Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ηθοποιοί αγκαλιά με τα παιδιά τους στη διαμαρτυρία για το Προεδρικό Διάταγμα

Βρέθηκαν έξω από το υπ. Πολιτισμού

«Το κράτος ξεφτιλίζει τον πολιτισμό, στα διατάγματά του να βάλουμε φραγμό» φώναξαν χθες οι Ελληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους συν γυναιξί και τέκνοις ζητώντας ακόμη μία φορά την απόσυρση του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

spoudastria
Σπουδάστρια με υψωμένη τη γροθιά και δάκρια στα μάτια

palikaraki
Νίκη Παλληκαράκη

Οι κινητοποιήσεις άρχισαν από νωρίς το πρωί, όταν σωματεία καλλιτεχνών πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Πολιτισμού, αναρτώντας και πανό κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Οπως κατήγγειλαν, μάλιστα, στέλεχος του υπουργικού γραφείου της Λίνας Μενδώνη εμφανίστηκε λίγο αργότερα με ψαλίδι, κόβοντας το πανό, το οποίο όμως επανατοποθέτησαν στη συνέχεια οι καλλιτέχνες συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους.

Νατάσα Εξηνταβελώνη

papoutsaki
Κατερίνα Παπουτσάκη

Στο μεταξύ, μετά την κατάληψη της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και του κτιρίου Τσίλερ, τα ξημερώματα της Τετάρτης οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις κατέλαβαν επίσης τη σκηνή του Rex, με αποτέλεσμα ολόκληρο το Εθνικό να τελέσει υπό κατάληψη τη χθεσινή ημέρα, οπότε έληγε και η διορία που έχουν θέσει οι καθηγητές της σχολής της πρώτης κρατικής σκηνής της χώρας για την παραίτησή τους.

tzortzakis
Ο Χάρης Τζωρτζάκης αγκαλιά με την κόρη του

Χριστίνα Χειλά- Φαμέλη

Δυναμική και μαζική ήταν και η πορεία που πραγματοποίησαν οι θιγόμενοι από το Προεδρικό Διάταγμα καλλιτέχνες, σπουδαστές, αρχαιολόγοι και εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού, με κεντρικό σύνθημά τους, «Μενδώνη, παραιτήσου», ένα σύνθημα που έχει γίνει viral μέχρι και στα social media τα τελευταία χρόνια.

kalivatsis 1
Σωτήρης Καλυβάτσης

Ο Γιώργος Χριστοδούλου με τον γιο του

Παντού «πακέτο»

«Αντάρτες» για τη σωτηρία της τέχνης τους έγιναν, μεταξύ άλλων, και πασίγνωστοι ηθοποιοί, νέοι και μεγαλύτεροι, οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Πολιτισμού. Ο Γιάννης Μπέζος με τη σύζυγό του Ναταλία Τσαλίκη ξεχώρισαν ανάμεσα στο πλήθος. Μαζί τους ήταν και ο Αργύρης Πανταζάρας, ο οποίος συνεργάζεται φέτος με τη Ναταλία Τσαλίκη σε παράσταση της Κεντρικής Σκηνής του Εθνικού, τους «Βρυκόλακες» του Ιψεν. Από το πλευρό του Πανταζάρα δεν θα μπορούσε να λείπει (ούτε στην πορεία) η αγαπημένη του Σίσσυ Τουμάση, επίσης ηθοποιός. Το ειδύλλιό τους αποκαλύφθηκε πριν από λίγους μήνες και πλέον πάνε παντού… πακέτο. Το ίδιο ισχύει για τον Κώστα Νικούλι και τη σύντροφό του Κατερίνα Μαούτσου, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα στη διάρκεια της κινητοποίησης.

mpezos tsaliki
Ο Γιάννης Μπέζος και Ναταλία Τσαλίκη

mpismpikis karvouni
Ο Βασίλης Μπισμπίκης και η Κόρα Καρβούνη

Κάποιοι καλλιτέχνες πήραν στην πορεία και τα παιδιά τους, όπως ο Χάρης Τζωρτζάκης, που είχε στην αγκαλιά του την κόρη του, και ο Γιώργος Χριστοδούλου, από τον τηλεοπτικό «Σασμό», ο οποίος εθεάθη με τον γιο του. Εκεί ήταν επίσης η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη μαζί με το ζευγάρι της «Μουρμούρας» Μαρία Χάνου και Σπύρο Χατζηαγγελάκη, οι πρωταγωνιστές της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει» Βασίλης Μπισμπίκης και Κόρα Καρβούνη, αλλά και η Νατάσα Εξηνταβελώνη από τον «Παράδεισο των κυριών» παρέα με την κολλητή της Λίλα Μπακλέση.

nikouli maoutsi
Κώστας Νικούλι, Κατερίνα Μαούτσου

orkopoulos
Παύλος Ορκόπουλος

Για την κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος βγήκαν στους δρόμους και η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Τραϊάνα Ανανία, ο Γιώργος Γαλίτης, ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ο Παύλος Ορκόπουλος, όπως επίσης οι Αντώνης Καλομοιράκης, Ρένος Ρώτας, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Νίκη Παλληκαράκη, Δημήτρης Καραντζάς, Μάνια Παπαδημητρίου και Μάνος Καρατζογιάννης.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...