Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η ομάδα Παντσέρι – Τζόρτζι έπαιρνε 50.000 ευρώ για κάθε ψήφισμα που αφορούσε την αφρικανική χώρα

Η ομάδα Παντσέρι - Τζόρτζι έπαιρνε 50.000 ευρώ για κάθε ψήφισμα που αφορούσε την αφρικανική χώρα

O «τυφώνας» του Κατάρ-gate συνεχίζει να σαρώνει το Ευρωκοινοβούλιο και πλέον κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει την έκταση του σκανδάλου.

Στο… μάτι του κυκλώνα βρίσκεται πλέον και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος καλείται να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αναμένεται να ταξιδέψει τα επόμενα 24ωρα στο Μαρόκο. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για Θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις, απάντησε χθες πως δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι σωστό για τον ύπατο εκπρόσωπο να συναντάται με τους ομολόγους του από ολόκληρο τον κόσμο».

Ο ίδιος, μάλιστα, συμπλήρωσε πως «επισήμως κανείς δεν έχει πει από δικαστικής άποψης ότι το Μαρόκο ως χώρα είναι ένοχο και πρέπει να αποφεύγεται όσον αφορά στις διεθνείς επαφές», ενώ, ερωτηθείς για το εάν ο Ζοζέπ Μπορέλ θα θέσει το ζήτημα της διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στους Μαροκινούς ομολόγους του, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, χρειάζεται έρευνα. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, είναι στα χέρια των βελγικών Αρχών».

Ωστόσο, η βελγική εφημερίδα «De Standaard» προχώρησε χθες σε συγκεκριμένες αποκαλύψεις για το πώς το κύκλωμα Παντσέρι «λαδωνόταν» από τη χώρα της Βορείου Αφρικής. Συγκεκριμένα, οι Βέλγοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι «για κάθε ψήφισμα κατά του Μαρόκου που θα μπορούσε να μπλοκάρει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ομάδα γύρω από τον Αντόνιο Παντσέρι και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι θα λάμβανε το ποσό των 50.000 ευρώ».

Τροπολογίες

Βάσει της δημοσιογραφικής έρευνας, ήδη από το 2017 ο Παντσέρι φέρεται ότι λειτουργούσε υπέρ του Μαρόκου, αποσιωπώντας τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση του Ραμπάτ. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη «Standaard», «μέσω της επιτροπής -στην οποία προέδρευε ο Παντσέρι-, οι Μαροκινοί μπόρεσαν να «ματαιώσουν» 147 ευρωπαϊκές τροπολογίες που ήταν αντίθετες με τα μαροκινά συμφέροντα εκείνη τη χρονιά»

Οσον αφορά την προφυλακισμένη Εύα Καϊλή, με χθεσινές δηλώσεις του ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος διέψευσε τις φήμες που θέλουν την κυρία Καϊλή να συνάντησε το παιδί της, επαναλαμβάνοντας πως νιώθει προδομένη από φίλους και συνεργάτες.

«Δημοσιεύονται πολλά, άλλα είναι κοντά στην αλήθεια και άλλα έχουν απόλυτο διαζύγιο από την αλήθεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι περιστατικό που, δυστυχώς, είναι ανακριβές. Θέλει από την πρώτη στιγμή να συναντήσει την κορούλα της, που είναι 22 μηνών -μητέρα είναι-, αλλά, για λόγους διαδικαστικούς, ενώ το αίτημα έχει υποβληθεί εγγράφως εδώ και πολύ καιρό στη διεύθυνση των φυλακών, δεν έχει ικανοποιηθεί» είπε.

Οσον αφορά τις βαλίτσες που βρέθηκαν στο σπίτι της ευρωβουλευτού, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας «δεν βρέθηκαν 1.000.000 ευρώ, αλλά 300.000 ευρώ σε μετρητά στις βαλίτσες του Φραντσέσκο Τζόρτζι». «Η Εύα Καϊλή δεν μπορεί να συνεργαστεί σε αυτό το θέμα με τις Αρχές, γιατί δεν γνωρίζει τίποτα για τις παραβατικές συμπεριφορές του συζύγου της» και τις κατηγορίες που βαρύνουν τον Τζόρτζι, καθώς «δεν έψαχνε τη βαλίτσα και τον χαρτοφύλακα του συζύγου της», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

kaili
Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή έμαθε για τα χρήματα την ημέρα της σύλληψης του συντρόφου της από τις ειδήσεις και πανικοβλήθηκε. Γιʼ αυτό τηλεφώνησε στον πατέρα της και του είπε να πάρει τη βαλίτσα και τα μπιμπερό του μωρού. «Είχα δύο επιλογές: να καταγγείλω τον άντρα μου ή να πάνε τα μετρητά στον ιδιοκτήτη τους» εξομολογήθηκε η ίδια στον δικηγόρο της.

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο φως όσον αφορά τη σύλληψη της Εύας Καϊλή και του συζύγου της Φραντσέσκο Τζόρτζι. Οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έγινε παρακολούθηση του κινητού της Εύας Καϊλή γιατί οι «βελγικές δικαστικές Αρχές σεβάστηκαν πλήρως τη βουλευτική της ασυλία». Για όσους δεν ήταν ευρωβουλευτές, τα κινητά τους είχαν τεθεί σε παρακολούθηση. Οι Αρχές του Βελγίου είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της Καϊλή. Ετσι, είδαν τον πατέρα της να μπαίνει χωρίς βαλίτσα και να βγαίνει με βαλίτσα, γι’ αυτό και τον συνέλαβαν παρακάτω σε γνωστό ξενοδοχείο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...