Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια από τη μέρα που ο Μίκαελ Σουμάχερ χτύπησε κάνοντας σκι στις Αλπεις

Η σύζυγός του στέκεται «βράχος», κρατώντας μακριά όλους όσους θεωρεί... ενοχλητικούς

Εχουν περάσει περισσότερα από εννέα χρόνια από το φρικτό ατύχημα που είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Αλπεις κάνοντας σκι και ελάχιστοι γνωρίζουν τον… γολγοθά που ανεβαίνει. Η οικογένειά του κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό την κατάσταση υγείας του θρυλικού οδηγού της Φόρμουλα 1, ο οποίος δίνει τον δυσκολότερο αγώνα της ζωής του, αυτόν για την επιβίωσή του.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Το τελευταίο διάστημα άνοιξε νέος κύκλος συζήτησης με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Drive to Survive» του Netflix, που έφερε στο φως αδημοσίευτες φωτογραφίες του Γερμανού με την κόρη του Τζίνα και τον Μαξ Φερστάπεν απ’ όταν ήταν παιδιά. «Οι δύο οικογένειες κάναμε μαζί διακοπές όταν ήμασταν μικροί. Οι αναμνήσεις αυτές θα είναι πάντα μαζί μου» δήλωσε σχετικά ο Ολλανδός πιλότος της RedBull, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, γράφει τη δική του ιστορία στο σπορ, έχοντας κατακτήσει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα (2021, 2022). Εξυπακούεται πως δεν έδωσε ουδεμία πληροφορία για τον «Σούμι».

Με τη σύζυγό του Κορίνα

Η σύζυγος του Μίκαελ, Κορίνα, στέκεται «βράχος» και λειτουργεί ως «ασπίδα προστασίας», ελέγχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. «Η Κορίνα αποφασίζει ποιος θα επισκέπτεται τον Μίκαελ» είχε τονίσει παλαιότερα ο πρώην δοκιμαστής οδηγός της Ferrari Λούκα Μπαντοέρ, που ανήκει στον κλειστό κύκλο των ανθρώπων και έχουν έρθει σε επαφή μαζί του. Εκτός από τα μέλη της οικογένειάς του, τακτικά τον επισκέπτονται η Σαμπίν Κεμ, η οποία ήταν το «δεξί χέρι» του Γερμανού, αλλά και ο πρώην διευθυντής της Ferrari, Ζαν Τοντ, που δήλωσε πρόσφατα πως «οι άνθρωποι ρωτούν τόσα πολλά για τον Μίκαελ.

Επισκέψεις

Οι οπαδοί πρέπει να ξέρουν ότι είναι στα καλύτερα χέρια. Στην καλύτερη κατάσταση που μπορεί να είναι και να περιβάλλεται από ανθρώπους που τον αγαπούν» ενώ έχει ισχυριστεί πως έχουν παρακολουθήσει μαζί και Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1, δίχως να γνωστοποιεί υπό ποιες συνθήκες. Επίσης, τον έχουν συναντήσει ο μηχανικός Ρος Μπρον με τον άλλοτε πρόεδρο της Scuderia Λούκα ντι Μοντετζέμολο. Αντίθετα, στη «μαύρη λίστα» φέρεται πως είναι το όνομα του μάνατζερ του Γερμανού Βίλι Βέμπερ, διότι, όπως ισχυρίζεται, «φοβούνται μην πω την αλήθεια στον κόσμο», ενώ σε απόσταση κρατείται και ο Εντι Τζόρνταν, πρώην ιδιοκτήτης ομάδας μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Εχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια τώρα και η Κορίνα δεν μπορεί να πάει σε ένα πάρτι, να βγει για μεσημεριανό γεύμα, να κάνει το ένα ή το άλλο, είναι σαν φυλακισμένη» τόνισε χαρακτηριστικά στο OLBG, προσθέτοντας πως «είναι ένα υπέροχο κορίτσι και την ήξερα όταν τον παντρεύτηκε. Εκανα μια προσπάθεια να πάω να δω τον Mίκαελ αλλά εκείνη αρνήθηκε, και δικαίως».

Κάνοντας σκι στις χιονισμένες Αλπεις

Κατά καιρούς, άλλωστε, έχουν διαρρεύσει στον Τύπο πληροφορίες για την κατάσταση του θρυλικού οδηγού, που δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια. Οπως εκείνες του γερμανικού περιοδικού «Die Bunte», που ανέφεραν το 2015 πως ο Μίκαελ περπατούσε ξανά και αργότερα αποζημίωσε με 50.000 ευρώ την οικογένεια του Γερμανού. Επίσης, το 2016 οικογενειακός φίλος τράβηξε κρυφά φωτογραφίες του και προσπάθησε να τις πουλήσει στον Τύπο έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού (πάνω από 1.000.000 ευρώ). Ο ιατρικός φάκελος του «Σούμι», που υπέστη σοβαρότατες βλάβες στον εγκέφαλο από τη μοιραία πτώση, παραμένει απόρρητος. Εδώ και χρόνια λέγεται πως θα υποβαλλόταν σε μια πρωτοποριακή επέμβαση μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων, που θα του «αναγεννούσε» το νευρικό σύστημα.

Εξάλλου, όπως είχαν αφήσει να διαρρεύσει από την Ιταλία, η καταπόνηση του οργανισμού του και το γεγονός πως παραμένει κλινήρης για μεγάλο χρονικό διάστημα του προκάλεσαν, μεταξύ άλλων, ατροφία μυών και οστεοπόρωση. Βέβαια, υπήρχαν και γλώσσες από την ιατρική κοινότητα, που ανέφεραν πως γίνονται «πειράματα» με τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθεί ομάδα 15 νοσηλευτών και γιατρών όλο το 24ωρο, με την ιατρική περίθαλψή του να ξεπερνάει τις 135.000 ευρώ την εβδομάδα! Η οικογένειά του 54χρονου πια Μίκαελ έχει βγάλει στο… σφυρί περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της περίθαλψής του. Οπως το ιδιωτικό αεροσκάφος του Γερμανού, που απέφερε 29.000.000 ευρώ, και την εξοχική κατοικία στη Νορβηγία, που πωλήθηκε αντί περίπου 2.300.000 ευρώ, ενώ φημολογείται πως έχει βρεθεί αγοραστής και για την έπαυλη στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου εγκαταστάθηκε από τον πρώτο καιρό (μετά το εξάμηνο τεχνικό κώμα) του ατυχήματός του.

Σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα

Δημοσιεύματα από τη Γερμανία και την Ισπανία υποστηρίζουν πως η οικογένεια μετακομίζει στη Μαγιόρκα και τη «Βίλα Γιασμίν», αξίας περίπου 30.000.000 ευρώ, που ανήκε στο παρελθόν στον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ. Μάλιστα, θα μετατραπεί σε μια υπερσύγχρονη νοσοκομειακή μονάδα για να υποδεχθεί τον «Σούμι», ενώ, μεταξύ άλλων, διαθέτει δύο πισίνες, γυμναστήριο και ελικοδρόμιο. Στην ίδια περιοχή, η κόρη του Τζίνα διαθέτει το δικό της ράντσο, στο οποίο εκτρέφει άλογα ιππασίας. Το βασικό όμως ερώτημα εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο: Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Μίκαελ Σουμάχερ;

Ας αρκεστούμε στα όσα είχε πει η σύζυγός του Κορίνα στο ντοκιμαντέρ «Σουμάχερ» του Netflix με δάκρυα στα μάτια: «Ο Μίκαελ είναι εδώ. Διαφορετικός αλλά παρών και αυτό μας δίνει δύναμη. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον κάνουμε καλύτερα και να βεβαιωθούμε ότι νιώθει άνετα. Και απλά να τον κάνουμε να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας», ευελπιστώντας να γίνει πράξη η επιθυμία του γιου του Μικ Σουμάχερ, που είχε δηλώσει «θα παρατούσα τα πάντα για μία μόνο ευκαιρία να μιλήσω με τον πατέρα μου για F1».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...