Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Παγκόσμιο» Πάσχα για την τέως βασιλική οικογένεια

Πρώτες γιορτές χωρίς τον Κωνσταντίνο

Αρκετοί αναρωτήθηκαν τις ημέρες του αγίου Πάσχα γιατί τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος, στο πρώτο Πάσχα μετά τον πρόσφατο χαμό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επέλεξαν να βρεθούν σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη και όχι όλοι μαζί!

Η τέως βασίλισσα και χήρα Αννα Μαρία, ο γιος της, πρίγκιπας Φίλιππος, και η νύφη της, πριγκίπισσα Νίνα Φλορ, παρακολούθησαν την ακολουθία του Επιταφίου σε εκκλησία στον Αδάμαντα Μήλου μαζί με τον απλό κόσμο και τους πιστούς, που εξεπλάγησαν με την παρουσία τους αλλά έδωσαν κουράγιο και απηύθυναν τρυφερά λόγια συμπαράστασης στην τέως βασίλισσα. Μαζί τους ήταν και η φίλη της οικογένειας Ελένη Νικολέλη, ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Χαρτόπολις, η οποία γνωστοποίησε την παρουσία τους ανεβάζοντας φωτογραφίες στα social media.

anna maria filippos
Η Αννα Μαρία με τον Φίλιππο και τη Νίνα Φλορ στη Μήλο

Πιο έντονη παρουσία στα social media είχε ο πρίγκιπας Παύλος, ο οποίος, συνοδευόμενος από τους γιους του Κωνσταντίνο Αλέξιο, Αχιλλέα Ανδρέα, Οδυσσέα Κίμωνα και Αριστείδη Σταύρο, παρακολούθησε την ακολουθία του Επιταφίου στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σάουθαμπτον της Νέας Υόρκης.

gios prigkipa pavlou
Ενα από τα παιδιά του Παύλου σηκώνει τον Επιτάφιο

Μάλιστα τα εγγόνια του μακαρίτη Κωνσταντίνου σήκωσαν τον Επιτάφιο, ενώ η Μαρία Ολυμπία πήρε τη σκυτάλη των αναρτήσεων και ανέβασε στο Instagram φωτογραφίες από το πασχαλινό τραπέζι στη βίλα της οικογένειας στα Χάμπτονς!

prigkipas pavlos
Πρόποση του πρίγκιπα Παύλου στο οικογενειακό τραπέζι στη Νέα Υόρκη

Ντεμπούτο

Αρκετοί χρήστες των social media αναρωτήθηκαν πού είναι ο πρίγκιπας Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ, μια και δεν ήταν ούτε στο πλευρό της μητέρας του στη Μήλο ούτε με τον Παύλο στη Νέα Υόρκη! Η απάντηση βρίσκεται στη… φωτογραφική μηχανή του Νικόλαου, αφού μετά τις εκθέσεις του στην Ντόχα, στην Κοπεγχάγη και την Αυστραλία παρουσίασε τη Μεγάλη Παρασκευή 19 νέα έργα του στο πλαίσιο της έκθεσης του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου στο Σικάγο, αποτυπώνοντας την ισχυρή σχέση της Ελλάδας με τη φύση και τα στοιχεία της, όπως η ελιά, τα αμπέλια και η θάλασσα.

prigkipas nikolaos
O πρίγκιπας Νικόλαος στα εγκαίνια της έκθεσής του στο Σικάγο

Η έκθεση στο Navy Pier’s Festival Hall, με έργα του σε τεχνοτροπία από μάρμαρο, σηματοδότησε και το ντεμπούτο του στην Expo Chicago, που διοργανώθηκε από τις 13 έως τις 16 Απριλίου και στην οποία έγινε και η πρεμιέρα του Together, μιας καθηλωτικής σκηνής από φωτιζόμενα ελαιόδεντρα σε φυσικό μέγεθος, συνοδευόμενα από ήχους της ελληνικής φύσης, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στη London Design Biennale το 2021.

Μάλιστα η Μαριλένα Κουτσούκου, επιμελήτρια της έκθεσης «Resilience» και αγαπημένη φίλη του Νικόλαου και της Τατιάνα Μπλάτνικ, αποθέωσε τον καλλιτέχνη πρίγκιπα αναφέροντας: «Ως καλλιτέχνης, ο πρίγκιπας Νικόλαος έλκεται πάντα από τους ανοιχτούς χώρους και η φύση υπήρξε αναπόσπαστο θέμα στο έργο του. Με αυτή την έκθεση στρέφει τον φακό του στην ελληνική γη. Οπως ένας αρχαιολόγος που κάνει σχολαστική ανασκαφή, καταγράφει και βγάζει συμπεράσματα, επιχειρεί να αποδομήσει και να διερευνήσει τη συλλογική μας εμπειρία με μια νέα κανονικότητα, μια κοινή πεποίθηση ότι πρέπει να αφήσουμε τις περασμένες μας συνήθειες και να βρούμε τρόπους να γιορτάσουμε και να προστατεύσουμε τη φύση και τελικά τον εαυτό μας».

Το κεντρικό κομμάτι της έκθεσης «Resilience» αποτέλεσε ένα φωτογραφικό ψηφιδωτό με τίτλο «Sea Cred», το οποίο δημιούργησε ο πρίγκιπας Νικόλαος σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση Parley for the Oceans, για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την πλαστική ρύπανση των ωκεανών και των σωμάτων μας. Το έργο τέχνης χωρίζεται και εκτυπώνεται σε 272 πιστωτικές κάρτες από Parley Ocean Plastic®, ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα ωκεανών. Η Μπλάτνικ ανέβασε στόρι από την έκθεση στο Instagram (κάτι που έκανε και ο αδερφός του, πρίγκιπας Παύλος) καμαρώνοντας για την εικαστική πλευρά του συζύγου της!

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...