Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

6η Elafonisos Eco Week: Στα εγκαίνια ο πρίγκιπας του Μονακό χωρίς τη Σαρλίν

Πράσινος και... Ελληνας Αλβέρτος

Στα εγκαίνια της 6ης Elafonisos Eco Week, που διοργανώνει ο Οικολογικός Σύλλογος Ελαφονήσου, βρέθηκε ως επίτιμος προσκεκλημένος ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό!

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Μετά το θρυλικό Grand Prix στο πριγκιπάτο και το γκαλά για τα βραβεία Maria Callas Monaco Gala & Awards, όπου έδωσε το «παρών» με τη σύζυγό του Σαρλίν, καθώς όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία της βραδιάς στο «Hotel de Paris» δόθηκαν στο ίδρυμα της πριγκίπισσας, ο Αλβέρτος, που λατρεύει την Ελλάδα και τα νησιά της, πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στη χώρα μας, συνοδευόμενος από τον φίλο του και νέο πρόξενο του Μονακό στην Ελλάδα, επιχειρηματία δρα Βασίλη Αποστολόπουλο.

alvertos apostolopoulos
Με τον Βασίλη Αποστολόπουλο

«Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να ανακαλύψω αυτό το μοναδικό νησί. Δυστυχώς, θα είμαι εδώ μόνο για λίγες ώρες. Ομως αυτές οι λίγες ώρες αρκούν για να μου δώσουν το κίνητρο να το επισκεφθώ ξανά. Σήμερα είμαστε συγκεντρωμένοι εδώ για να αναλάβουμε μια κοινή δέσμευση για την αειφόρο ανάπτυξη» ήταν τα λόγια του πρίγκιπα κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, η οποία έχει ως στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Αλλωστε ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό είναι γνωστός για την περιβαλλοντική δράση του, ενώ η παρουσία του στην Ελαφόνησο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του προξενείου του Μονακό στην Ελλάδα, ύστερα από την επιθυμία του να γνωρίσει από κοντά το γραφικό νησί, στο πλαίσιο του Οικολογικού Συμποσίου, το οποίο διοργανώνει το Elafonisos Eco Week και θα διαρκέσει έως τις 4 Ιουνίου.

alvertos papastergiou
Με τον πρόεδρο ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου

Η επίσκεψή του έρχεται σε συνέχεια της συμμετοχής της δημάρχου Ελαφονήσου Εφης Λιάρου, τον περασμένο μήνα, σε συμπόσιο στο Μονακό με θέμα την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Μεσογείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Συμπόσιο για την Οικολογική Βιωσιμότητα συμμετέχουν τοπικοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, επίσημες Αρχές και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την ανεύρεση λύσεων που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος και οικοσυστημάτων που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως είναι αυτά των νησιών.

alvertos elafonisos kentriki
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος με τη δήμαρχο Ελαφονήσου Εφη Λιάρου και άλλους προσκεκλημένους του οικολογικού συλλόγου

Η Eco Week περιλαμβάνει επίσης μια εκδήλωση Οικολογικής Γαστρονομίας, κατά την οποία επιχειρηματίες της εστίασης θα παρουσιάσουν επιλογές που βασίζονται στη βιωσιμότητα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η 2η Οικολογική Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων, όπου δήμαρχοι διαφόρων περιοχών της Ελλάδας θα μοιραστούν τα αποτελέσματα των προηγούμενων δράσεών τους στον τομέα της βιωσιμότητας, ενώ θα παρουσιάσουν και τα μελλοντικά σχέδιά τους.

Άφαντη από το Αιγαίο η αγνώριστη Σαρλίν

Νέο λάδι στη φωτιά και στις φήμες που τη θέλουν να χωρίζει από τον πρίγκιπα Αλβέρτο έριξε η πριγκίπισσα Σαρλίν τόσο με την απόφασή της να μη συνοδέψει τον ηγέτη του Μονακό στην Ελλάδα όσο και με την «ιστορική» αλλαγή που έκανε στα μαλλιά της.

alvertos sarlin

Πλατινέ

Η απουσία της Σαρλίν από το πλευρό του συζύγου της στην επίσκεψή του στη χώρα μας ήταν τόσο ηχηρή όσο… το νέο της look, που τράβηξε τα βλέμματα την Κυριακή στο Γκραν Πρι της Formula 1 στο Μονακό. Για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια η Σαρλίν εγκατέλειψε το πλατινέ χρώμα των μαλλιών της και έγινε καστανομάλλα, επιλογή που προκάλεσε εκ νέου συζητήσεις.

Αυτό διότι η κοινή της εμφάνιση στο πλευρό του συζύγου της στη στέψη του βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαΐου, στο Λονδίνο, είχε καταλαγιάσει τις φήμες για χωρισμό που είχε πυροδοτήσει νωρίτερα η Σαρλίν, όταν εμφανίστηκε χωρίς να φοράει τη βέρα της στο Μιλάνο. Το γεγονός ότι η πριγκίπισσα δεν ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τον Αλβέρτο αναζωπύρωσε τις φήμες, ενώ είναι γνωστό ότι οι γυναίκες συνήθως αλλάζουν χρώμα μαλλιών όταν κάνουν μεγάλες αλλαγές στην προσωπική τους ζωή.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...