Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Σε αυτούς μοιράζεται η τεράστια περιουσία του

Πολλά τα λεφτά!

Την ώρα που οι… χήρες του Σίλβιο, οι εστεμμένες και τα call girls κλαίνε με μαύρο δάκρυ που έχασαν τον «μπαμπάκα» τους, στη γειτονική Ιταλία έχουν αρχίσει να γράφονται τα σενάρια για το ποιο από τα παιδιά του θα καθίσει στον επιχειρηματικό θρόνο του.

Photo by Silvio Berlusconi on April 02 2023

Σενάρια που θα αποτελέσουν ένα ακόμη κεφάλαιο της σαπουνόπερας που προβαλλόταν εδώ και δεκαετίες στην Ιταλία και αφορούσε την πικάντικη -και όχι μόνο- ζωή του Μπερλουσκόνι! Πλέον, τα πέντε παιδιά του από τους δύο γάμους του (εκτός και αν εμφανιστεί και κανένα… εξώγαμο για να διεκδικήσει και αυτό τα… ψίχουλά του) πρόκειται να μοιραστούν τη «λεία» της αυτοκρατορίας που έχτισε από το μηδέν ο Καβαλιέρε.

Photo by Silvio Berlusconi on March 31 2023. May be an image of candle holder and tablecloth

Η 56χρονη Μαρίνα, ο 53χρονος Πιερ Σίλβιο, η 38χρονη Μπάρμπαρα, η 36χρονη Ελεονόρα και ο 34χρονος Λουίτζι έχουν μερίδιο στην αξίας πολλών δισεκατομμυρίων εταιρία Fininvest, με δεκάδες εταιρίες-πυραμίδες και μεγαλύτερο μέτοχο της Media For Europe. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε ότι ο μακριοβιότερος πρωθυπουργός στη σύγχρονη Ιστορία της Ιταλίας υπήρξε για μια δεκαετία ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας. Φαβορί για να πάρει τα σκήπτρα της αυτοκρατορίας είναι η Μαρίνα, παρόλο που ο πατέρας της δεν την είχε ορίσει (τουλάχιστον δημοσίως) διάδοχό του.

Photo by Silvio Berlusconi in Arcore Τόσο εκείνη, όμως, όσο και ο Πιερ Σίλβιο έχουν ενεργό ρόλο στις εταιρίες. Συμμετέχουν άμεσα στη διαχείριση των εταιρειών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από τότε που ο πατέρας τους εισήλθε στην ιταλική πολιτική, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.SPL5257367 057

Τα άλλα δύο παιδιά που απέκτησε με τη Βερόνικα Λάριο, η Μπάρμπαρα, η Ελεονόρα και ο Λουίτζι, ήταν λιγάκι στην… απέξω, μια και δεν είχαν υψηλόβαθμες θέσεις στις επιχειρήσεις. Το… ζουμί πάντως για την επόμενη ημέρα στην αυτοκρατορία Μπερλουσκόνι βρίσκεται στην ιταλική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά του έχουν δικαίωμα να κληρονομήσουν τα 2/3 της περιουσίας του σε ίσα μέρη, ενώ ο μακαρίτης είναι ελεύθερος να διαθέσει το υπόλοιπο 1/3 όπως επιθυμεί. Αρα, όλα θα ξεδιαλύνουν μόλις ανοίξει η διαθήκη!

Photo by Silvio Berlusconi on November 22 2022
Το φαβορί, η Μαρίνα (μητέρα δύο παιδιών και παντρεμένη με έναν πρώην χορευτή μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου), έχει πάντως το know how, μια και από το 2005 ηγείται του διοικητικού συμβουλίου της Fininvest, και όσοι την ξέρουν καλά κάνουν λόγο για μια σκληρή γυναίκα, που από την ηλικία των 20 ετών έπεσε στα βαθιά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ότι το «Forbes» την ανακήρυξε 100ή πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο από το 2004 έως το 2010.

Η σχέση της πάντως με τον πατέρα της είχε πολλές διακυμάνσεις, με αποκορύφωμα τον δεσμό του με τη Μάρτα Φασίνα. Η Μαρίνα δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι μια γυναίκα νεότερη κατά 53 χρόνια από τον πατέρα της, αλλά και πιο νέα και από τα πέντε παιδιά του, θα γινόταν σύζυγός του.

SPL5185564 001

Από την άλλη, ο Πιερ Σίλβιο, ο μεγαλύτερος γιος του μεγιστάνα και επικεφαλής του οικογενειακού τηλεοπτικού δικτύου Mediaset, είναι πιο… συγκαταβατικός από την αδελφή του και μάλλον θα σηκώσει το βάρος της αναζήτησης εταίρου για τη MFE ή την πώλησή της. Οσο για τους Μπάρμπαρα, Ελεονόρα και Λουίτζι, τα τρία παιδιά από τον γάμο του Μπερλουσκόνι με τη Λάριο, δεν έχουν τόσο μεγάλη εμπλοκή στις εταιρίες-κολοσσούς.

SPL5023661 047

Η Μπάρμπαρα, για παράδειγμα, έγινε περισσότερο γνωστή για την πικάντικη προσωπική της ζωή παρά για την επιχειρηματική, μια και στο παρελθόν έβγαινε με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Πάτο όταν εκείνος έπαιζε στη Μίλαν! Και μπορεί ο Πάτο να μην της χάρισε παιδί, της χάρισαν όμως πέντε δύο από τους κατά καιρούς συντρόφους της! Η μικρότερη αδερφή της, η Ελεονόρα, έχει μάλλον άλλες έγνοιες, όπως να απολαμβάνει τον έρωτά της με τον Βρετανό Γκάι Μπινς, μοντέλο, στο σπίτι που αγόρασε στο Λονδίνο!

spl847408 001
Η κόρη του

Οσο για τον Λουίτζι, το μικρότερο παιδί του Μπερλουσκόνι, το έχει ρίξει στις επενδύσεις, παραμένοντας μέλος του Δ.Σ της Fininvest!

SPL5257367 057

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...