Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Ο Λαζόπουλος διέψευσε το «Πρωινό» για την αιτία που βρέθηκε στο Υγεία

Ο Λάκης Λαζόπουλος συναντήθηκε με... το κούφωμα της πόρτας...

Η «Βίλα Ελενα» των κατασκόπων

Κατάσκοποι της Ρωσίας φέρεται ότι ήταν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείου...

Οι άνθρωποι στο Εκουαδόρ που γεννήθηκαν νάνοι ζουν περισσότερα χρόνια και αρρωσταίνουν...

Μια σπάνια μορφή νανισμού μπορεί να κρύβει το μυστικό...

Εκλογές 2023: Βεργής για το Γκίνες – Πήρε μία ψήφο σε όλη την Ελλάδα!

Ο ίδιος ψήφισε Μητσοτάκη και αναζητά αυτόν που τον σταύρωσε για να τον κεράσει

Ούτε την ψήφο του δεν είδε, κυριολεκτικά, ο Δημοσθένης Βεργής στις εκλογές, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος από το 2019.

Ο ιδρυτής του κόμματος Ελληνες Οικολόγοι παραδέχτηκε χθες ότι δεν ψήφισε ούτε τον εαυτό του, όπως άλλωστε και η συνυποψήφια Μολδαβή σύζυγός του Σβετλάνα Λισαγκόρ – Βεργή. Συμμετείχαν στις εκλογές καταβάλλοντας από 150 ευρώ ο ίδιος και η σύζυγός του για να είναι υποψήφιοι στην Α’ Αθηνών, αλλά δεν ψήφισαν τον εαυτό τους!

vergis dimosthenis1

Οπως εξήγησε στην «Espresso» ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνες Οικολόγοι, που χρονολογείται από το 1986, δεν τύπωσαν ψηφοδέλτια για οικολογικούς λόγους και για τον λόγο αυτό δεν ψηφίστηκαν. «Εγώ έκανα μία πραγματική οικολογική διαμαρτυρία. Διαμαρτύρομαι. Δεν βάζω ψηφοδέλτιο για να μην κάνω ρύπανση στο περιβάλλον» μας είπε.

Πάντως, το κόμμα του ψήφισε ένας άγνωστος ψηφοφόρος του, στον οποίο απευθύνει ανοικτή πρόσκληση να εμφανιστεί για να τον κεράσει. Σύμφωνα με την εκλογική διαδικασία, αν υπάρχει ανακηρυγμένο κόμμα αλλά δεν βρίσκει ο ψηφοφόρος ψηφοδέλτια, μπορεί να γράψει σε ένα λευκό ψηφοδέλτιο τα ονόματα του υποψηφίου και του κόμματος και θεωρείται έγκυρο.

«Είμαι… ευχαριστημένος»

«Δεν τύπωσα ψηφοδέλτιο. Ομως κάποιος πήρε από τα ψηφοδέλτια που δίνει το Δημόσιο ένα λευκό. Βάσει του νόμου, αν δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο ανακηρυγμένου ως υποψηφίου από τον Αρειο Πάγο, έχει δικαίωμα να βάλει Δημοσθένης Βεργής – Ελληνες Οικολόγοι. Κάποιος το έκανε, αφού δεν είχα ψηφοδέλτιο. Ας είναι καλά! Πείτε του να έρθει να τον κεράσω» μας είπε ο κ. Βεργής.

Μάλιστα, ο εκκεντρικός πολιτικός εμφανίζεται ευχαριστημένος, καθώς στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2019 δεν είχε λάβει ούτε μία ψήφο. «Το 2019, στις εκλογές που βγήκε ο Μητσοτάκης, δεν πήρα ούτε μία ψήφο. Το 2023 πήρα μία ψήφο. Θρίαμβος» παρατηρεί, εμφανώς ευχαριστημένος για τον πιστό του ψηφοφόρο. Ο ίδιος αποκάλυψε στην εφημερίδα μας πως ψήφισε Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο πιο σώφρων πολιτικός για να βγάλει τη χώρα από τη φτώχεια είναι ο Μητσοτάκης» υποστήριξε, ενώ «σταύρωσε» τη Φωτεινή Πιπιλή και τον Ομηρο Τσάπαλο από τους υποψηφίους στην Α’ Αθηνών.

vergis dimosthenis
Με τη σύζυγό του Σβετλάνα Λισαγκόρ – Βεργή

Στη συνομιλία μας ο Δημοσθένης Βεργής θυμήθηκε και τη δικαστική του περιπέτεια για υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 8.000.000 ευρώ. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον είχε καταδικάσει το 2014 σε κάθειρξη 37,5 ετών, χωρίς αναστολή, και οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου παρέμεινε σχεδόν τρία χρόνια, μέχρι την αποφυλάκισή του τον Απρίλιο του 2017, χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Οπως μας είπε, τελικά αθωώθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μάλιστα… υμνεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί με βάση νόμο που ψήφισε, απαλλάσσονται κατηγορούμενοι ως καταπατητές. «Οσο για τη φυλακή που μπήκα, το ήθελα. Ηθελα να δω πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι. Ημουν με τον Τσοχατζόπουλο. Κατάφερε τώρα ο Μητσοτάκης μέσω του υπουργού Περιβάλλοντος και έκανε έναν νόμο που έσωσε πολλούς ανθρώπους από τη δασική υπηρεσία» αναφέρει στην «Espresso» ο Δημοσθένης Βεργής, ο οποίος, κλείνοντας, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το εξής: «Να με κάνει υπουργό Περιβάλλοντος για να αποκτήσει η χώρα επιτέλους οικολογική συνείδηση».
{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...