Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Οι διακοπές του ζεύγους Ομπάμα στη βίλα των Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον στην Αντίπαρο

Οι σαστισμένοι υπάλληλοι του αεροδρομίου, η κρουαζιέρα και οι ελληνικές σπεσιαλιτέ

«Μυστική αποστολή Αντίπαρος»! Δεν είναι τίτλος ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, αλλά πραγματικότητα, με πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, που βρίσκεται από το Σάββατο στην Αντίπαρο, καλεσμένος του βραβευμένου με Οσκαρ χολιγουντιανού ηθοποιού.

  • Απο την Βίβιαν Μπενέκου

Κάτω από άκρα μυστικότητα λοιπόν, και με τη συνοδεία περισσότερων των τριάντα πέντε Αμερικανών πρακτόρων, ο πρώην πλανητάρχης και η σύζυγός του πέρασαν με το πλοίο της γραμμής από την Πάρο στην Αντίπαρο, όπου βρίσκεται η βίλα του Τομ Χανκς.

obama 1906
Μπαράκ Ομπάμα και Μισέλ

Οι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού υπάλληλοι του αεροδρομίου στην Πάρο που ήρθαν σε οπτική επαφή με τους υψηλούς προσκεκλημένους του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον, όταν αυτοί αποβιβάστηκαν από την πτήση, δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πατούσε για δεύτερη φορά (το 2016 είχε επιλέξει την Αθήνα ως τελευταίο προορισμό με την προεδρική του ιδιότητα) σε ελληνικό έδαφος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μισέλ και μέλη της προσωπικής του ασφάλειας. Φυσικά, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η Αστυνομία και το Λιμενικό ήταν ενήμεροι, για να προετοιμάσουν σε συνθήκες απίστευτης μυστικότητας την υψηλή άφιξη. Τα μέλη της ασφάλειας Ομπάμα ξεσκόνισαν το νησί, προτού αφιχθεί.

Ρίτα Γουίλσον και Τομ Χανκς

Τα ζεύγη Χανκς και Ομπάμα είναι κολλητοί φίλοι χρόνια και δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνουν μαζί διακοπές. Ο ηθοποιός Τομ Χανκς είχε στο παρελθόν αποκαλύψει στην τελευταία εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ τις διακοπές που είχε κάνει στη Γαλλική Πολυνησία με τη Μισέλ και τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Μπρους Σπρίνγκστιν και την Οπρα. Ο Μπαράκ Ομπάμα στο ξεκίνημα των διακοπών του απόλαυσε μια μίνι κρουαζιέρα γύρω από το νησί και το βράδυ πήγε για φαγητό στην Πάρο.

Τα δύο ζευγάρια Ομπάμα και Χανκς επισκέφτηκαν το Σάββατο το βράδυ γνωστή ψαροταβέρνα της Νάουσας, όπου για να τους κάνουν την τιμή να πάνε εκεί για φαγητό υποχρέωσαν τους ιδιοκτήτες στην υπογραφή συμφώνου εμπιστευτικότητας. Οι VIP πελάτες κάθισαν σε απομακρυσμένο τραπέζι του καταστήματος και οι υπάλληλοι που τους σέρβιραν υποχρεώθηκαν από τους άνδρες της ασφάλειας του πρώην πλανητάρχη να αφήσουν σε ένα κουτί τα κινητά τους τηλέφωνα και τα «έξυπνα» ρολόγια.

Οι πράκτορες, «καμουφλαρισμένοι» με τις σαγιονάρες και τα σορτσάκια τους, ήταν η σκιά του Ομπάμα και από τα μάτια τους δεν περνούσε… κουνούπι απαρατήρητο. Απόλαυσαν συναγρίδες, κολοχτύπες (της οικογένειας των αστακοειδών) και ελληνική ντοματοσαλάτα. Το ιδιωτικό πρόγραμμα του πρώην προέδρου της Αμερική φυσικά δεν είναι γνωστό, εντούτοις οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος και η σύζυγός του θα πήγαιναν στον γάμο του γιου του δισεκατομμυριούχου Ανδρέα Λιβέρη, που έγινε το Σάββατο στο Καστελόριζο.

Ο δισεκατομμυριούχος Ανδρέας Λιβέρης πάντρεψε τον γιο του Αντώνη με την Αμέλια ΜακΚίνον, με καλεσμένους ηχηρά ονόματα του επιχειρείν από Αμερική, Αυστραλία και Ελλάδα, αλλά και γνωστούς πολιτικούς, με τους οποίους συνδέεται με φιλικούς δεσμούς.

Μέχρι την ώρα που γραφόταν το ρεπορτάζ, όμως, δεν είχε διαρρεύσει τίποτε σχετικό. Οι πρώτες ελληνικές διακοπές των Ομπάμα συνδέονται με τη συμμετοχή του πρώην προέδρου την Πέμπτη 22 Ιουνίου στο SNF Nostos Conference 2023, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», όπου ο Μπαράκ Ομπάμα θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών, μαζί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέα Δρακόπουλο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...