Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Αυτός είναι ο 26χρονος που μαχαίρωσε τον Γιάννη Μάρκου

Έρευνες για το αν υπάρχει ηθικός αυτουργός πίσω από τα χτυπήματα του σεσημασμένου άντρα

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο 26χρονος άνδρας που τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής μαχαίρωσε τουλάχιστον 15 φορές τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου έξω από καντίνα στη Βαρυμπόμπη.

Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, ο νεαρός εμφανίστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, όπου παραδόθηκε και ως εκ τούτου συνελήφθη, δεδομένου ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την αιματηρή επίθεση. Αρχικά η εκτίμηση των Αρχών ήταν πως όλα έγιναν γιατί ξέσπασε καβγάς για τη σειρά στην καντίνα. Θύτης και θύμα βρίσκονταν πριν από τη μοιραία συνάντηση στο ίδιο νυχτερινό μαγαζί, από το οποίο αναχώρησαν με διαφορά μερικών λεπτών.

Ωστόσο, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Γιάννης Μάρκου να είχε στοχοποιηθεί και να ήταν διαφορετικό το κίνητρο του δράστη σχετικά με την αιματηρή επίθεση. Συγκεκριμένα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν το ενδεχόμενο να υπάρχει ηθικός αυτουργός πίσω από τις 15 μαχαιριές που δέχτηκε ο επιχειρηματίας έξω από την καντίνα. Σε ό,τι αφορά το προφίλ του 25χρονου δράστη, έγινε γνωστό πως είναι σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ στο παρελθόν έχει συλληφθεί και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο ίδιος είναι γνωστός ως οργανωμένος οπαδός με συμμετοχή σε επεισόδια, χωρίς ωστόσο να τον βαραίνουν σχετικές κατηγορίες. Επίσης, εργάζεται στον κλάδο της εστίασης ως μάγειρας.

φ1 2022 10 31T090330.242

Για την αιματηρή επίθεση είχε συλληφθεί από την Ασφάλεια Κηφισιάς και ο 20χρονος οδηγός του Ford με το όχημα του οποίου αποχώρησαν οι δύο άνδρες μετά το μαχαίρωμα. Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη. «Εγώ δεν συμμετείχα στη συμπλοκή. Μόλις ξεκίνησε το περιστατικό, φοβήθηκα, μπήκα στο αυτοκίνητό μου και χωρίς να γνωρίζω τι είχε συμβεί, μπήκε ο 25χρονος και μου είπε να φύγουμε» φέρεται ότι είπε ο 20χρονος στους αστυνομικούς.

Ο δικηγόρος του 58χρονου επιχειρηματία, Γιάννης Μαρακάκης, εξήγησε πως οι Αρχές, όταν έχουν ένα τέτοιου τύπου κακούργημα, πρέπει να δουν ακριβώς πώς δικαιολογείται. «Γιατί αλλιώς μπορεί να πούμε εντάξει, όπου και να βρεθείς μπορεί να βρεθεί ένας τρελός να βγάλει ένα στιλέτο ή να έρθει κάποιος να σε πυροβολήσει… Ηταν τελείως απρόκλητη η επίθεση. Ακόμα και αυτός ο ήπιος διαπληκτισμός δεν έδωσε την εντύπωση σε κανένα ότι θα εξελιχτεί σε κάτι τέτοιο» είπε και συνέχισε λέγοντας πως είναι πολύ λογικό το γεγονός ότι οι Αρχές θέλησαν να ερευνήσουν μήπως έχει συμβεί κάτι που να δικαιολογεί αυτή την επίθεση, από τη στιγμή που διαπίστωσαν ότι μία ώρα πριν από το περιστατικό βρίσκονταν ο καθένας με τις παρέες τους σε ένα κατάστημα.φ2 τον δεξια

Ο Γιάννης Μαρακάκης τόνισε πως ο 58χρονος επιχειρηματίας είναι σε καταστολή, ωστόσο διέφυγε τον κίνδυνο, ενώ για τον δράστη σημείωσε ότι όλα δείχνουν πως πρόκειται για άτομο που έχει ξανακάνει παρόμοια επίθεση. «Τα χτυπήματα αυτά, η συχνότητα και ο τρόπος τους δείχνουν ότι ο άνθρωπος αυτός ήθελε να τον σκοτώσει» είπε ο δικηγόρος. Τέλος, ο φίλος του Γιάννη Μάρκου, που βρισκόταν στο σημείο τη στιγμή της επίθεσης, ανέφερε πως κανείς δεν κατάλαβε τι έγινε, αφού το επεισόδιο διήρκησε λιγότερο από ένα λεπτό: «Έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου όλο το σκηνικό, κανείς δεν κατάλαβε ότι ήταν τόσες οι μαχαιριές».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...