Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Η Ρίτα Γουίλσον τραγούδησε στα ελληνικά στον Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου

Η ατάκα του Χανκς στον Τζο Μπάιντεν και οι εκλεκτοί καλεσμένοι του φιλέλληνα προέδρου των ΗΠΑ

«Μια παρένθεση και μόνο, μέσα στον δικό σου δρόμο, πως θα ήμουνα για σένα δεν φαντάστηκα. Ολα ήτανε μια πλάνη, κι η καρδιά μου θα πεθάνει,  για καρδιά που δεν αξίζει θυσιάστηκα».

  • Από την Βίβιαν Μπενεκου

Με αυτόν τον «ερωτικό ύμνο» που ερμήνευσε το 1971 ο Σταμάτης Κόκοτας, σε στίχους Νίκου Βρεττού και μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου, ταξίδεψε νοερά στην Ελλάδα Αμερικανούς και ομογενείς η σύζυγος του Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον.

leukos oikos1
Η Ρίτα Γουίλσον με το μικρόφωνο στο χέρι

Η Ελληνοαμερικανίδα Ρίτα καθήλωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αλλά και όσους βρέθηκαν στον Λευκό Οίκο για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου, όταν τραγούδησε Κόκοτα, μια ξεχωριστή και απρόβλεπτα ασυνήθιστη μουσική επιλογή για τέτοιου είδους event. Ανέβηκε απαστράπτουσα στη σκηνή και η μελωδία Κόκοτα άρχισε να ταξιδεύει στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου, καθώς η ηθοποιός επέλεξε να ερμηνεύσει για πρώτη φορά δημόσια ένα τραγούδι στα ελληνικά. Εκείνη και ο σύζυγός της, χολιγουντιανός ηθοποιός Τομ Χανκς, λοιπόν, έκλεψαν την παράσταση στη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε ο Τζο… Μπαϊντενόπουλος στον Λευκό Οίκο, εκδήλωση στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Τζον Σαρμπάνης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας Γιώργος Τσούνης, ο Μπομπ Μενέντεζ, ο Αλμπερτ Μπουρλά, και άλλοι Ελληνοαμερικανοί αλλά και φίλοι της Ελλάδας.

leukos oikos2
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Στην είσοδο της προεδρικής κατοικίας μια ορχήστρα έπαιζε ελληνική μουσική και οι αίθουσες είχαν στολιστεί με γαλάζιες ορτανσίες. Δεν έλειψε το ελληνικό φαγητό, τα ντολμαδάκια και ο παραδοσιακός μπακαλιάρος, τα κλαρίνα κι ο χορός υπό το δημώδες άσμα «Πω, πω, πω, Μαρία σ’ αγαπώ»! Ο Μπάιντεν εμφανίστηκε καταχειροκροτούμενος στην αίθουσα μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο αλλά και την αδελφή του Βάλερι, η οποία διατηρεί στενή σχέση με την Ελλάδα! Μάλιστα, η ίδια είχε παρευρεθεί το προηγούμενο βράδυ στο κλειστό δείπνο που είχε διοργανώσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον προεδρικό ξενώνα (Blair House) προς τιμήν της 25ης Μαρτίου.

leukos oikos3
Ο Τζο Μπάιντεν φωτογραφίζεται με ομογενείς

Η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, Τζιλ, δεν ήταν μαζί τους, καθώς βρισκόταν στο Νάσβιλ του Τενεσί, μετά όσα έγιναν στην αιματηρή ένοπλη επίθεση σε δημοτικό σχολείο. «Το ταλέντο σου είναι εκπληκτικό, αλλά το μόνο πράγμα που με ανησυχεί είναι το γούστο σου στους άντρες» είπε ευδιάθετος και με χιούμορ ο Τζο Μπάιντεν απευθυνόμενος στην Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό, ενώ συνέχισε πειράζοντάς την λέγοντας «…είμαι λίγο ανήσυχος, η αδερφή μου η Βάλερι κάθεται δίπλα στον Τομ Χανκς».

leukos oikos kentriki
Ο Τζο Μπάιντεν με τον Τομ Χανκς και τη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον

Στη συνέχεια ο πρόεδρος των ΗΠΑ (που στην ομιλία του αναφέρθηκε ξανά στους στενούς δεσμούς του με την ελληνοαμερικανική κοινότητα) κάλεσε τον Τομ Χανκς να τον συνοδεύσει στη σκηνή, με τον χολιγουντιανό σταρ να παίρνει τη σκυτάλη και να λέει «ναι, δεν είμαι Ελληνας, αλλά είχα την καλή ιδέα να παντρευτώ μια Ελληνίδα»! Ως γνωστόν, οι δυο τους απέκτησαν τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα το 2020. «Ηταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, που με προσκαλέσατε να τραγουδήσω σήμερα στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας» είπε, μεταξύ άλλων, η Ρίτα Γουίλσον μετά την εκπληκτική και συγκινητική ερμηνεία της.

https://vimeo.com/813478853

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...