Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Ηλιάνα Μαυρομάτη: Το νέο σουξέ της ΤV!

H κόρη της Λίλας Καφαντάρη, Ηλιάνα Μαυρομάτη, ζει το «Όνειρό» της με στρας και χρυσόσκονη στη σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει»

Από τις σπουδές φυσικής στην Αγγλία, στο θεατρικό σανίδι με γονίδιο υποκριτικής

To motto της ζωής της είναι «Μη βιάζεσαι». Απόδειξη; Η Ηλιάνα Μαυρομάτη δεν βιάστηκε καθόλου να βρει τη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία.

Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια ενασχόλησης με την υποκριτική, ως επί το πλείστον στο θεατρικό σανίδι, μέχρι να… συναντήσει τελικά τη Ζέτα, την τραγουδίστρια της σειράς του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει», η οποία κυνηγημένη από το σκοτεινό παρελθόν της στην Αθήνα φτάνει στο Αγρίνιο και πιάνει εκεί δουλειά στο μπουζουξίδικο «Ονειρο», καταφέρνοντας παράλληλα να αγγίζει την καρδιά του σκληροτράχηλου Βαρδάρη, κατά κόσμον Βασίλη Μπισμπίκη.

iliana
Με τους συμπρωταγωνιστές της στο σίριαλ Γιάννη Στάνκογλου και Βασίλη Μπισμπίκη

Οι ερωτικές σκηνές του τηλεοπτικού ζευγαριού στο σίριαλ είναι τόσο καυτές που γίνονται trend στο twitter, κάνοντας ορισμένους να αναρωτιούνται αν ζηλεύει άραγε η πραγματική σύντροφος του ηθοποιού Δέσποινα Βανδή. Eνας ρεπόρτερ, μάλιστα, ρώτησε κιόλας σχετικά την Ηλιάνα. «Δεν έχω σκεφτεί μήπως ζηλέψει η σύντροφός του, γιατί είναι μια πολύ έμπειρη γυναίκα, είναι καλλιτέχνις και καταλαβαίνει» απάντησε εκείνη μάλλον αμήχανα. Φαίνεται, ωστόσο, πως το μετάνιωσε και σε επόμενη συνέντευξή της το δήλωσε χωρίς περιστροφές: «Νομίζω πως δεν θα με ρωτούσε κανείς τίποτα, αν ο συμπρωταγωνιστής μου είχε προσωπική ζωή εκτός δημοσιότητας. Κατάλαβα τις δυσκολίες που περνούν και οι ίδιοι με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα media. Από πλευράς μου, λόγω απειρίας και κάπως αυτόματα, μπήκα στη διαδικασία να απαντήσω και ήταν λάθος μου. Θα μάθω σιγά σιγά».

mavromati

Κόρη των ηθοποιών Λίλας Καφαντάρη και Βασίλη Μαυρομάτη, η Ηλιάνα επιχείρησε αρχικά να αποφύγει την καλλιτεχνική της μοίρα. Στην εφηβεία της έλεγε πως θα ήθελε να γίνει βιολόγος ή γιατρός ή πως θα πήγαινε στη Walt Disney για να σχεδιάζει καρτούν. Επειτα, γύρω στα 16 της, αποφάσισε να γραφτεί ως ακροάτρια στη δραματική σχολή «Ιασμος». Κατόπιν, επειδή της άρεσαν πολύ και οι θετικές επιστήμες, αποφάσισε να πάει στην Αγγλία να σπουδάσει φυσική. Πήγε, αλλά γύρισε άρον άρον για να γραφτεί στη δραματική σχολή, ενώ είχε περάσει και στη Θεατρολογία στην Πάτρα. Κάπως έτσι η ενασχόλησή της με την υποκριτική έμελλε να αποδειχτεί… μονόδρομος.

iliana mavromati 4
Στα παρασκήνια της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει»

iliana mavromati 2
Με τον πατέρα της ηθοποιό Βασίλη Μαυρομάτη που «έχασε» το 2017. Δεξιά: Μαμά και κόρη σε βραδινή τους έξοδο

«Σίγουρα εμπνεύστηκα από τους γονείς μου, κυρίως μέσα από την αγάπη και τη χαρά που ένιωθαν για τη δουλειά τους. Ελεγαν ότι πάνε για δουλειά εννοώντας ότι πάνε να παίξουν, κι αυτό ήταν φοβερό για ένα παιδί. Συμβουλές σπάνια μου έχουν δώσει – με εμπιστεύτηκαν από πολύ νωρίς. Το βασικό πράγμα που μου έχουν εμφυσήσει είναι να απολαμβάνω αυτό που κάνω, να μη βασανίζομαι άσκοπα, γιατί χάνει την αξία του και δεν μεταδίδεται στον κόσμο καθαρά» θα δηλώσει η ίδια φέτος σε συνέντευξή της. Οπως ήταν φυσικό, η απώλεια του πατέρα της Βασίλη Μαυρομάτη, το 2017, άφησε μέσα της πληγή βαθιά. «Η απώλειά του δεν ήταν απλώς οδυνηρή, ήταν καθοριστική. Σίγουρα με έχει δέσει περισσότερο με τη μητέρα μου, αλλά θεωρώ πως έχει αλλάξει τις σχέσεις μου με όλους τους ανθρώπους και, κυρίως, τον εαυτό μου» θα παραδεχτεί.

mavromati iliana
Σε παιδική ηλικία με τη μητέρα της Λίλα Καφαντάρη

Η Ηλιάνα Μαυρομάτη μετράει ήδη μια δεκαετία στον καλλιτεχνικό χώρο. Το ευρύ τηλεοπτικό κοινό τη γνώρισε από τη σειρά «Λίτσα.com» και από τις συμμετοχές της σε επεισόδια της «Δέκατης Εντολής» και του «Ου φονεύσεις», με τους ειδικούς να την ξεχωρίζουν από τότε ως μια από τις πλέον αξιόλογες ανερχόμενες ηθοποιούς. Η συνέχεια τη βρήκε να ερμηνεύει σημαντικούς ρόλους σε παραστάσεις όπως οι «Μεγάλη Χίμαιρα», «Λεωφορείον ο Πόθος» και «Προμηθέας Δεσμώτης», όπως επίσης να δοκιμάζεται και στη σκηνοθεσία. Φέτος διανύει μία από τις πιο δραστήριες περιόδους της καριέρας της, με διπλή παρουσία τόσο στην τηλεόραση όσο και στον «Ζορμπά» του Γιάννη Κακλέα, με τον Γιάννη Στάνκογλου, στο θέατρο του Ελληνικού Κόσμου.

Από νωρίς για… ύπνο

Σχετικά με την προσωπική της ζωή λίγα πράγματα είναι γνωστά. Ζει στα Εξάρχεια, όπου μπορεί να τη συναντήσει κανείς να βγάζει βόλτα τον σκύλο της. Στα μπουζούκια έχει βρεθεί κάμποσες φορές και, παρόλο που δεν είναι ο τρόπος διασκέδασης που αναζητά, έχει περάσει καταπληκτικά με κατάλληλη παρέα και διάθεση. Παρακολουθεί ταινίες και σειρές, της αρέσουν η γυμναστική, το διάβασμα και η μουσική, ενώ φροντίζει να κοιμάται και να ξυπνάει νωρίς για να μη χάνει τη μέρα. Μέχρι να κοιμηθεί όμως ανά τακτά χρονικά διαστήματα “πασπαλίζει” τον λογαριασμό της στο Instagram και με σέξι γεμάτες αισθησιασμό φωτογραφίες. Why not? που θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Αγγλοι. Η Ηλιάνα είναι μια κούκλα, που εκπέμπει αισθησιασμό μέσα από ένα βλέμμα που σε καθηλώνει…

iliana mavromati 5
Με τα σκυλάκια της στο σπίτι της στα Εξάρχεια

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...