Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Δύσκολες στιγμές για τους Βρετανούς: Η στέψη του Καρόλου θα κοστίσει 100.000.000 λίρες

Σταιμα!

Η Βρετανία ζει στον ρυθμό της μεγαλοπρεπούς στέψης του Καρόλου, που θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, όμως οι αποκαλύψεις για το κόστος της δεν έχουν τελειωμό!

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Daily Mail», η επιτροπή Operation Golden Orb που έχει αναλάβει τον προγραμματισμό και τη διαχείριση της τελετής εκτιμά πως το βασιλικό event που θα συγκεντρώσει πλήθος γαλαζοαίματων και επισήμων (οι παρευρισκόμενοι θα είναι 2.000) θα στοιχίσει περίπου 100.000.000 λίρες.

the coronation carolos

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ, το 1953, στοίχισε 1.500.000 λίρες, παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση της Βρετανίας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο! Να σημειωθεί -για τους λάτρεις των αριθμών- ότι το 1.500.000 λίρες της στέψης της Λίλιμπετ αντιστοιχεί σήμερα σε 50.000.000 λόγω της αύξησης του πληθωρισμού.

Μεγαλειώδης τελετή

Μέσα σε όλα αυτά, οι δηλώσεις του Cabinet Office Minister Ολιβερ Ντάουντεν «η κυβέρνηση πληρώνει από πάντα τις βασιλικές στέψεις και ο βασιλιάς είναι αρχηγός του κράτους και πρέπει να τον τιμήσουμε! Είναι μια πανέμορφη στιγμή της Ιστορίας μας και ο κόσμος δεν θέλει να δει μία φτηνιάρικη τελετή, αλλά κάτι μεγαλειώδες» ρίχνουν νερό στον μύλο της οργής εκείνων των Βρετανών που δεν θέλουν τα χρήματα του κράτους να πηγαίνουν «στα σόου του Παλατιού»!

the coronation carolos1

Η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει πάντως να πάρει πίσω το κόστος της στέψης μέσω της αύξησης των τουριστών! Η αργία του Σαββατοκύριακου λόγω της στέψης εκτιμάται πως θα κοστίσει στην κυβέρνηση πάνω από 2 δισεκατομμύρια λίρες, αλλά με την έκτακτη επέκταση του επιτρεπόμενου ωραρίου για τις παμπ το βράδυ της Κυριακής, η βρετανική οικονομία αναμένεται να εισπράξει περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες σε έσοδα.

Το βασιλικο ζευγος και η… Εurovision

Μπορεί Κάρολος και Καμίλα να μετρούν αντίστροφα για την πιο μεγάλη ημέρα της κοινής και πολυτάραχης ζωής τους (με τους οικογενειακούς πονοκεφάλους λόγω Χάρι – Μέγκαν και τα πρωτόκολλα), όμως έχουν και μουσικές ανησυχίες! Οπως έγινε γνωστό από την ελληνική σελίδα του OGAE, το βασιλικό ζευγάρι θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της σκηνής της Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ με αφορμή τη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο έπειτα από 25 χρόνια!

the coronation carolos3

Υπενθυμίζεται ότι ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την τελετή στέψης του Καρόλου! Σύμφωνα με τη σελίδα του OGAE, Κάρολος και Καμίλα θα ξεναγηθούν στην M&S Bank Arena που θα φιλοξενήσει τον φετινό διαγωνισμό, ενώ θα συναντηθούν με τον γενικό διευθυντή του BBC Τιμ Ντέιβι, τη διευθύντρια περιεχομένου του BBC Σάρλοτ Μουρ και τον εκτελεστικό διευθυντή της βασικής ομάδας που έχει αναλάβει τον διαγωνισμό, του BBC Eurovision 2023, Μάρτιν Γκριν.

Επίσης θα τα πουν και με τους παρουσιαστές Τζούλια Σανίνα, Χάνα Γουάντιχαμ, Σκοτ Μιλς και Ρίλαν Κλαρκ, αλλά και την εκπρόσωπο της χώρας στον διαγωνισμό!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...