Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Η σύμπτωση με τα ταξίδια της Εύας Καϊλή και της αδελφής της Μανταλένας στη Βραζιλία

Οι Ιταλοί υποστηρίζουν πως Παντσέρι και Τζόρτζι είχαν μεταφέρει τα πετροδόλαρα του Κατάρ στη Βραζιλία

Τα ίχνη του μαύρου χρήματος από την Ντόχα στις Βρυξέλλες επιχειρούν να εντοπίσουν οι βελγικές δικαστικές Αρχές, ώστε να «δέσουν» την υπόθεση του Κατάρ-gate.

0480 EVA KAILI 21102022Ο εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ, ερευνώντας τη διαδρομή του χρήματος από τo Κατάρ, έχει ενδείξεις ότι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε πολλές τράπεζες εκτός Ευρώπης.

kaili29103

Σύμφωνα με την ιταλική «La Repubblica», Παντσέρι και Τζόρτζι είναι πολύ πιθανό να έχουν μεταφέρει τα πετροδολάρια της Ντόχα στη Βραζιλία. Εδώ όμως η κατάσταση περιπλέκεται, διότι τόσο η Εύα Καϊλή όσο και η αδερφή της Μανταλένα είχαν επισκεφθεί τη Βραζιλία, και μάλιστα δήλωναν ότι η έμπνευση για το άνοιγμα μιας ΜΚΟ που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας τούς ήρθε στο συγκεκριμένο ταξίδι!

kaili28827Ο στόχος των Βέλγων είναι να βρουν πού διοχέτευαν οι κατηγορούμενοι τα χρήματα που έπαιρναν σε βαλίτσες από την Ντόχα και ποιους επιστράτευσαν για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Την ίδια ώρα, τα μπλεξίματα της κόρης του εγκεφάλου της υπόθεσης Αντόνιο Παντσέρι συνεχίζονται, καθώς το δικαστήριο της Μπρέσια ανέβαλε για τις 16 Ιανουαρίου την έκδοση της Σίλβια Παντσέρι. Η αναβολή οφείλεται στο ότι δεν έφθασαν εγκαίρως τα αναγκαία στοιχεία σχετικά με υποτιθέμενο υπερπληθυσμό των βελγικών φυλακών, κάτι που είχε επικαλεσθεί ο συνήγορος υπεράσπισης για να μην εκδοθεί η πελάτισσά του στο Βέλγιο, όπου οι Αρχές ερευνούν το Κατάρ-gate.

kaili29011

Oσον αφορά την όμορφη Εύα, η οποία κρατείται στις βελγικές φυλακές, ακόμα και σήμερα δεν έχει δει το παιδί της. Οπως εξήγησε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «δυστυχώς, αυτή τη στιγμή είναι σε απεργία οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, γιατί παντού υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ ευγενείς, ήθελαν να εξυπηρετήσουν, αλλά δεν υπάρχει προσωπικό για να βοηθήσουν να δει το παιδί. Αυτό μας είπαν, το δέχομαι ως αληθινό.kaili 1

Η Εύα Καϊλή είναι προσωρινά κρατούμενη έναν μήνα. Οι επισκέψεις παιδιών που είδατε αφορούν καταδικασμένες γυναίκες. Είχαν ένα πλεονέκτημα για να δουν τα παιδιά τους. Αυτή η εξήγηση μου δόθηκε. Το παιδί είναι με τον πατέρα της κυρίας Καϊλή, έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας με προβλήματα. Οταν είσαι σε μια φυλακή, και ξενοδοχείο να είναι αυτή η φυλακή, στερείσαι την ελευθερία. Και τέτοιες ημέρες, όταν έχεις ένα παιδάκι 22 μηνών να μένει με τον παππού, είναι δύσκολο».

Υπενθυμίζεται ότι το πολύκροτο Κατάρ-gate «έσκασε» τον Δεκέμβριο, όταν οι βελγικές Αρχές κατηγόρησαν τέσσερις ανθρώπους, που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι το Κατάρ, η χώρα που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, τους προσέφερε μετρητά και δώρα για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων.202109242017340.7480 MANTALENA KAILI EVA KAILI 2492021

Από την πλευρά του, το Κατάρ αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα. Σύμφωνα με τις Αρχές του Βελγίου, ύποπτοι είναι ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο πρώην βοηθός του Παντσέρι και μέλος του προσωπικού του Ευρωκοινοβουλίου Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Ιταλός διευθυντής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνγκα.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...