Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Η επίσκεψη της Μπελούτσι στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

Mε αφορμή την παράσταση για τη Μαρία Κάλλας

Η γυναίκα θρύλος του παγκόσμιου κινηματογράφου, η Μόνικα Μπελούτσι, βρέθηκε κοντά σε Ελληνες προχθές το μεσημέρι στη διάρκεια της επίσκεψής της στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη.

mpeloutsi
Η Μόνικα Μπελούτσι κατά την προχθεσινή επίσκεψή της στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

Η Μόνικα Μπελούτσι, η οποία υποδύεται τη δική μας Μαρία Κάλλας στην παράσταση «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις» («Maria Callas: Letters and Memories»), η οποία ανεβαίνει απόψε στις 8 το βράδυ στο Beacon Theatre του Μπρόντγουεϊ, αποδέχτηκε πρόσκληση του προξένου για μια μικρή γιορτή λίγο πριν από την πρεμιέρα του θεατρικού.

Εχοντας στο πλευρό της τον σκηνοθέτη της παράστασης Τομ Γουλφ, η λαμπερή ηθοποιός και εκρηκτική γυναίκα κέρδισε τους παρευρισκομένους με την απλότητα και την ευγένειά της, αλλά και για τη θέρμη με την οποία προσέγγισε τον ρόλο της Μαρίας Κάλλας.

monicabellucciofficiel 248368561 411292313942452 241241147514135857 n

Την υποδέχτηκε με λουλούδια, φυσικά, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Ντίνος Κωνσταντίνου. «Η απίστευτα λαμπερή ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι ενσαρκώνει την απίστευτα λαμπερή σοπράνο Μαρία Κάλλας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Μόνικα Μπελούτσι και τον Τομ Γουλφ. Είναι η χρονιά της Μαρίας Κάλλας και σε αυτό θα πρέπει να εστιάσουμε, διότι ήταν μια τόσο φανταστική προσωπικότητα και μια σπουδαία σοπράνο, αλλά ήταν η καλύτερη όλων των εποχών» δήλωσε μπροστά της ο Ντίνος Κωνσταντίνου. «Αυτό που με άγγιξε περισσότερο στη Μαρία Κάλας ήταν αυτή η δυαδικότητα ανάμεσα στην ντίβα και σε μια γυναίκα με απλή καρδιά. Μια γυναίκα που πέθανε από θλίψη και ραγισμένη καρδιά. Είμαστε εδώ για αυτήν» είπε η Μόνικα Μπελούτσι, αποκαλύπτοντας συγχρόνως ότι ήταν και είναι θαυμάστρια της Μαρίας Κάλλας.

Ο συγγραφέας

Από την πλευρά του, ο Τομ Γουλφ, συγγραφέας της αυτοβιογραφίας της Κάλλας, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη, για να τιμήσεις μια Ελληνοαμερικανίδα, όπως η Μαρία Κάλλας». «Μια μέρα θα γράψω την αυτοβιογραφία μου. Θα ήθελα να τη γράψω εγώ η ίδια, ώστε να φωτίσω καλύτερα τα γεγονότα. Εχουν ειπωθεί τόσο πολλά ψέματα για μένα» είχε πει κάποτε η ίδια η Μαρία Κάλλας και τελικά χάρη στο ομότιτλο με το θεατρικό έργο βιβλίο, πάνω στο οποίο βασίστηκε το έργο με πρωταγωνίστρια την Μπελούτσι, η ευχή της Μαρίας Κάλλας γίνεται πραγματικότητα.

callas
Μαρία Κάλλας

Η συναρπαστική και γοητευτική αυτοπροσωπογραφία της μεγαλύτερης φωνής του 20ού αιώνα, δοσμένη από μια ηθοποιό του βεληνεκούς της Μπελούτσι και γραμμένη από τον Τομ Γουλφ. Το βιβλίο «βάση» για την παράσταση περιλαμβάνει επιστολές της μεγάλης υψιφώνου, καθώς και τις δύο απόπειρές της να γράψει τα απομνημονεύματά της (το 1957 και το 1977). Η Μόνικα ενσαρκώνει τα πρώτα δύσκολα παιδικά χρόνια της Μαρίας, στη Νέα Υόρκη, τα δειλά πρώτα βήματά της στον κόσμο της όπερας, την παγκόσμια αναγνώριση, τα σκάνδαλα και τις προσωπικές δοκιμασίες της, την εξιδανικευμένη αγάπη της για τον σύζυγό της, αλλά και τον παθιασμένο έρωτά της για τον Ωνάση.

Αλλοτε θα ξεδιπλώνεται μπροστά στο κοινό η Μαρία, μια γυναίκα ευαίσθητη και εύθραυστη, και άλλοτε ο θρύλος Κάλλας. Η Μαρία Κάλλας έφυγε σε ηλικία μόλις 53 ετών στη μοναξιά του παρισινού διαμερίσματός της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...