Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Παραδοσιακός γάμος για τον γιο του δισεκατομμυριούχου Ανδρέα Λιβέρη στο Καστελόριζο

«Χρυσά κουφέτα» στο Καστελόριζο

Παρά όσα γράφτηκαν για χλιδές, προέδρους και σταρ καλεσμένους, ο γάμος του Αντώνη Λιβέρη και της αγαπημένης του Αμέλια ΜακΚίνον ήταν ένας τυπικά ελληνικός, παραδοσιακός, νεανικός γάμος, με καλεσμένο όλο το Καστελόριζο, τόπο καταγωγής της ισχυρής οικογένειας που διαπρέπει στην Αυστραλία, η ιστορία της οποίας ξεκινά από το ακριτικό νησί, το 1910.

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Η συγκίνηση, η απλότητα και η ομορφιά είχαν την τιμητική τους στον γάμο του ομογενούς κροίσου, μακριά από το show off των νεόπλουτων ελληνικών γάμων και τις γαμήλιες δεξιώσεις-μπουζούκια. Η τελετή ευχής τόσο του ορθόδοξου όσο και του καθολικού γάμου (καθώς η νύφη είναι καθολική) πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου στον εξωτερικό αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου του Πηγαδιού, λίγο πριν από την ανατολή του ηλίου, όπου τα χρώματα στο γραφικό λιμάνι είναι μοναδικά, όπως μοναδικής ομορφιάς ήταν τόσο οι νεόνυμφοι όσο και οι φίλοι καλεσμένοι τους από όλο τον κόσμο. Την τελετή ευλόγησαν δύο ιερείς, ο πατήρ Γεώργιος Μαλτέζος με ακόμα έναν ιερέα από την Αυστραλία.

gamos liveri2
Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Πηγαδιού

Την παράσταση, φυσικά, έκλεψε η καλλονή νύφη με το απλό, ρομαντικό νυφικό της από τούλι και δαντέλα, αλλά και η μητέρα του γαμπρού Πάολα Λιβέρη, μεγαλωμένη στην Αυστραλία, με καταγωγή από τον Λίβανο. Συγκινημένοι ήταν και οι γονείς της νύφης, διαπρεπείς δικηγόροι σε ΗΠΑ και Αυστραλία. Ο στολισμός του αύλειου χώρου με τα λευκά τριαντάφυλλα, τις παιώνιες και τις ορχιδέες ταίριαζε στην απλότητα του χώρου και στο στιλ των νεονύμφων. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Εspresso», το λιγοστά καφέ της πλατείας, κοντά στην εκκλησία, ήταν κλειστά, ύστερα από παράκληση της οικογένειας Λιβέρη στους ιδιοκτήτες τους.

gamos liveri
To ζεύγος Ανδρέα και Πάολα Λιβέρη μαζί με τα παιδιά τους (από αριστερά) Νίκο, Αλεξάνδρα και Αντώνη

Τηρήθηκε ακόμα ένα έθιμο του παραδοσιακού γάμου, καθώς ο Αντώνης Λιβέρης ντύθηκε γαμπρός με τη βοήθεια συγγενών και φίλων στο κτήμα της οικογένειάς του, τηρώντας όλα τα έθιμα, φτάνοντας στην εκκλησία με τη συνοδεία παραδοσιακών οργανοπαικτών. Μετά τον γάμο δόθηκε το glam πάρτι με τους VIP καλεσμένους από όλο τον κόσμο, μακριά από τα φλας και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όχι στους κήπους του κτήματος Λιβέρη στο νησί, αλλά στο κτήμα Μπήτρος στην περιοχή Μανδράκι, ο ιδιοκτήτης του οποίου συνδέεται με συγγενικούς δεσμούς με την οικογένεια Λιβέρη. Την άψογη οργάνωση είχε αναλάβει η εταιρία της Ελίνας Σμπώκου, τα τοπικά εδέσματα και οι νησιώτικοι παραδοσιακοί χοροί είχαν την τιμητική τους, ενώ διάσημος dj ανέλαβε στη συνέχεια τη διασκέδαση των ξένων καλεσμένων.

Την Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ, οι ευτυχισμένοι γονείς και λάτρεις του Καστελόριζου, Ανδρέας και Πάολα Λιβέρη, παρέθεσαν δεξίωση προς τιμήν των νεονύμφων στο ξενοδοχείο «Μεγίστη», με καλεσμένους όλους τους κατοίκους του Καστελόριζου για να μοιραστούν μαζί τους τη χαρά τους, παραδίδοντας συγχρόνως μαθήματα ευγένειας, ήθους, αγάπης και φιλίας στους Ελληνες κροίσους.

gamos liveri1
Στολισμένος ο χώρος στο κτήμα Μπήτρος στην περιοχή Μανδράκι

Τελικά, η φημολογία πως ανάμεσα στους καλεσμένους στον γάμο στο Καστελόριζο θα είναι και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τη σύζυγό του Μισέλ, με τους οποίους ο Ανδρέας Λιβέρης έχει στενή φιλική σχέση, δεν επιβεβαιώθηκε. Τουλάχιστον στο προαύλιο της εκκλησίας, όπου η «Espresso» ήταν παρούσα, δεν τους εντόπισε… Αν έδωσαν μυστικά το «παρών» στη γαμήλια δεξίωση, ουδείς γνωρίζει… Το ζευγάρι γνωρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2021 στο Σίδνεϊ και από τότε ζει έναν θυελλώδη έρωτα.

gamos liveri kentriki
Αμέλια και Αντώνης

Ο μόλις 32 χρόνων Αντώνης Λιβέρης, βενιαμίν γιος του μεγιστάνα, είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Proto Axiom, της μεγαλύτερης εταιρίας βιοτεχνολογίας στην Αυστραλία. Η Αμέλια ΜακΚίνον εργάζεται ως business development manager στην Pinnacle Investment Management, που ειδικεύεται στη διαχείριση επενδύσεων. Το νέο, ωραίο και ταιριαστό ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω κοινών του φίλων τον Φεβρουάριο του 2021, την περίοδο της πανδημίας, στο Σίδνεϊ, και ο έρωτάς του ήταν κεραυνοβόλος.

Το ζευγάρι τον περασμένο Αύγουστο είχε απασχολήσει τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, καθώς βρέθηκε πίσω από την αγορά -μέσω πλειστηριασμού- ενός πολυτελούς σπιτιού στο ανατολικό Σίδνεϊ, στο προάστιο Ετζκλιφ, καταβάλλοντας το ποσό των 10.200.000 δολαρίων, το οποίο ανακαινίστηκε εκπληκτικά και φημολογείται ότι θα αποτελέσει το καταφύγιο της ευτυχίας του.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...