Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Αδειάζουν» την πρώην στενή συνεργάτιδα του Φιλιππίδη οι ένορκες βεβαιώσεις από μάρτυρες

«Της όρμησε και της έσκισε την μπλούζα»

Με την ανάγνωση εγγράφων συνεχίστηκε χθες η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος, μέσω των συνηγόρων του, δήλωσε ασθενής και δεν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα.

Η πλευρά της πρώτης καταγγέλλουσας ζήτησε την ανάγνωση ενόρκων βεβαιώσεων από μάρτυρες για το ζήτημα της σεξουαλικής επίθεσης που καταγγέλλει η πλευρά της υποστήριξης κατηγορίας ότι είχε δεχτεί το 2005 η συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη που κατέθεσε στο δικαστήριο υπέρ του κατηγορουμένου.

πετρος φιλιππιδης

«Δεν γνωρίζω καμιά από τις καταγγέλλουσες, ήμουν υπεύθυνη του site για το περιοδικό. Μου έκανε εντύπωση ότι στην κατάθεσή της δεν θυμόταν το όνομά μου. Βέβαια, μου έκανε εντύπωση που δεν θυμόταν και την πρώτη της γνωριμία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Οκτώβριο του 2015. Εκείνη την ημέρα την είδα αναστατωμένη, με τρόμο πέταξε την τσάντα και έτρεξε κλαμένη στο γραφείο της αδερφής μου, που ήταν η διευθύντρια του περιοδικού, λέγοντάς μου “αφήστε με με τον ανώμαλο που με στείλατε”. Μου είπε πως το θέατρο ήταν άδειο και της είπε ο Φιλιππίδης να πάνε στο καμαρίνι… Της όρμησε και της έσκισε την μπλούζα της, εκείνη έτρεξε και έφυγε. Λίγα χρόνια αργότερα τη συνάντησα και τη ρώτησα εάν έχει σχέση μαζί του. Μου είπε ότι της φέρεται όμορφα και της παίρνει ακριβά δώρα. Στις 13 Νοεμβρίου του 2019 μου ζήτησε εάν μπορώ να χακάρω τον λογαριασμό του στο Instagram, κάτι που αρνήθηκα να κάνω» ανέφερε στην ένορκη κατάθεσή της η Ε.Η., συνάδελφος της συνεργάτιδας του Φιλιππίδη.

f1 4

Ένορκη κατάθεση έδωσε και η αδελφή της Ε.Η., επιβεβαιώνοντας ότι η συνεργάτιδα του ηθοποιού είχε καταγγείλει σεξουαλική της παρενόχληση το 2005. «Εκείνη την ημέρα ανέθεσα στην (όνομα συνεργάτιδας Φιλιππίδη) να πάρει συνέντευξη στον Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο ήδη είχα συνεννοηθεί. Επέστρεψε τρομοκρατημένη. Μπήκε κλαίγοντας στο γραφείο μου και μου είπε πως πριν ξεκινήσουν τη συνέντευξη και χωρίς αφορμή τής όρμησε και της έσκισε την μπλούζα. Εκείνη αντιστάθηκε και έφυγε. Εγινα έξω φρενών, ήταν η πιο μικρή ηλικιακά. Της πρότεινα να την πάω στην Αστυνομία ή στους γονείς της» ανέφερε η μάρτυρας, που κάλεσε στο τηλέφωνο τον ηθοποιό για το συμβάν.

«Τσακώθηκα άγρια μαζί του και του είπα να μην ξανακάνει κάτι τέτοιο, μου μίλησε πολύ άσχημα και προσβλητικά. Αρνήθηκε ότι τα έκανε αυτά. Τη χαρακτήρισε μυθομανή και τσακώθηκα άσχημα μαζί του. Και οι δύο υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους» κατέθεσε η μάρτυρας και σχολίασε τη μετέπειτα συμπεριφορά της συνεργάτιδας του ηθοποιού.

Πέτρος Φιλιππίδης

«Προβληματίστηκα όταν έμαθα ότι θα συνεργαστούν. Πώς μετά από ένα τέτοιο περιστατικό μπορείς να γίνεις συνεργάτης αυτού του ηθοποιού; Η (όνομα συνεργάτιδας) γνώριζε τα περιστατικά που δημιούργησε με την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους» συμπλήρωσε. Ακόμη μία ένορκη βεβαίωση που περιγράφει την «αδυναμία» που φέρεται ότι έδειχνε ο Πέτρος Φιλιππίδης στην πρώτη καταγγέλλουσα αναγνώστηκε στο δικαστήριο.

«Ο κατηγορούμενος έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς την πρώτη καταγγέλλουσα και της αφιέρωνε πολύ χρόνο, πράγμα που είχε κάνει εντύπωση σε εμάς τους υπόλοιπους μαθητές. Μάλιστα, όταν αποφοίτησε, την πήρε τηλέφωνο να τη συγχαρεί. Θυμάμαι ότι της είχε τηλεφωνήσει την επόμενη χρονιά η βοηθός του Αλίνα Κωτσοβούλου για να της προτείνει δουλειά στο θέατρο. Μας είχε πει ότι, όταν πήγε να μιλήσει της την είχε πέσει ο κατηγορούμενος. Είχαμε ακούσει διάφορα στη σχολή, αλλά και σε εμένα είχε συμβεί, όταν πήγα να τον συγχαρώ, μου άνοιξε το πουκάμισο που φορούσα και μου έπιασε το στήθος μου. Θυμάμαι, επίσης, ότι σε ένα μαγειρείο που συχνάζαμε την είχε πάρει τηλέφωνο και του είπε να μην την ξαναενοχλήσει και εκείνος την έβρισε και την απείλησε ότι δεν θα ξαναβρεί δουλειά στο θέατρο».

5553879

Ένταση επικράτησε στη δικαστική αίθουσα όταν οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη γελούσαν μεταξύ τους διαβάζοντας κάποια έγγραφα της δικογραφίας, μεταξύ των οποίων και το ημερολόγιο της τρίτης καταγγέλλουσας. Τότε, εκείνη ξέσπασε, λέγοντας ότι ήταν προσωπικά της πράγματα, αλλά ο συνήγορος του κατηγορουμένου απαντούσε ότι είναι πλέον έγγραφο της δικογραφίας.

Η κοπέλα έφυγε από την αίθουσα φανερά εκνευρισμένη, ενώ παρατήρηση έκανε και δικαστής εκ δεξιών της προέδρου. Πάντως, μετά τη διακοπή του δικαστηρίου οι συνήγοροι του ηθοποιού υποστήριξαν ότι γελούσαν για πράγμα άσχετο από τα έγγραφα της δικογραφίας. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με ανάγνωση εγγράφων.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...