Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Πένυ Σκάρου: «Ο πολιτικός γάμος και η τεκνοθεσία από τα γκέι ζευγάρια δεν είναι ακόμη νόμος του κράτους. Γιατί;»

Η Πένυ Σκάρου μιλάει στην «Espresso» για το νέο της τραγούδι και το... ανατρεπτικό βιντεοκλίπ που το συνοδεύει

«Εγώ εδώ κι εσύ αλλού, μοιάζει παιχνίδι του μυαλού» τραγουδά η Πένυ Σκάρου στο καινούργιο της single, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Noice Records, προκαλώντας ποικίλες συζητήσεις λόγω του ανατρεπτικού βιντεοκλίπ που το συνοδεύει.

skarou5238

Από τον ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

«Εγώ εδώ κι εσύ μακριά, μοιάζει η απόσταση φωτιά» συνεχίζει στο ρεφρέν του κομματιού της η δημοφιλής τραγουδοποιός, βάζοντας… μπουρλότο στα «κλειστά» μυαλά μιας συντηρητικής κοινωνίας με αφορμή την ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο γυναίκες που περιγράφει το music video, το οποίο σκηνοθέτησε ο ταλαντούχος Ερμής Κοντούδης.

«Το τραγούδι λέγεται “Αλλού” και το κλιπ περιγράφει μια ιστορία βιωματική. Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες στους ανθρώπους, να λέω αυτός είναι γκέι, στρέιτ, μπάι, χοντρός, λιγνός, άσχημος, όμορφος, μαύρος, άσπρος, ανάπηρος. Είμαστε όλοι άνθρωποι και είμαστε ό,τι νιώθουμε!» αναφέρει στην «Espresso» η Πένυ Σκάρου και συνεχίζει: «Εχω ζήσει δυνατούς έρωτες με άντρες στη ζωή μου. Το συγκεκριμένο κομμάτι, ωστόσο, το έγραψα για έναν έρωτα που μοιράστηκα με μια γυναίκα. Εναν έρωτα όπως αυτόν που παρουσιάζεται στο βιντεοκλίπ. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, αλλά δεν το προσπέρασα. Το έζησα γιατί έτσι αισθάνθηκα, χωρίς όμως να βάλω ταμπέλα στον εαυτό μου. Και κάποια στιγμή απλά τελείωσε, δίνοντάς μου την έμπνευση να συνθέσω τη μελωδία και να γράψω τους στίχους αυτού του τραγουδιού.

skarou5199Βέβαια, μπορεί το κομμάτι να δημιουργήθηκε με αφορμή εκείνη τη γυναίκα, αλλά μιλάει γενικά για την αγάπη. Και για μένα η αγάπη δεν έχει σύνορα, φύλο, χρώμα. Η αγάπη είναι αγάπη κι εγώ ερωτεύομαι ανθρώπους. Θεωρώ, άλλωστε, πως όλοι έχουμε μέσα μας μια αρσενική και μια θηλυκή πλευρά. Εφόσον, λοιπόν, εμένα μου βγήκε κάποια στιγμή, το έζησα. Γιατί όχι; Και γιατί να μην το πω κιόλας; Δηλαδή γιατί να ντραπώ για κάτι όμορφο που έζησα; Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι επιλογή θέλει αρκεί να μην ενοχλεί τον άλλον».

p2

Η αρχική σκέψη της Πένυς και των ανθρώπων της εταιρίας παραγωγής Nekya, που επιμελήθηκε το music video, ήταν να παρουσιάσουν πολλές ιστορίες διαφορετικών ζευγαριών. Στην πορεία, όμως, η ίδια πήρε την απόφαση να κάνουν… αλλαγή πλεύσης προς το συγκεκριμένο concept. «To 2022 ήταν μια από τις πιο δύσκολες χρονιές της ζωής μου. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στους λόγους, αλλά τη θεωρώ εξίσου δύσκολη με τη χρονιά που έπαθα το τροχαίο με εγκατάλειψη, λόγω του οποίου έχασα το πόδι μου.

skarou5251Έπειτα από ώριμη σκέψη, λοιπόν, αποφάσισα το θέμα του κλιπ να είναι το συγκεκριμένο προσωπικό μου βίωμα. Πάντα μέσα από τα άσχημα, κάτι όμορφο γεννιέται, τουλάχιστον σε μένα έχει αποδειχτεί αυτό. Σε μια εποχή που κυριαρχεί ο σκοταδισμός, οι φιλτραρισμένες σέλφι και τα ψεύτικα χαμόγελα, νομίζω ότι εμείς, που είμαστε καλλιτέχνες και γράφουμε πραγματικά επειδή το γουστάρουμε, πρέπει να βγάζουμε αλήθειες προς τα έξω. Θεώρησα ότι ήταν πιο σωστό και τίμιο για μένα να εκφραστώ μέσα από αυτό το τραγούδι και να πω την αλήθεια μου έτσι όπως την έζησα. Θεωρώ, μάλιστα, ότι ο κόσμος θα το αγκαλιάσει το “Αλλού”, γιατί έχει ανάγκη από αλήθεια αυτή τη στιγμή» εξομολογείται η Πένυ Σκάρου.

p5

Ξεχωριστή θέση στο βιντεοκλίπ έχει φυσικά η παρτενέρ της τραγουδοποιού και ερμηνεύτριας Μαρίνα Μούγκουλη, η οποία ασχολείται επαγγελματικά με τον χορό. Μάλιστα, η χημεία μεταξύ τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στα πλάνα, σε σημείο που κάποιοι… μπερδεύτηκαν! «Με τη Μαρίνα γνωριστήκαμε όταν εγώ είχα ακόμη και τα δύο πόδια μου και παρακολουθούσα μαθήματα χορού. Ήταν τότε η δασκάλα μου και είχαμε κάνει πάνω από 1.500 ώρες χορού μαζί πριν πάθω το ατύχημα.

skarou5225 Υστερα από χρόνια είδε μια φωτογράφισή μου και μιλήσαμε. Ενώ, λοιπόν, ήταν αρχικά να παίξει στο κλιπ μια άλλη χορεύτρια, η οποία έμοιαζε κιόλας στην κοπέλα για την οποία έγραψα  το κομμάτι, τελικά πρότεινα στη Μαρίνα να το κάνει. Είναι ένας πολύ ανοιχτός άνθρωπος και ιδιαίτερα ταλαντούχα. Επαιξε πολύ καλά. Σε σημείο που κάποιοι νόμισαν πως επρόκειτο όντως για την πρώην μου… (πολλά γέλια). Σίγουρα είχαμε χημεία, γιατί ήταν δασκάλα μου και γνωριζόμασταν. Εγώ, βέβαια, ένιωθα τρακ στην αρχή του γυρίσματος, ωστόσο η Μαρίνα με ξεμπλόκαρε με τη χορογραφία κι έτσι το αποτέλεσμα βγήκε αληθοφανές. Μέχρι και ο σκηνοθέτης μας εντυπωσιάστηκε» λέει στην «Espresso» η καλλιτέχνις.

p3

Οι αντιδράσεις για το ανατρεπτικό music video του τραγουδιού «Αλλού», στο οποίο συνεργάστηκαν επίσης o hair stylist Νάσος Κατσιαδράμης, η makeup artist Γωγώ Κολοβού και η στιλίστρια Ιριδα Χέλμη, είναι μέχρι στιγμής θετικές στην πλειονότητά τους. Δεν λείπουν βέβαια και κάποια αρνητικά σχόλια, αφού προφανώς η Πένυ Σκάρου κάποιους ενόχλησε με τη μουσική ιστορία της. «Εχω πάρει πολλά μηνύματα. Να πω αρχικά ότι το κλιπ άρεσε πάρα πολύ στους άντρες με τους οποίους είχα σχέσεις στο παρελθόν, στους πρώην μου δηλαδή. Θετικές αντιδράσεις είχα και από ανθρώπους της τέχνης. Ο Στέφανος Κορκολής μού είπε πως το βρήκε υπέροχο, ο Ζωρζ Πιλαλί εκφράστηκε με όμορφα λόγια, το ίδιο και η Ερρικα Πρεζεράκου. Γενικά πήρα πάρα πολλά θετικά σχόλια. Υπήρξαν, ωστόσο, και αρκετά αρνητικά. Για παράδειγμα, μια μου έγραψε πως άνθρωποι σαν εμένα καταστρέφουν την κοινωνία! Το 2022 αυτό, έτσι; Οχι το 1800. Η αλήθεια είναι πως με σόκαρε για μια στιγμή το μίσος που μπορεί να βγάλει κάποιος απλώς επειδή δεν μπορεί να σε κατανοήσει! Είναι λογικό, βέβαια, να ενοχλούνται κάποιοι. Δεν ζούμε σε μια ιδανική κοινωνία όπου η διαφορετικότητα είναι αποδεκτή» σημειώνει.

p4

Το πιο σημαντικό για την Πένυ Σκάρου είναι ότι το βιντεοκλίπ της έδωσε τροφή για σκέψη. «Ισως κάποιοι γονείς σκεφτούν ότι ναι, υπάρχει κι αυτό και είναι ΟΚ. Και ίσως έτσι μάθουν να αποδέχονται τα παιδιά τους, τις επιλογές τους, να σέβονται και τα συναισθήματά τους. Υπάρχουν πάρα πολλές φυλακισμένες ψυχές εδώ στην Ελλάδα, δυστυχώς, επειδή η κοινωνία μας δεν προχωράει μπροστά. Ας πούμε, θεωρείται πρωτότυπο το κλιπ που έκανα, ενώ δεν θα έπρεπε. Γιατί είναι πρωτότυπο να αγαπιούνται δύο γυναίκες;» αναρωτιέται. «Είμαστε πίσω σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα. Μιλάμε για τα αυτονόητα τώρα. Ο πολιτικός γάμος και η τεκνοθεσία από τα γκέι ζευγάρια δεν είναι ακόμη νόμος του κράτους. Γιατί;

skarouΜήπως δεν βλέπουμε καθημερινά ένα σωρό παραδείγματα για το πόσο ακατάλληλοι μπορούν να γίνουν και κάποιοι στρέιτ γονείς; Δύο αγαπημένοι άντρες μπορούν να μεγαλώσουν πολύ καλύτερα ένα παιδί από ένα στρέιτ ζευγάρι που δέρνεται! Από τη στιγμή που υπάρχει αγάπη, το παιδί εισπράττει αγάπη. Οταν υπάρχει κακοποίηση, έρχονται μαζί και τα ψυχολογικά προβλήματα. Πήρα μηνύματα από πολλά γκέι κορίτσια, που μου είπαν με κλάματα “Πένυ, μπράβο σου, γιατί εμένα οι γονείς μου με έδιωξαν από το σπίτι όταν αποφάσισα να είμαι με γυναίκα”. Δεν με ενδιαφέρει να μου πουν “μπράβο”, με ενδιαφέρει να περάσει ακόμη και στους πιο στενόμυαλους ανθρώπους το μήνυμα πως το βασικό είναι να αισθάνονται ευτυχισμένοι δύο άνθρωποι, ακόμη κι αν είναι του ίδιου φύλου. Ας μη βλέπουμε μόνο το δέντρο, να βλέπουμε και το δάσος: την ευτυχία και την αγάπη» καταλήγει η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...