Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Μένιος Φουρθιώτης: Ο εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του για δύο πλημμελήματα

«Φοβάται για τη ζωή του από τον Βρυώνη», είπε ο Φουρθιώτης για τον χρήστη του κινητού που καταλήγει σε «251»

Την ενοχή του Μένιου Φουρθιώτη για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις έξω από το σπίτι του τον Απρίλιο του 2021 πρότεινε χθες ο εισαγγελέας της έδρας Σωτήρης Μπουγιούκος στην αγόρευσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

2609 MENIOS FOYRTHIOTIS 2692015

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την καταδίκη του, κρίνοντας ότι ήταν ψευδής η καταγγελία που είχε κάνει ο παρουσιαστής, ότι απειλείται, προκειμένου να επανέλθει η αστυνομική φύλαξη, η οποία τού είχε αφαιρεθεί λίγες ημέρες νωρίτερα από την Αστυνομία.

«Προέκυψε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος (σ.σ.: Μένιος Φουρθιώτης), έχοντας απολέσει τη φύλαξη από αστυνομική φρουρά, για να πετύχει την επαναφορά από τη Διεύθυνση Φύλαξης της συνοδείας από αστυνομικούς και να εμφανιστεί ότι δέχεται τρομοκρατικές απειλές και είναι στόχος, προκάλεσε στους δεύτερο και τρίτο οδηγίες για να πυροβολήσουν στην οικία του στις 16/4» ανέφερε ο κ. Μπουγιούκος.

menios 5

Για τον λόγο αυτό πρότεινε την καταδίκη του παρουσιαστή για τα πλημμελήματα της ηθικής αυτουργίας σε οπλοφορία κατά συρροή και της ψευδούς κατάθεσης.

Πάντως, ζήτησε την απαλλαγή του για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στη βομβιστική επίθεση και στους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του, καθώς και για το αδίκημα της συμμορίας. «Δεν προέκυψε ότι προκάλεσε την απόφαση ειδικώς να πυροβολήσουν με καλάσνικοφ» ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας.

Στην αγόρευσή του αναφέρθηκε εκτενώς στην επικοινωνία που είχε με τους συγκατηγορουμένους του, με κινητό τηλέφωνο που καταλήγει σε «251», το οποίο αρνείται ο Φουρθιώτης ότι χρησιμοποιούσε στις επικοινωνίες του.

201601101220460.6173 FILIPOS VRIONIS MENIOS FOYRTHIOTIS NATALIA GERMANOY 812016

Ως προς τους δύο συγκατηγορουμένους που εμπλέκονται, εκτός από τις επιθέσεις έξω από το σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο, και στους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ο εισαγγελέας ήταν καταδικαστικός.

Για τον έναν συγκατηγορούμενο του παρουσιαστή πρότεινε την ενοχή του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς πυροβόλησε σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ αυτοί καταδίωκαν μοτοσικλέτα όπου ήταν συνεπιβάτης, λίγες ώρες μετά την επίθεση με το ίδιο καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη. Επίσης, πρότεινε την ενοχή του για οπλοφορία, οπλοχρησία και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

menios 3

Για τον δεύτερο συγκατηγορούμενο του παρουσιαστή πρότεινε την καταδίκη του για συνέργεια στην πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή (σ.σ.: οδηγούσε τη μοτοσικλέτα στην οποία ήταν συνεπιβάτης αυτός που πυροβόλησε τους αστυνομικούς), καθώς και για διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας τον λόγο ζήτησε ο Μένιος Φουρθιώτης, προκειμένου να προσκομίσει ένορκη κατάθεση ατόμου που φέρεται ως ο χρήστης του κινητού τηλεφώνου που καταλήγει σε «251» και ήταν συνομιλητής συγκατηγορουμένου του.

«Φοβάται για τη ζωή του από τον Φίλιππο Βρυώνη» υποστήριξε ο παρουσιαστής, ο οποίος στη συνέχεια ξέσπασε σε λυγμούς λέγοντας: «Μου κατέστρεψαν τη ζωή μου και προσπαθώ να αποδείξω την αθωότητά μου». Η δίκη συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....