Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ανακοίνωσε πως τέλειωσε για εκείνον η τηλεόραση

Όσα είπε για τον καταδικασμένο έκπτωτο «βασιλιά» του Εθνικού Θεάτρου

«Βόμβα» από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Όπως ανακοίνωσε, δεν πρόκειται να ξανακάνει τηλεόραση μετά το «Maestro»!

Ο δημοφιλής ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης μίλησε στο κυπριακό talk show «Τετ-α-Τετ», αποκαλύπτοντας στον Τάσο Τρύφωνος ότι το πρώτο ελληνικό σίριαλ που μπήκε στον διεθνή κατάλογο του Netflix θα είναι και το τελευταίο με την υπογραφή του, εξηγώντας πως ο τρόπος που δουλεύει πλέον ο ίδιος είναι περισσότερο κινηματογραφικός. «Οταν τελειώσει τo “Μaestro” δεν θα ξανακάνω τηλεόραση.

maestro19443

Δεν γίνεται. Ανακάλυψα στο “Maestro” ότι έχω κι εγώ αλλάξει. Ειδικά μετά τις ταινίες, ο τρόπος που χειρίζομαι τα πράγματα δεν είναι τόσο ο τηλεοπτικός τρόπος, είναι ο κινηματογραφικός τρόπος. Αυτό είναι τρομερά χρονοβόρο και κοστοβόρο και ψυχοφθόρο» εξήγησε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τη Χαρούλα Αλεξίου στη δημοφιλή σειρά. «Εγραφα το δεύτερο επεισόδιο και είχα δει μία συνέντευξη της Χαρούλας Αλεξίου. Αποφάσισα να δοκιμάσω, έκανα μια έρευνα μόνος μου για το πώς μιλούσε. Την πήρα μια μέρα τηλέφωνο και της είπα ότι γράφω μια σειρά και εάν θέλει να το διαβάσει. Της το στέλνω, για να πω την αλήθεια, έγραψα το τρίτο επεισόδιο πάνω στη Χαρούλα και της το στέλνω. Μετά από δύο ημέρες με παίρνει και μου λέει “βρε, αγόρι μου, δεν γνωριζόμαστε. Αυτή είμαι εγώ!” Μόλις βγαίναμε από το lockdown και ήθελε να κάνει πράγματα…» είπε χαρακτηριστικά για την επαφή του μαζί της.

maestro.tvseries 313213795 637556634771348 8952149941866726885 n

Το #MeToo

Στη συνέχεια ο «Mr Maestro», μιλώντας πρώτη φορά για το ελληνικό #MeToo, στάθηκε στο πρόσωπο του καταδικασμένου πλέον πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν. «Δεν μου έτυχε ποτέ κάτι παρόμοιο με το #MeToo. Δεν είδα ποτέ, ούτε κατάλαβα κάτι τέτοιο. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι πράγματα που συμβαίνουν μόνο στον χώρο τον δικό μας. Σε αυτό διαφωνώ πολύ και κυρίως για τους γονείς, να νομίζουν δηλαδή ότι το παιδί τους θα πάει σε αυτόν τον χώρο και αυτός ο χώρος είναι τόσο τοξικός. Καρκινώματα και τοξικότητα υπάρχουν σε όλους τους χώρους» τόνισε αρχικά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

lignadis
O Δημήτρης Λιγνάδης

«Με τον Δημήτρη Λιγνάδη δεν γίναμε ποτέ φίλοι ή κολλητοί, αλλά η συμπεριφορά του απέναντί μου ήταν κανονική. Ηταν απλά μια ανάμνηση. Δεν ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια, γιατί δεν θα μπορούσα να είχα μια άποψη για πράγματα που δεν έχω δει. Δεν αμφισβήτησε κανείς το ταλέντο του και την παιδεία του, αλλά όλο αυτό ήταν κάτι δικό του, και τα έχασα. Επεσα από τα σύννεφα, θορυβήθηκα. Είχα επιλέξει την απόλυτη ησυχία. Οχι γιατί δεν είχα άποψη, γιατί δεν έπρεπε να έχω δημόσια άποψη. Δεν μου άρεσε που για 1-2 χρόνια τον κάθε ηθοποιό τον ρωτούσαν για έναν άλλον συνάδελφο και ήταν σαν παίκτες reality. Ηταν πολύ απάνθρωπο και μακριά από κάθε μορφή τέχνης» συμπλήρωσε κλείνοντας το θέμα ο δημιουργός.

Στη δεκάδα του Netflix και ύμνοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με «ούριο άνεμο» ξεκίνησε το «ταξίδι» του ανά την τηλεοπτική υφήλιο το σίριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Μόλις λίγες ημέρες μετά την ένταξή του στον παγκόσμιο κατάλογο του Netflix το «Maestro in blue», όπως είναι ο διεθνής τίτλος της σειράς, κατάφερε να κερδίσει το κοινό και πέρα από τα ελληνικά και κυπριακά σύνορα, εξασφαλίζοντας μια θέση στη δεκάδα της δημοφιλούς διαδικτυακής πλατφόρμας.

Maestro 2

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Flixpatrol, που αφορούν την Κυριακή 19 Μαρτίου, η ελληνική σειρά κατάφερε να μπει στη δεκάδα του Netflix παγκοσμίως πιάνοντας, μάλιστα, την όγδοη θέση. Ο ίδιος ο Παπακαλιάτης όπως και άλλοι συντελεστές του σίριαλ ανέβασαν στο Instagram stories φωτογραφίες που τους έστειλαν θεατές από διάφορες χώρες όπου προβάλλεται πλέον ο πρώτος κύκλος, όπως η Ισπανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Αμερική.

Maestro 3

Στα σχόλια για το «Maestro» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κοινό υμνεί τόσο την πλοκή και το σενάριο του σίριαλ όσο και τις ερμηνείες, τη μουσική αλλά και το τεχνικό κομμάτι της παραγωγής. Το τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου «Προσευχή», αλλά και το «Τυχερό αστέρι» του Κωνσταντίνου Βήτα, που ερμηνεύει στο «Maestro» ο Ορέστης Χαλκιάς, πήραν επίσης εύσημα από ξένους θεατές. Κάποιοι άλλοι, δε, έγραψαν ότι θέλουν να επισκεφθούν ή ακόμη και να μετακομίσουν σε κάποιο ελληνικό νησί, καθώς τα πλάνα των Παξών, που κυριαρχούν στη σειρά, είναι ονειρεμένα!




{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...