Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025

Λαμπερή πρεμιέρα για ένατη χρονιά για τα «Χριστούγεννα του Σκρουτζ»

Με κατάμεστο θέατρο και αδιάκοπο χειροκρότημα έγινε για 9η...

Γιορτινό «δώρο» στην Κάιλι Μινόγκ

Για πρώτη φορά στην καριέρα της, που άρχισε τη...

Κουκουράκης και Χάσκα τα… τσούγκρισαν στο Ιnstagram

Τηλεοπτικοί εραστές ναι... αλλά στην πραγματικότητα unfollow! Δύσκολα θα...

Πέννυ Ρόγκα στο PS Blog: «Υπήρξαν φίλοι μου που εξαφανίστηκαν όταν νόσησα...

Ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα που η...

Η Εύα Καϊλή τα φορτώνει όλα στον Φραντσέσκο Τζόρτζι για τα 750.000 ευρώ και για τη βαλίτσα του πατέρα της

«Ο σύζυγος έβαλε τα χρήματα στην οικία Καϊλή» - Τι ισχυρίζεται η ευρωβουλευτής μέσω του συνηγόρου της

Μπορεί στην Παλαιά Διαθήκη ο Αδάμ να έφαγε το απαγορευμένο μήλο που του προσέφερε η Εύα, αλλά η σύγχρονη Εύα, η Καϊλή, προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στον Ιταλό σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι για τα 750.000 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι και στη βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της.

Το… μπαλάκι των ευθυνών έριξε στον σύζυγό της διά του συνηγόρου υπεράσπισής της στην Ελλάδα Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

«Ο σύζυγος έβαλε τα χρήματα στην οικία Καϊλή» ανέφερε χθες μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, δίνοντας την εξήγηση της εντολέως του, με την οποία είχε πολύωρη τηλεφωνική επικοινωνία μέσα από τη φυλακή όπου κρατείται. Ο γνωστός ποινικολόγος απέφυγε να αναφέρει το ακριβές ποσό που βρέθηκε στην κατοχή της Καϊλή και του πατέρα της, επικαλούμενος το απόρρητο που ισχύει στην προδικαστική διαδικασία.

Ομως ανέφερε τον ισχυρισμό της ότι η ίδια δεν γνώριζε πως υπήρχαν χρήματα σπίτι της και όταν τα ανακάλυψε, είπε στον σύντροφό της «να μεταφερθούν και να πάνε στον ιδιοκτήτη τους».

Επίσης, ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι στην προσπάθεια απομάκρυνσης των χρημάτων ενεπλάκη στην υπόθεση ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο οποίος ανέλαβε να τα μεταφέρει στον ιδιοκτήτη τους.

Πάντως, επικαλούμενος το απόρρητο, δεν κατονόμασε τον ιδιοκτήτη των χρημάτων.

«Θα δώσει εξηγήσεις ο σύντροφός της για το ποιον αφορούσαν τα χρήματα. (…) Τα χρήματα δεν φυτεύονται. Ο σύζυγος ή σύντροφός της τα έβαλε» ανέφερε ο Μ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στο Mega. Οπως είπε, το συνολικό ποσό του 1.500.000 ευρώ προέρχεται από κατασχέσεις χρημάτων από εννέα άτομα, από τα οποία κρατούνται τα τέσσερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πλευρά του ο σύζυγος της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, φαίνεται πως καλύπτει τη σύντροφο και μητέρα του παιδιού τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως τα χρήματα διακινούνταν μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης Fight Impunity του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι, του οποίου ήταν συνεργάτης επί σειρά ετών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η κ. Καϊλή τού είπε ότι δεν έχει δωροδοκηθεί ούτε από το Κατάρ ούτε από κανέναν άλλον στη ζωή της.

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων. Δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της (…), δεν γνώριζε την ύπαρξη αυτών των χρημάτων» δήλωσε.

Επίσης, μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ανέφερε πως η Εύα Καϊλή «αισθάνεται προδομένη από τους συναδέλφους της στο Ευρωκοινοβούλιο».

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως στη συνομιλία που είχε με την εντολέα του, «εξέφρασε παράπονα για τη στάση των συναδέλφων της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Λέει ότι αισθάνεται προδομένη όταν την εμφανίζουν σαν να έχει προσωπική ατζέντα με το Κατάρ και όταν αφήνουν να εννοηθεί ότι δωροδοκήθηκε».

«Η θέση της είναι ότι δεν δεχόταν δωροδοκίες, είναι αθώα, το Κατάρ δεν την είχε ανάγκη, δεν χρειαζόταν να τη δωροδοκήσει, δεν είχε τίποτα να προσφέρει στο Κατάρ» τόνισε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή της στο Κατάρ, είπε πως «η απόφαση να επισκεφθεί το Κατάρ δεν ήταν προσωπική της, ήταν απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Καρύδη – Αθερίδης: Χώρισαν μετά από 23 χρόνια

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση χωρισμού της Σμαράγδας Καρύδη...

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...






Μποζουκια Αθηνα