Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στην κηδεία η εγγονή του Μεταξά

Η επόμενη μέρα μετά τους τίτλους τέλους μιας εποχής! Το πρέσινγκ δημοσιογράφων στην οικογένεια του Κωνσταντίνου για συνεντεύξεις

Πέρασε ήδη ένα εικοσιτετράωρο από την ώρα που η αττική γη σκέπασε για πάντα το άψυχο σώμα του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

O θάνατός του αναμφισβήτητα μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κόσμου όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ. Τηλεοπτικά δίκτυα και φωτορεπόρτερ από πολλές χώρες του κόσμου βρέθηκαν τη Δευτέρα το μεσημέρι στην εξόδιο ακολουθία του τέως βασιλιά, με χιλιάδες κόσμου να αποδίδουν τις δικές τους τιμές σε έναν άνθρωπο που αγάπησαν σαν οικογένειά τους. Από την Πέμπτη το βράδυ που έγινε γνωστός ο θάνατος του Κωνσταντίνου δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά δίκτυα «ξεσκόνισαν» οτιδήποτε είχε σχέση με την τέως βασιλική οικογένεια, προκειμένου να δώσει τροφή για το τηλεθεάμον κοινό. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι τα κεντρικά δελτία ειδήσεων καθώς και οι εκπομπές που ασχολήθηκαν με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο κατάφεραν να εκτοξεύσουν την τηλεθέασή τους.

zevgos 1

Το «κυνήγι»

Η επόμενη μέρα της κηδείας του τέως βασιλιά βρίσκει και πάλι τόσο τα ειδησεογραφικά πρακτορεία όσο και τα τηλεοπτικά κανάλια να αναζητούν νέα «τροφή» για τους τηλεθεατές και τους χρήστες διαδικτύου. Η στάση της συζύγου του τέως βασιλιά Αννας Μαρίας, τα δάκρυα των γιων του, η μεταφορά της σορού από όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην τελευταία του κατοικία, καθώς και το «κυνήγι» των τηλεοπτικών καμερών και φωτογράφων δείχνουν το αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού.

Ηδη άρχισαν οι φήμες για μόνιμη εγκατάσταση του Παύλου και της οικογένειάς του στην Αθήνα, προκειμένου να είναι κοντά στην πολυαγαπημένη του μητέρα, η οποία έχασε το στήριγμά της έπειτα από 59 χρόνια γάμου.

annamaria 1

Και ενώ τα σενάρια καλά κρατούν, όλα τα ειδησεογραφικά δίκτυα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό έχουν ήδη βάλει στόχο την πρώτη συνέντευξη από την τέως βασιλική οικογένεια. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ήδη στο γραφείο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έχουν φτάσει από χθες τρεις προτάσεις από ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια για συνέντευξη με μέλος της οικογένειας (ένας, μάλιστα, εκ των δημοσιογράφων διατηρούσε στενή σχέση με την οικογένεια του τέως), ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκύψει και από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία για το ίδιο θέμα βλέποντας τον τεράστιο αντίκτυπο που είχε η κηδεία του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρώτος «στόχος» για συνέντευξη φαίνεται να είναι η χήρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Αννα Μαρία.

201702151018090.0130 TEOS VASILIAS KONSTANTINOS ANA MARIA 3012017

H γυναίκα που με τη στάση ζωής της αλλά και με την εικόνα που παρουσίασε στην κηδεία έκανε πολλούς να δακρύσουν από συγκίνηση. Ωστόσο, το ρεπορτάζ της «Espresso» αναφέρει ότι τόσο η αρρώστια του τέως όσο και ο θάνατός του την έχουν καταβάλει, με αποτέλεσμα να αποκλείει κάτι τέτοιο για το αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα βρίσκονται στην Ελλάδα -όσο καιρό χρειαστεί-, προκειμένου να βρίσκονται κοντά στη μητέρα και γιαγιά τους Αννα Μαρία!

Η ανάρτηση

Ωστόσο, ένα από τα παραλειπόμενα της κηδείας του τέως βασιλιά ήταν και η παρουσία της εγγονής του Ιωάννη Μεταξά, αρχαιολόγου Ιωάννας Φωκά. Η σπουδαία επιστήμονας βρέθηκε τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών από πολύ νωρίς, θέλοντας έτσι να τιμήσει τόσο τον ίδιο όσο και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Η ίδια σε μια ανάρτησή της λίγη ώρα μετά το τέλος της κηδείας του τέως βασιλιά έγραψε στα social media: «Από τη Μητρόπολη ως το σημείο που επιτρεπόταν ο τελευταίος αποχαιρετισμός ενός βασιλέα. Εσείς, Ελληνίδες του 21ου αιώνα, που θα αναθρέψετε τη νέα γενιά, θα δυσκολευτείτε γιατί δεν υπάρχουν ποιήματα και τραγούδια να υμνήσουν πια ένα μαρμαρωμένο βασιλιά. Ολα τέλειωσαν σήμερα. Και πριγκίπισσες δεν θα μπορείτε πια να πείτε τα κοριτσάκια σας. Η δημοκρατία μας δεν αναγνωρίζει τίτλους ευγενείας. Είναι παράνομοι. Οι άριστοι υπό διωγμόν. Ολα λογίζονται ως χύδην όχλος. Στόχος, τα ποσοστά ψηφοφορίας. Γυμνή από παραδόσεις και ιστορίες ήθους, θαύματα και ηρωισμούς θα συνεχίσει η ζωή των παιδιών σας, τυλιγμένη σε ηλεκτρονικά συστήματα, πλήκτρα, καλώδια και οθόνες. Γιατί οι μύθοι που στηρίζουν τους λαούς δεν κατασκευάζονται από τους συγγραφείς, μόνο γεννιούνται μέσα στην ίδια τη ζωή με πάλη, μόχθο και θυσία για ιδανικά, και τότε μόνο ακολουθούν οι ραψωδοί και οι ποιητές» κατέληξε στην ανάρτησή της!

Το twitter υποκλίθηκε στην Αννα Μαρία

Ακόμα και οι πιο φανατικοί πολέμιοι του θεσμού της μοναρχίας δεν βρήκαν λόγια για να πουν κάτι επικριτικό για τη στάση της συζύγου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Αννας Μαρίας, και αυτό αποτυπώθηκε στα σχόλια των χρηστών των κοινωνικών δικτύων.

teos 2 2

Η Αννα Μαρία, η οποία επί 59 χρόνια βρισκόταν στο πλευρό του Κωνσταντίνου, φτάνοντας τελευταία στη Μητρόπολη γνώρισε την αποθέωση. Ωστόσο η ίδια με μνημειώδη σεμνότητα και μέσα στο πένθος της στάθηκε με ευγένεια στα σκαλιά του ιερού ναού, γύρισε προς το συγκεντρωμένο πλήθος και βάζοντας το χέρι στην καρδιά της και με μάτια βουρκωμένα ευχαρίστησε και συνέχισε το δύσκολο καθήκον της. Η στάση της, που αποτέλεσε μάθημα ήθους και ευπρέπειας, δεν έμεινε απαρατήρητη. Το twitter «βομβαρδίστηκε» από σχόλια, με την Aννα Μαρία να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα trends.

«Απεριόριστος σεβασμός για την πάντοτε σεμνή και αξιοπρεπή βασίλισσα Aννα Μαρία», «Η Aννα Μαρία πέραν από βασίλισσα είναι μια μεγάλη κυρία, ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, που ταύτισε τη ζωή της με τον άντρα της και έφτιαξε μια ωραία οικογένεια. Οι σκέψεις μας αυτές τις δύσκολες ώρες τη συνοδεύουν», «Μητέρα, σύζυγος, σύμβουλος και πιστή σύντροφος του Κωνσταντίνου. Είναι η δικιά μας Αννα Μαρία, βασίλισσα των Ελλήνων» είναι ενδεικτικά σχόλια στο twitter για τη δημόσια εικόνα της Αννας Μαρίας.

teos 4 1

«Το ευχαριστώ της προς τον κόσμο ήταν αληθινό, γεμάτο ευγνωμοσύνη. Ας αντιμετωπίσουμε ανθρώπινα και με καρδιά την απώλεια του δικού τους ανθρώπου» έγραψε άλλος χρήστης, ενώ κάποιοι στάθηκαν στη συζυγική της ιδιότητα. «Αν ο άνθρωπός σας δεν είναι τόσο αφοσιωμένος όσο αυτή η γυναίκα ήταν στον άντρα της, δεν αξίζει να παντρευτεί κάνεις σας», «Ηρθε μόνο για 3,5 χρόνια στην Ελλάδα κι όμως… έμαθε τη γλώσσα μας κι έγινε μια Ελληνίδα μάνα 5 παιδιών. Απ’ όλη την ημέρα σήμερα, η εικόνα σου θα μείνει χαραγμένη» γράφτηκε σε ένα tweet.

Τέλος, σε άλλο tweet γίνεται σύγκριση της οικογένειας με άλλες βασιλικές της Ευρώπης: «Ανεξάρτητα των αισθημάτων που τρέφει κάποιος για τη βασιλεία, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ελληνική βασιλική οικογένεια είναι η πιο σοβαρή της Ευρώπης, χωρίς εντάσεις, έριδες, σκάνδαλα και διαζύγια. Και αυτό οφείλεται στην ανατροφή που πήραν από τον Κωνσταντίνο και την Αννα Μαρία».

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...