Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ακήρυχτος πόλεμος εις το όνομα του πατρός από τον Καλλιάνο για όσους...

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η «βεντέτα» που έχει ανοίξει...

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Το προσδόκιμο ζωής μεγάλων αστέρων με βάση το φύλο, την ηλικία και τα… οικονομικά τους

Οι «γριούλες» Μπιγιονσέ και Lady Gaga! Για πόσα χρόνια ακόμα ο Λεονάρντο ντι Κάπριο θα... κυνηγάει μοντέλα

Είναι σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς, που με το ταλέντο τους στο τραγούδι ή την υποκριτική κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη, προσφέροντάς μας μοναδικές στιγμές μέσα από τα τραγούδια ή τις ταινίες τους.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιαννη

Μάλιστα, δεν χρειάζεται να ανησυχεί κάποιος για πόσο καιρό ακόμη θα μπορούμε να τους απολαμβάνουμε, καθώς πρωτοποριακό εργαλείο που δημιούργησε επίσημη στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας υπολόγισε ότι έχουν όλα τα εφόδια για να ζήσουν μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (Office of National Statistics – ONS) της Βρετανίας δημιούργησε ένα διαδικτυακό εργαλείο στην ιστοσελίδα της, με το οποίο μπορεί κάποιος να υπολογίσει το προσδόκιμο ζωής. To «Life expectancy calculator» του ONS ζητάει από τον χρήστη μόνο την ηλικία και το φύλο, αλλά κάνει τους υπολογισμούς του με βάση τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα του περιβάλλοντος στο οποίο μεγάλωσε και ζει, καθώς και την επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης στη χώρα του.

Η βρετανική «Daily Mail» χρησιμοποίησε το διαδικτυακό εργαλείο για να ανακαλύψει το προσδόκιμο ζωής των σταρ. Ο 29χρονος Χάρι Στάιλς, για παράδειγμα, είναι πιθανό να ζήσει μέχρι τα 85 του χρόνια. Ο τραγουδιστής της φετινής επιτυχίας «Watermelon sugar» και πρωταγωνιστής της πολεμικής ταινίας «Dunkirk» είναι κατά 10% πιθανό να ζήσει μέχρι τα 99 έτη, ενώ έχει 7,6% πιθανότητες να φτάσει τα 100 χρόνια.

harry styles
Χάρι Στάιλς

Η βραβευμένη με 11 Grammy, αλλά και με Οσκαρ, Bafta και Golden Globe για το ταλέντο της ως τραγουδίστρια, η 36χρονη Lady Gaga έχει προσδόκιμο ζωής κατά μέσο όρο τα 88 έτη. Παράλληλα, έχει μία στις τέσσερις πιθανότητες να φτάσει τα 96 χρόνια και μία στις 10 (10,2%) πιθανότητες να γίνει αιωνόβια.

ladygaga
Lady Gaga

Τουλάχιστον άλλη τόσο ζωή έχει μπροστά της η 41χρονη πιο βραβευμένη τραγουδίστρια στην ιστορία με 32 Grammy, Μπιγιονσέ. Η ερμηνεύτρια του «CUFF IT» υπολογίστηκε ότι το πιο πιθανό είναι να σβήσει 87 κεράκια σε τούρτα γενεθλίων, ενώ έχει μία στις τέσσερις πιθανότητες να φτάσει τα 96 και είναι 9,3% πιθανό να ζήσει μέχρι τα 100 της χρόνια.

beyonce
Mπιγιονσέ

Ο καρδιοκατακτητής του Χόλιγουντ Λεονάρντο ντι Κάπριο, σύμφωνα με τη μηχανή υπολογισμού του ONS, θα ζήσει κατά μέσο όρο μέχρι τα 84 χρόνια. Ο βραβευμένος με Οσκαρ 48χρονος ηθοποιός έχει σημαντικές πιθανότητες (25%) να φτάσει τα 93 έτη, ενώ είναι 10% πιθανό να ζήσει μέχρι τα 97 και 4,6% πιθανό μέχρι τα 100 έτη.

nticaprio
Λεονάρντο ντι Κάπριο

«Τόσο νέα»

Απάντηση στο ερώτημα που απασχολεί τα βρετανικά ταμπλόιντ, «πώς είναι δυνατόν η Τζένιφερ Λόπεζ να μοιάζει τόσο νέα στα 53 της χρόνια;», μπορεί να δώσει η βρετανική στατιστική υπηρεσία. Με βάση το προσδόκιμο ζωής που υπολόγισε, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για την JLo για να γεράσει. Κατά μέσο όρο θα φτάσει τα 87 έτη, ενώ έχει μία στις τέσσερις πιθανότητες να ζήσει μέχρι τα 95 και μία στις 10 μέχρι τα 99.

jlo
Τζένιφερ Λόπεζ

Η 73χρονη Μέριλ Στριπ, που κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Οσκαρ, καθώς ήταν υποψήφια για το χρυσό αγαλματίδιο 21 φορές, θα έχει πολλές ακόμη ευκαιρίες για να αυξήσει το ρεκόρ της. Υπολογίστηκε ότι το πιο πιθανό είναι να ζήσει μέχρι τα 88 χρόνια, ενώ έχει μία στις τέσσερις πιθανότητες να φτάσει τα 94 και μία στις δέκα τα 98.

strip
Μέριλ Στριπ

Ο Κόλιν Φερθ, που στα 62 του χρόνια έχει κερδίσει ως ηθοποιός ένα Οσκαρ, δύο Bafta και ένα Golden Globe, υπολογίστηκε ότι έχει προσδόκιμο ζωής κατά μέσο όρο τα 85 έτη. Ωστόσο, έχει μία στις τέσσερις πιθανότητες να φτάσει τα 92 και μία στις 10 τα 96 χρόνια.

kolin
Κόλιν Φερθ

Ο 73χρονος Λάιονελ Ρίτσι, που έχει κερδίσει τέσσερα βραβεία Grammy και ένα Οσκαρ, έχει αξιοσημείωτες πιθανότητες να πλησιάσει τα 100 χρόνια ζωής. Το προσδόκιμο του τραγουδιστή, που έγινε διάσημος παγκοσμίως τη δεκαετία του ’80 με το τραγούδι «All night long», σύμφωνα με το ONS, είναι κατά μέσο όρο τα 86 χρόνια. Εχει, δε, 25% πιθανότητες να ζήσει μέχρι τα 92 και 10% να πατήσει τα 96.

richie
Λάιονελ Ρίτσι

Η 25χρονη Κάιλι Τζένερ, με περιουσία που αγγίζει το 1.000.000.000 ευρώ, που ομορφαίνει τη ζωή πολλών με τα προϊόντα ομορφιάς της εταιρίας της, είναι πολύ πιθανό να ζήσει μέχρι τα 88 της χρόνια, σύμφωνα με τη διαδικτυακή μηχανή υπολογισμού του βρετανικού Office of National Statistics (ONS). Εχει, δε, μία στις τέσσερις πιθανότητες να ζήσει μέχρι τα 97 και μία στις 10 πιθανότητες μέχρι τα 101, ενώ είναι 12,7% πιθανό να φτάσει τα 100.

tzener
Κάιλι Τζένερ

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...