Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

«Ο Σκαραβαίος»: Ο δρόμος στο πουθενά

Τι θα δούμε στο «Σκαραβαίο» στο αποψινό επεισόδιο!Μια λαϊκή τραγουδίστρια...

Το Λούβρο της ΑΕΚ: Ανοιξε τις πύλες του ένα από τα...

Ανατριχίλα και δέος! Αυτά είναι τα συναισθήματα που προκαλεί...

Ο μπασκετμπολίστας του Περιστερίου κατηγορείται ότι έδειρε τη σύντροφό του και εξαφανίστηκε

Το άδοξο τέλος του ποδοσφαιριστή Σεμέδο του Ολυμπιακού φαίνεται...

Σεξουαλικά κακοποιημένο το μωράκι οικογένειας Ρομά που μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο της...

Ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία ξεπερνά η φρικιαστική υπόθεση...

Ο Προκοπίου αγόρασε 18.100.000 ευρώ τμήμα από το μυθικό κτήμα του Κοντομηνά στο Πόρτο Χέλι

«Φιλέτο» του Κοντομηνά στα χέρια του Προκοπίου

Στα χέρια του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου πέρασε τμήμα από το μυθικό κτήμα του αείμνηστου επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, στο Πόρτο Χέλι, αντί 18.100.000 ευρώ!

ktima kontomina

Πρόκειται για μια έκταση 380 στρεμμάτων, η οποία αποτελεί το «φιλέτο» του κτήματος, καθώς σε αυτή περιλαμβάνεται και το παραλιακό μέτωπό του. Αν και το ηλεκτρονικό «σφυρί» επρόκειτο να χτυπήσει χθες για το σύνολο της έκτασης στο Σκάλωμα, με επισπεύδουσα τη Eurobank, μέσω οκτώ ταυτόχρονων πλειστηριασμών σε βάρος των εταιριών «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» και «Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων – Οικονομοτεχνικών Μελετών – Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων», συμφερόντων, κατά το παρελθόν, του Δημήτρη Κοντομηνά, τελικά υπήρξε αναστολή για τους δύο πλειστηριασμούς.

kontominas
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Σε αναστολή

Συγκεκριμένα, σε αναστολή τέθηκε ο πλειστηριασμός σε βάρος της «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» για το 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος, έκτασης 114.761 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 927.563 ευρώ, και για το 95% ενός αγροκτήματος έκτασης 122.154 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 549.757 ευρώ. Επιπλέον, σε αναστολή τέθηκαν οι πλειστηριασμοί σε βάρος της «Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων – Οικονομοτεχνικών Μελετών – Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων» για το 5% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας των παραπάνω εκτάσεων, που είχαν τιμές εκκίνησης 48.819 ευρώ και 28.934 ευρώ, αντίστοιχα.

prokopiou
Ο Γιώργος Προκοπίου

Το μοναδικής ομορφιάς «ράντσο» του Δημήτρη Κοντομηνά στην Αργολίδα βρίσκεται απέναντι από την Υδρα και στο παρελθόν είχε βγει προς πώληση μέσω γνωστού μεσιτικού γραφείου με τίμημα 30.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, τα ακίνητα απέχουν περίπου 8,2 χιλιόμετρα από το «Porto Hydra Village», το ομώνυμο ξενοδοχείο, και το «Barceló Hydra Beach», τα οποία αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης. Το κτήμα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, πολυτελείς κατοικίες, χιλιάδες δέντρα, όπως ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές και αμπέλια, μέχρι και ελικοδρόμιο! Επίσης, το ακίνητο διαθέτει κτιριακό συγκρότημα με πολυτελή βίλα, χτισμένο σχεδόν πάνω στην ιδιόκτητη παραλία και, παρόλο που βρίσκεται εντός ζώνης παραλίας και αιγιαλού, λόγω του έτους κατασκευής του (προ του 1955) είναι νόμιμο.

Το παραθαλάσσιο τμήμα καλύπτει έκταση 73.104 τ.μ., ενώ χωρίζεται από το υπόλοιπο που αναπτύσσεται προς το βουνό από την επαρχιακή οδό. Παράλληλα, το κτήμα διαθέτει απόλυτη αυτονομία, με δικές του πηγές νερού και γεωτρήσεις, και είναι πλήρως περιφραγμένο.

ktima kontomina
Αποψη της έκτασης στο Πόρτο Χέλι

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό φάκελο του μεσιτικού γραφείου που παρεχόταν στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, η έκταση περιλαμβάνει τη βίλα του κτήματος, επιφάνειας 260 τετραγωνικών μέτρων με βοηθητικούς χώρους 86 τ.μ., δεύτερη κατοικία επιφάνειας 85 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 43 τ.μ., τρίτη κατοικία επιφάνειας 81 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 191 τ.μ. και ακόμα μία, επιφάνειας 153 τ.μ., με 15 τ.μ. βοηθητικούς χώρους. Συνολικά, τα κτίσματα έχουν εμβαδόν 916 τ.μ., με κάποια εξ αυτών να χρησιμοποιούνται από το προσωπικό και τους εργάτες του κτήματος.

Να σημειωθεί ότι όλες οι κατοικίες είναι πολυτελώς διαμορφωμένες, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και στη διακόσμησή τους, ώστε να ταιριάζουν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον. Ο νέος ιδιοκτήτης του κτήματος έχει κερδίσει τη φήμη του εφοπλιστή που οσφραίνεται τις ευκαιρίες και παίρνει ρίσκα. Εξ ου και ο χαρακτηρισμός «ο Ελληνας με τη σωστή ‘‘μύτη’’» που του έχουν δώσει τα γερμανικά ΜΜΕ!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...