Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα

Πλήθος κόσμου από το πρωί έχει περάσει και συνεχίζει να περνάει από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου για να προσκυνήσει τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

kideia tews vasilia139

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα γίνει η ταφή στο Τατόι στους βασιλικούς τάφους.

kideia tews vasilia141 Σύσσωμη η οικογένεια Γλίξμπουργκ βρίσκεται στην Αθήνα για να αποχαιρετήσει τον άνθρωπό της.kideia tews vasilia138

200 προσκεκλημένοι θα είναι στην κηδεία και στην ταφή καθώς η οικογένεια επέλεξε να καλέσει συγκεκριμένα πρόσωπα ώστε να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπό τους ήρεμα και ήσυχα.

20230116091144 1D8A8595

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση στη Μακεδονία, όπου τουλάχιστον 17 πούλμαν γέμισαν με πολίτες από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Κοζάνη και Καστοριά, όπως αποκάλυψε στην «Espresso» ο πρόεδρος της Βασιλικής Ένωσης Γιαννιτσών και του κόμματος Εθνική Ελπίδα Γεώργιος Παπαδόπουλος. «Εμείς κατεβήκαμε από χθες το βράδυ (σ.σ.: Σάββατο) εδώ, με 15 αυτοκίνητα γεμάτα. Ετοιμάσαμε και 17 πούλμαν σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, όλα χορηγία δική μου. Η συμμετοχή είναι απίστευτη.

ekklisia ekso

Αμέτρητα τα αυτοκίνητα που κατεβαίνουν. Γίνεται χαμός. “Μακεδονικό” θα γίνει, γιατί ο μεγαλειότατος φύτεψε κρίνα και θέρισε μαχαίρια, κακία και έχθρα. Αυτό δεν το συγχωρεί ο ελληνικός λαός και κατεβαίνουν απλοί άνθρωποι, γιατί όλοι οι οικονομημένοι και τυχοδιώκτες ήταν στα τρία κόμματα. Τότε, μας κυβερνούσαν ευγενείς και τα νομίσματά τους ήταν ασημένια και χρυσά. Τώρα, οι τενεκέδες έχουν και τενεκεδένια νομίσματα» ανέφερε.




kideia tews vasilia144

Ανάμεσα σε αυτούς που θα είναι παρόντες στο τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά περιλαμβάνονται και παιδιά παλιών Ευζώνων, που υπηρετούσαν στα βασιλικά ανάκτορα. «Μια τετράδα ή οκτάδα Ευζώνων. Καινούργια παιδιά. Τα παιδιά εκείνων…Υπάρχουν άνθρωποι άνω των 90 που κλαίνε. Τους βάζω σε αυτοκίνητα για να κατέβουν» μας είπε συγκινημένος ο πρόεδρος της Βασιλικής Ένωσης Γιαννιτσών.

kideia tews vasilia145

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση και στην Πελοπόννησο. «Με πήραν τηλέφωνο από τη Μάνη, το Μεσολόγγι, τα Σφακιά και έρχονται με τις πολεμικές στολές τους» μας είπε ο κ. Παπαδόπουλος. Λεωφορεία με προορισμό τη Μητρόπολη Αθηνών για να βρεθούν στην εξόδιο ακολουθία ναυλώθηκαν σε Λακωνία και Μεσσηνία. Τα ειδικά δρομολόγια των λεωφορείων αναχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες από Αρεόπολη, Γύθειο, Σκάλα και Σπάρτη, ώστε να είναι νωρίς σήμερα το πρωί στη Μητρόπολη και στη συνέχεια στο Τατόι.

kideia tews vasilia144 kideia tews vasilia142

«Ρεύμα» φιλοβασιλικών
Οι περιοχές αυτές ακόμα και σήμερα διατηρούν πολλούς φιλοβασιλικούς. Δεν είναι τυχαίο που στο δημοψήφισμα του 1974 υπέρ της βασιλευόμενης δημοκρατίας είχαν ταχθεί οι πολίτες στη Λακωνία με ποσοστό 59,52%, στη Ροδόπη με 50,54%, στη Μεσσηνία με 49,24%, στην Ηλεία με 46,88% και στην Αργολίδα το 46,67% όσων ψήφισαν.

Κινητοποίηση υπάρχει και στην Αθήνα. Όπως μας είπε φιλοβασιλική δικηγόρος που διατηρεί την ανωνυμία της, πλήθος πολιτών θα παραστεί στη Μητρόπολη στο λαϊκό προσκύνημα, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο Τατόι, όπου θα κηδευτεί ο τέως βασιλιάς.

Στο Τατόι αναμένεται να πάνε χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα. Αν και υπάρχει ο κίνδυνος οι αστυνομικοί να μην τους επιτρέψουν την είσοδο στο βασιλικό κοιμητήριο, δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν δυναμικό «παρών», όπως είχαν κάνει και στην κηδεία της βασιλομήτορος Φρειδερίκης, το 1981.

Ο πρόεδρος της Βασιλικής Ένωσης Γιαννιτσών κ. Παπαδόπουλος δηλώνει ετοιμοπόλεμος, όπως και τότε, όταν ως μαθητής είχε παραστεί στην κηδεία. «Δεν νομίζω να μας σταματήσει η Αστυνομία. Θα έχουμε μια επανάληψη εκείνου που είχε συμβεί, Ράλλης – Καραμανλής κατά Φρειδερίκης, όταν μας κυνηγούσαν κατά χιλιάδες, και μάλιστα είχα σπάσει και το πόδι μου, μαθητής τότε, και μου είχαν δώσει αποβολή κάτι αριστεροί και καραμανλικοί καθηγητές» δήλωσε στην «Espresso».

kideia tews vasilia146

«Οι εντολές μπορεί να λένε “όχι”. Αλλά όταν πάει χιλιάδες λαός, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, και ειδικά τώρα, στην κατάσταση την προεκλογική, ούτε Μητσοτάκης ούτε επίγειος θεός μπορεί να το αρνηθεί. Εμείς θα πάμε και δεν μας σταματάει τίποτα» κατέληξε.

kideia tews vasilia147 kideia tews vasilia148 kideia tews vasilia141







{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...