρμουτίδη

Ο ζωγράφος, γλύπτης, εικαστικός καλλιτέχνης, κομμωτής και fashion icon Γιώργος Μπακέλας αναμένει με ανυπομονησία την ένταξή του στο βιβλίο Γκίνες, στην κατηγορία του ζωγράφου με τα περισσότερα έργα, ξεπερνώντας τον Πικάσο. Από την ημέρα που γεννήθηκε λάτρεψε τα μαλλιά, τα υφάσματα και το χρώμα. Τις ακραίες στιλιστικές ανατροπές και τη μόδα. Ο πατέρας του -αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων, με εξειδίκευση σε κατασκευές αριστουργηματικών τζακιών, για τα μεγάλα αρχοντικά της Αθήνας- και η μητέρα του -διάσημη μοδίστρα και πατρονίστ- αποτέλεσαν φωτεινό «φάρο» έμπνευσης στην κατεύθυνση της ζωής του.

image00006

Είκοσι δύο ετών -στην εποχή των 80s- πραγματοποίησε την πρώτη έκθεση ζωγραφικής στο Χόλιγουντ, όπου αποθεώθηκε. Και έγινε πλούσιος, αφού είχε έσοδα 50.000 δολάρια. Αστρονομικό ποσόν τότε! Μέντοράς του υπήρξε ένας ζωγράφος στην Καλιφόρνια, που ήταν και η πρώτη, δυνατή ερωτική του σχέση!

Σήμερα η ζωή του καθορίζεται από μία ισχυρή, καρμική σχέση, που τον οδηγεί στην καλλιτεχνική δημιουργία. Στα επτά χρόνια γνωριμίας με τον σύντροφο του, που τους οδήγησαν σε όρκους αγάπης. Η ζωή τους είναι κοινή, με μια πολυτέλεια «εξπρεσιονιστική» -όπως ο ίδιος δηλώνει- και υπερκοσμική. Μοιράζονται το ίδιο πολυτελές διαμέρισμα, στην παραλιακή του Αλίμου, με φόντο τη θάλασσα, τα ακριβά κοστούμια και τα πάρτι.

«Ο σύντροφός μου, δεν θα ήθελα να αναφέρω το ονοματεπώνυμό του λόγω επωνυμίας του, είναι για μένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Την επισφράγιση των όρκων αγάπης μεταξύ μας την ακολούθησε ένα ταξίδι στους Αγίους Τόπους και το προσκύνημά μας στο μετόχι και στον Πανάγιο Τάφο. Μέσα από μία εσωτερική ανάγκη δύναμης, έμπνευσης, αλλά και ελπίδας. Για μία καλύτερη ζωή, κοντά στον Θεό και σε υψηλά ιδανικά και αξίες. Ο σύντροφός μου είναι βαθιά θρησκευόμενος, όπως και εγώ.

image00007 2

Ακολουθήσαμε τη διαδικασία ενός θρησκευτικού “τελετουργικού” στην επισημοποίηση της σχέσης μας.

Χωρίς ντροπή, υποκρισία, ενοχές και φαρισαϊσμούς, αφού κανένας δεν έχει δικαίωμα να κρίνει δυο ανθρώπους επειδή αγαπιούνται. Ποιος μπορεί να αποδώσει μομφή στην αγάπη;» αποκαλύπτει ο ανατρεπτικός ζωγράφος, γλύπτης και εικαστικός στην εξομολόγησή του.

Ο Γιώργος Μπακέλας είναι ένας από τους γνωστότερους και πολυσυζητημένους Ελληνες ζωγράφους. Ενα από τα σημαντικότερα έργα του έχει αγοραστεί από τον Δήμο Αλίμου και φιλοτεχνεί το δημοτικό μέγαρο.

image00021

Σημαντικά κομμάτια από τις ιδιωτικές του συλλογές βρίσκονται στα πλουσιότερα και διασημότερα σπίτια προσωπικοτήτων και ισχυρών οικογενειών της Αθήνας. Εμπνευσμένος από την ομορφιά, τη μόδα και τα λαμπερά πρόσωπα των show business, τραγουδιστές, ηθοποιούς, μοντέλα, πριγκίπισσες, επιχειρηματίες αλλά και στιγμιότυπα ζωής, πρωτοτυπεί με μία τεχνική που ξεπερνά τον εξπρεσιονισμό και τον σουρεαλισμό. Βουτηγμένος στο πλούσιο και δυνατό χρώμα, πλεγμένο με ημιπολύτιμους λίθους, αληθινά διαμάντια και ακατέργαστες πέτρες, κρύσταλλα Swarovski και μέταλλα, χάντρες και χειροτεχνικές δημιουργίες, οριοθετεί τη δική του φιλοσοφία στη σύγχρονη τέχνη. Τα πολύχρωμα έργα του μοιάζουν βαριά ψηφιδωτά με εκρηκτικό συναίσθημα, πάθος, ένταση, έρωτα, υπεροψία και προσμονή.

Ο πίνακας που αγοράστηκε από μεγάλη gallery του Λονδίνου με θέμα την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τα δύο πριγκιπόπουλα -σε νεαρά ηλικία- ξαναβρέθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να εκτεθεί σε μεγάλη έκθεση που διοργανώνει σε λίγους μήνες.

image00023

Πρόσωπα καλλιτεχνών που τον εμπνέουν είναι της Μελίνας Μερκούρη, της Μαίρης Χρονοπούλου, της Αλίκης Βουγιουκλάκη, του Σάκη Ρουβά, της Δέσποινας Βανδή, της Ζωής Λάσκαρη, της Μέριλιν Μονρόε, της Ρίτα Χέιγουορθ, του Νίκου Κούρκουλου, του Φαίδωνα Γεωργίτση, τα οποία θα παρουσιάσει σε μία ειδική αναδρομική έκθεση με θέμα «τα λαμπερά πρόσωπα των σταρ»!

Απίστευτες εικαστικές δημιουργίες αγιογραφιών του, που εκτίθενται στους χώρους του λόμπι του πολυδιάστατου και μοντέρνου ξενοδοχείου «Alexander beach», στο Λαγονήσι, έχουν προσελκύσει χιλιάδες κοινό. Απλός, δημιουργικός, οραματιστής και ευαίσθητος, προσφέρει ένα μεγάλο μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων του για να υποστηρίξει σημαντικούς πυλώνες των ανθρώπινων αναγκών. Βρίσκεται δίπλα στην κακοποίηση, στα παιδιά, στους εγκαταλειμμένους ανθρώπους, στη βία, στην ξενοφοβία, στην ομοφοβία και την κοινωνική κατακραυγή. Μία επαναστατική έκθεση -με τεράστια έργα, τόσο διαφορετικά μεταξύ τους- θα διοργανωθεί για να υποστηρίξει την απομόνωση των οροθετικών στην Ελλάδα, με την αρχική τιμή εκκίνησης των έργων του να είναι στα 5.500 ευρώ.

image00032

«Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη ζωή, στον έρωτα και στο δικαίωμα να ελπίζει. Η αξία των έργων μου δεν καθορίζεται από την τιμή τους. Αλλά από την έμπνευση και τη βαθύτητα των συναισθημάτων που εκφράζουν και μπορεί να αντιληφθεί ο θεατής. Αρνήθηκα να πουλήσω έργο μου, το οποίο θα έμπαινε στο σαλόνι σπιτιού γνωστής οικογένειας της Αθήνας, επειδή ζητήθηκε για να ταιριάζει με τα χρώματα των χαλιών και τον τοίχο τους.

Απεχθάνομαι την ισοπέδωση της τέχνης μπροστά στον νεοπλουτισμό. Γι’ αυτό υπέβαλα αίτημα για να ενταχθώ στο βιβλίο Γκίνες… Οχι από εγωισμό ή ισχυρά κίνητρα αυτοπροβολής. Ούτε για αυτοεπιβεβαίωση, παρά μόνο για να καταγράψω, ως στόχο ζωής, την αγάπη μου για την τέχνη και τον έρωτα. Δεν υπάρχει ζωή χωρίς έρωτα.

image00019 1

Πολύ σημαντικό ορόσημο στη ζωή μου θεωρώ τη συνεργασία μου με τη σούπερ σταρ Αμερικανίδα τραγουδίστρια της δεκαετίας του ’80 Μαριτίνα.

Φρόντιζα τα μαλλιά της και επιμελήθηκα το εξώφυλλο του δίσκου της, το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο εξώφυλλο του άλμπουμ της χρονιάς. Η Μαριτίνα ήταν η πιο καλοχτενισμένη τραγουδίστρια του κόσμου. Εζησα μεγάλες στιγμές.

Επέστρεψα στην Ελλάδα για να ζήσω τον δικό μου μύθο. Είμαι παθιασμένος με τα πρόσωπα των διασήμων, και υπάρχω για να δημιουργώ. Τελικά θα φύγω μπροστά στον καμβά… Τίποτα λιγότερο δεν μου αρκεί» λέει χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...