Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Mοναχικός πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο

Χωρίς κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο πλευρό του...

Η Ήβη Αδάμου αποκαλύπτει: «Ο Μιχάλης Κουινέλης ήταν η πρώτη μου σχέση»

Η Ήβη Αδάμου παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Γιώργος Αγγελόπουλος – Δήμητρα Βαμβακούση: Ταξίδι στη Σκιάθο

Η Δήμητρα Βαμβακούση και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν ένα...

Η πιο δύσκολη επέτειος γάμου για Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Την πιο δύσκολη επέτειο γάμου της ζωής τους γιόρτασαν...

Eurovision 2023: Την ώρα που οι τηλεθεατές έδιναν το 12άρι τους στην Κύπρο η ΕΡΤ «σέρβιρε» ένα ξεγυρισμένο 4

Ντροπή!

Αηδίασε το ελληνικό κοινό με την ΕΡΤ! Δεύτερη, αλλά πολύ σημαντικότερη ξεφτίλα επιφύλασσε η δημόσια τηλεόραση για την Ελλάδα κατά τη διεξαγωγή της φετινής Eurovision στο Λίβερπουλ.

Μετά το φιάσκο της επιλογής του τραγουδιού του 16χρονου Βίκτωρα Βερνίκου, το οποίο ενώ χρυσοπληρώθηκε έμεινε εκτός τελικού, ο Ελληνισμός είχε την εξαιρετική συμμετοχή της Κύπρου για να ελπίζει στη Εurovision το σαββατόβραδο της 13ης Μαΐου.

Εκεί, λοιπόν, εκτυλίχθηκε η μεγαλύτερη ξεφτίλα της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης τις τελευταίες δεκαετίες. Ενώ οι Ελληνες τηλεθεατές είχαν ψηφίσει όπως ήταν επόμενο την Κύπρο, με συντριπτική, μάλιστα, πλειοψηφία, ώστε να πάρει το 12άρι από την Ελλάδα, η κρατική τηλεόραση έδωσε στην Κύπρο μόλις 4 βαθμούς! Η Κύπρος με το «Break a Broken Heart» που ερμήνευσε ο Andrew Lambrou απείχε μόλις 3 βαθμούς από την είσοδο στη 10άδα, αλλά παρέμεινε στη 12η θέση γιατί η ελληνική επιτροπή… έβγαλε τα μάτια της με τα χέρια της. Η κατακραυγή στο twitter από επωνύμους και μη ήταν πρωτοφανής. Το θέμα σχολιάστηκε αρνητικά και στην κυπριακή τηλεόραση, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση του γνωστού παρουσιαστή Τάσου Τρύφωνος. «Τι ξεφτίλα η ελληνική επιτροπή! Ντροπή» έγραψε ο Κύπριος παρουσιαστής και συμπλήρωσε: «Κρίμα».

2302 TASOS TRIFONOS 4102022
Τάσος Τρύφωνος

Έξαλλη έγινε και η Ρούλα Κορομηλά, που έγραψε στα social media: «Να χαιρόμαστε τις επιτροπές μας. Ποιοι είναι, άραγε, αυτοί που ψηφίζουν; Ολα λάθος μια ζωή». Τα γεγονότα της Eurovision απασχόλησαν τη Ναταλία Γερμανού και το «Καλύτερα δε γίνεται!», με την παρουσιάστρια να αποκαλύπτει την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ελληνικής επιτροπής της Eurovision Νίκο Νικολακόπουλο. «Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με μέλη της ελληνικής επιτροπής. Εγώ μίλησα με τον πρόεδρο, τον Νίκο Νικολακόπουλο, υπάρχει μία κοινή γραμμή να μη βγουν δημόσια να μιλήσουν και να δικαιολογήσουν. Ο καθένας έδωσε διαφορετικό βαθμό και από το σύνολο προέκυψε το 4άρι» ανέφερε η παρουσιάστρια.

roula koromila654
Ρούλα Κορομηλά

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος δεν άντεξε και ξέσπασε στον αέρα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι!»: «Το 4άρι στην Κύπρο είναι άδικο και ιδιαίτερα όταν δίνουν 12άρι στο Βέλγιο. Ο Andrew είναι φωνάρα, με ένα κομμάτι πιασάρικο και απλά ντυμένος, όχι καρναβάλι. Μπράβο στον κόσμο που έδωσε 12άρι. Εχουμε συνηθίσει να δίνουμε εμείς 12άρι στην Κύπρο και η Κύπρος 12άρι σε εμάς. Δεν το κάνουμε μόνο εμείς. Το κάνουν οι Σκανδιναβοί μεταξύ τους.

andreas mikroutsikos 1
Ανδρέας Μικρούτσικος

Μ’ αυτή την ψήφο η ΕΡΤ συνεχίζει τη λαθολογία. Ημαρτον! Στην ΕΡΤ η σκιά του Victor βαραίνει, το έχετε καταστρέψει το παιδί. Είναι ακραιφνώς δική σας επιλογή». Από την άλλη, ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε στην εκπομπή «Δύο στη 1» μετά την κατακραυγή: «Εχει γίνει ντόρος για το 4άρι που έδωσε η ελληνική επιτροπή στην Κύπρο και όχι άδικα. Γιατί με την Κύπρο έχουμε πάντοτε μια πολύ καλή σχέση και αλληλοψηφιζόμαστε, και πολλές φορές αλληλοψηφιζόμαστε με αποτέλεσμα να μας γιουχάρουν τα στάδια. Δεν ξέρω τι άξιζε και τι δεν άξιζε. Πάντως, η σχέση μας με την Κύπρο είναι αδιαμφισβήτητη, όπως όλες οι σχέσεις, και δεν κρέμονται οι σχέσεις δύο χωρών από μία ψηφοφορία σε μια επιτροπή. Επίσης, θέλω να πω, επειδή ανακατεύτηκε το όνομά μου, εγώ δεν ήμουν στην επιτροπή και το τονίζω ότι δεν συμμετείχα σε αυτή την επιτροπή».

Η αγάπη της Σουηδέζας νικήτριας της Eurovision για τη χώρα μας

Η καλύτερη διαφήμιση για τον τουρισμό της χώρας μας από τη φετινή νικήτρια της Eurovision 2023! Η όμορφη Loreen από τη Σουηδία αγαπά την ελληνική φέτα και θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα!

souidia
Η νικήτρια του διαγωνισμού για το 2023

Η Loreen μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και θυμήθηκε τη συνάντηση που είχε με την Ελενα Παπαρίζου, η οποία και αυτή είναι παιδί μεταναστών κι έζησε στη Σουηδία, και έφερε και την κούπα της νίκης στην Ελλάδα με το τραγούδι «My Number One» το 2005 στον ίδιο μουσικό διαγωνισμό.

«Ακέραιη γυναίκα»

«Εχω συναντήσει την Ελενα Παπαρίζου στη Σουηδία, αλλά πολύ καιρό πριν. Θυμάμαι, όμως, ότι ήταν μία πολύ ακέραιη και δυναμική γυναίκα, ξέρεις, μου αρέσουν αυτοί οι άνθρωποι» σχολίασε. Οσο για την αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα, είπε: «Αγαπώ την Ελλάδα, μπορεί να έρθω στη χώρα σας για διακοπές μετά τον διαγωνισμό». H Loreen, που έχει μιλήσει πολλές φορές δημόσια για την αγάπη της για την ελληνική φέτα, απευθύνθηκε στο ελληνικό κοινό και είπε: «Στο Λίβερπουλ, για χάρη της φέτας θα τα δώσω όλα. Σας αγαπώ».

Σε άλλη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στην εκπομπή «Super Κατερίνα», η Σουηδέζα έκανε και πάλι ειδική μνεία στη φέτα, το ελληνικότατο γαλακτοκομικό προϊόν: «Αγαπώ τη φέτα, το ψυγείο είναι γεμάτο φέτα. Σας το υπόσχομαι, ήμουν από την Ελλάδα στην προηγούμενη ζωή μου. Νομίζω ότι είμαι Ελληνίδα, μάλλον δεν μου το ‘χει πει η μητέρα μου… Ισως είμαι Ελληνίδα!»

keit midleton2

Η Κέιτ Μίντλετον άνοιξε την αυλαία

Μια εμφάνιση-έκπληξη έκανε στον τελικό της Eurovision 2023 και η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον. Η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ άνοιξε με εντυπωσιακό τρόπο τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με μια ερμηνεία στο πιάνο, σε ένα αφιέρωμα στην Ουκρανία. Η Κέιτ εξέπληξε το παγκόσμιο ακροατήριο, που υπολογίζεται σε 160.000.000, καθώς έπαιξε πιάνο μαζί με τους περσινούς νικητές της Ουκρανίας, την Kalush Orchestra.

keit midleton

Η «Υψηλή πτήση» του τελικού

Πώς τα πήγε, όμως, η Eurovision σε τηλεθέαση; Στο γενικό σύνολο, ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2023 σημείωσε μέσο όρο 35,2%, με τα ποσοστά να ανεβαίνουν στο 48,9% στο μισάωρο 1.30-2.00.Οσον αφορά το δυναμικό κοινό, ο μέσος όρος του τελικού της Eurovision 2023 ήταν 36,8%, με το υψηλότερο ποσοστό (46,5%) να καταγράφεται στο ίδιο μισάωρο (1.30-2.00).

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...