Νεκτάριος Κυρκόπουλος: Αποκαλύπτει στην «Espresso» «επίθεση» θρησκευτικού περιεχομένου

H παραγωγή πακιστανικού σίριαλ ζήτησε από το μοντέλο - ηθοποιό να βγάλει τον σταυρό που του είχε δώσει ο γέροντας Γαβριήλ του Αγίου Ορους

Ζήτησαν από τον Νεκτάριο Κυρκόπουλο να βγάλει τον σταυρό που φορούσε στα γυρίσματα πακιστανικού σίριαλ, που θα παιχτεί στο Netflix.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

«Επαθα σοκ!» δηλώνει στην «Espresso» το διεθνούς φήμης μοντέλο και ηθοποιός, συμπληρώνοντας πως αρνήθηκε να τους κάνει τη χάρη και δεν αποχωρίστηκε τελικά τον ξύλινο σταυρό του, που του είχε χαρίσει ο γέροντας Γαβριήλ του Αγίου Ορους.

Το περιστατικό συνέβη στο Ντουμπάι, όπου βρίσκεται ο γοητευτικός Ελληνας τους τελευταίους δύο μήνες. Εκεί, παράλληλα με τα πρότζεκτ που «τρέχει» ως μοντέλο, όπως ένα διαφημιστικό σποτ γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας, στο οποίο έπαιξε πρόσφατα, αποδέχτηκε επίσης δυο προτάσεις να συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές. Η μία είναι πακιστανικής παραγωγής και θα προβληθεί διεθνώς από το Netflix, με τον Νεκτάριο στον ρόλο ενός ψαρά, ενώ στην άλλη, που έχει κι αυτή ανατολίτικο «άρωμα», το μοντέλο δίνει σάρκα και οστά σε έναν Αιγύπτιο προπονητή ποδοσφαίρου.

Ο γέροντας Γαβριήλ στο Αγιο Ορος

Εχθρικοί

Οπως αναφέρει ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος μιλώντας στην «Espresso»: «Μπαίνοντας στα set του γυρίσματος της πακιστανικής σειράς εισέπραξα εξαρχής μια όχι και τόσο ευχάριστη ενέργεια. Το κλίμα θα έλεγα πως ήταν μάλλον εχθρικό. Χωρίς να με καλωσορίσει κάνεις, περάσαμε κατευθείαν στη διαδικασία προετοιμασίας για τη σκηνή.

Οι υπεύθυνοι της παραγωγής και η ενδυματολόγος άρχισαν να με περιεργάζονται από την κορφή έως τα νύχια και ξαφνικά μια κυρία από την παραγωγή μού λέει σε έντονο ύφος: “Αφαίρεσε αμέσως τον σταυρό σου!”». Και συνεχίζει: «Εγώ φυσικά αντέδρασα, λέγοντας πως δεν θα φαίνεται στη σκηνή, αφού ο ήρωάς μου, ο ψαράς, ήταν πολύ βαριά ντυμένος. Εκείνη, όμως, επέμεινε. ‘‘Η παραγωγή είναι διεθνής και δεν θέλουμε τον σταυρό!’’ μου είπε.

Ο επίμαχος σταυρός

Επαθα σοκ! Ο τρόπος της ήταν εριστικός και απότομος. Νόμιζα ότι με δοκίμαζε ο Θεός εκείνη την ώρα. ‘‘Μα, ακριβώς επειδή είναι διεθνής η παραγωγή και δεν απευθύνεται μόνο σε κάποια μουσουλμανική χώρα, όπου ενδεχομένως θα φαινόταν ως πρόκληση, δεν υπάρχει λόγος να αφαιρεθεί. Εχουμε ελευθερία και ανεξιθρησκεία!’’ της απάντησα. Εκείνη επανέλαβε ακόμη μία φορά να βγάλω τον σταυρό και έφυγε από το set. Εγώ, από την πλευρά μου, ντύθηκα, κούμπωσα το ρούχο μέχρι πάνω, ώστε να μη φαίνεται ο σταυρός, και γύρισα τη σκηνή».

Ο συγκεκριμένος ξύλινος σταυρός, που δεν αποχωρίζεται ποτέ ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος, ήρθε στα χέρια του από τον γέροντα Γαβριήλ του Αγίου Ορους, όπου πηγαίνει αρκετά συχνά. «Είχα πάει δύο φορές στο κελί του γέροντα Γαβριήλ και δεν είχα καταφέρει να τον συναντήσω, γιατί προσεύχεται και δεν δέχεται πολλές επισκέψεις, καθώς είναι σε μεγάλη ηλικία και αρκετά καταπονημένος. Ωστόσο την τρίτη φορά που βρέθηκα εκεί κατάφερα, έπειτα από μεγάλη αναμονή, να τον συναντήσω για πέντε λεπτά.

Ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος φορώντας τον ξύλινο σταυρό που του έδωσε ο Αγιορείτης μοναχός

Μου είπε τότε πολύ βαθιά και ουσιαστικά πράγματα, τα οποία, για να καταφέρω να τα ξεκαθαρίσω μέσα μου, πήγα σε άλλον ιερωμένο, που μου εξήγησε τι εννοούσε ο γέροντας Γαβριήλ. Εκείνη την περίοδο ήταν πολύ άρρωστη η μητέρα μου, οπότε η συνάντησή μας είχε για μένα ιδιαίτερα μεγάλη σημασία. Φανταστείτε τη χαρά μου όταν μου έδωσε με τα ίδια του τα χέρια τον ξύλινο σταυρό που είχε την ευλογία του. Δεν τον βγάζω ποτέ. Νιώθω ανασφάλεια όταν δεν τον φοράω…» εξομολογείται το μοντέλο και ηθοποιός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γωγώ Μαστροκώστα: Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Η Γωγώ Μαστροκώστα δίνει μία ακόμα μάχη για τη ζωή της. Πριν μερικά χρόνια είχε νοσήσει σοβαρά αλλά με θεραπείες και δύναμη επανήλθε στην καθημερινότητά της.

Δύσκολες ώρες για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο

Δύσκολες στιγμές βιώνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, καθώς έκανε γνωστό...

Παντρεύτηκαν η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα – Ο μυστικός γάμος στην Αθήνα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TLIFE, η Αθηνά Οικονομάκου...

Κώστας Φραγκολιάς: Ο λόγος που δεν έχει παντρευτεί – «Τέτοιες γυναίκες είναι λίγες»

Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» βρέθηκε το μεσημέρι του...

Στο πλευρό του γιου της στην πρεμιέρα του – Είναι η μαμά Έλληνα πρωταγωνιστή

Η χαμογελαστή κυρία της φωτογραφίας είναι μητέρα του

Αρνήθηκε να παίξει θέμα η Φαίη Σκορδά: «Παρακαλώ πολύ δεν θέλω να συμμετέχουμε σε αυτό»

Η Φαίη Σκορδά κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Παρασκευής αρνήθηκε να παίξει το θέμα με

Eurovision 2026 – Ξέσπασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος: «Η ΕΡΤ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη»

Τη δική του αιχμηρή άποψη για τη φετινή πορεία...

Η νέα ανακοίνωση για τη Σία Κοσιώνη που θα συζητηθεί

Η αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη από τον ΣΚΑΙ προκάλεσε έκπληξη και συζητήθηκε όσο τίποτα τις τελευταίες ημέρες.